Ljuba moja,

danes bova govorili o tem, kako začeti dan in o pomembnosti tvojega prvega obroka v dnevu. Spodaj najdeš tri preproste, a zelo pomembne korake, za katere ti priporočam, da jih upoštevaš.

1. KORAK - VODA Z JABOLČNIM KISOM

Dan začni s pol litra mrzle (ne ledene ali mlačne) vode, saj mrzla voda pospeši metabolizem. Dodaj ji nekaj kapljic jabolčnega kisa in ščepec himalajske soli ter v miru spij.

Mešanica mrzle vode in kisa bo sprožila nežen proces razstrupljanja. 

2. KORAK - AUTOFAGIJA ČAJ

Autofagija čaj je napitek, ki ga piješ vsak dan, vseh 21 dni pred prvim obrokom. 

Piješ ga ne glede na to, ali tisti dan prakticiraš prekinitveni post ali ne. Vedno najprej spiješ čaj, saj tako spodbudiš proces autofagije. 

Recept za autofagija čaj sem s tabo delila v 2. izzivu, ki ga najdeš TUKAJ.

3. KORAK - POMEMBNOST PRVEGA OBROKA

Pomembno je, da prvi obrok v dnevu ješ pretežno maščobe in zelenjavo in malo proteinov (bodisi je to zajtrk ali pa morda kosilo - ko boš v obdobju prekinitvenega posta).

Zelo pomemben del autofagije pa so tudi zdrave maščobe. Te sestavljajo večino tvojega prvega obroka in pa precejšnji del kaloričnega vnosa tekom dneva. 

Zakaj?

Če prvi obrok dneva sestavljajo ogljikovi hidrati, potem boš celotni dan lačna, upočasnila boš metabolizem in vzpostavila odvisniški odnos energije na vlaku smrti (s strmimi padci čez dan).

 

Deli z mano svoj prvi obrok za 21-dnevni izziv AUTOFAGIJE na Instagramu in uporabi #autofagija ter me označi @savinaatai

No images found.