Ljuba moja,

Danes se bova naučili posebno vajo joge obraza "Balonček", ki bo tvoj sopotnik pri preobrazbi, skrbel bo za formo tvojega obraza in pa uravnaval 2 pomembna hormona, ki sta povezana z lakoto in nivojem energije.

Arhiv vseh izzivov najdeš tukaj>>>

 

 

zakaj izvajati vajo balonček?

🎈preprečuje, da bi ob izgubi kilogramov zaradi tega trpel obraz; poskrbi da spodnji del ličnic ne upade

🎈trenira tisti del obraza, ki je povezan z vranico in pankreasom – ki sta odgovorna za uravnovešen inzulin in glukagon

🎈aktivira področje žlebiča; eno najpomembnejših akupresurnih točk za proizvodnjo spolnih hormonov in zdravje reproduktivnih organov

🎈ker po znanosti Kitajske medicine z masažo konice jezika spodbudimo hiter proces topljenja maščob

 

Ta vaja oživlja, krepi in dviga skupino mišic Buccinator in Risorius; ki se uporabljajo za žvečenje in smejanje. Pomaga pri zmanjševanju smejalnih gub okoli ust in ustnih kotičkov; ter gub, ki potekaj od ustnih kotičkov navzven in navzdol proti bradi. Ko se to področje napolni; se obnovi pomembno skladišče življenjske energije, ki nikoli ne bi smelo biti prazno, oziroma vdrto navznoter.

S krepitvijo krožne mišice ust (ki se odziva tudi na ime »okno življenja«) oživljamo tudi energijo v spolnih organih in v medenici. S pritiski jezika ob nebo, pa se dodatno aktivirajo žlezni centri, ki so odgovorni za pomlajevanje. Poleg tega pa je jezična mišica tesno povezana s srčno mišico; zato je zelo priporočljivo, da je živa in igriva.

kako izvajati vajo balonček?

Smej se. Smeh je koda za komunikacijo z žlezami in notranjimi organi. S konico najprej močno pritisni na področje neba tik z zobmi. Držite nekaj sekund. Nato pritisni jezik na sredino neba; na področje, kjer se stikata mehko in trdo nebo. Ohranjaj nekaj sekund.

Dihaj s trebuhom. Zatem potisni jezik čim bolj nazaj proti požiralniku in se dotikaj zadnjega dela neba. Po nekaj sekundah jezik sprosti in malo pomigaj z njim. Nato celoten potek še 2x ponovi.

Zdaj z zrakom napolni ličnice; kot bi do zadnjega prostorčka napihnila balonček. Poskrbi, da je zrak tudi na področju pod ustnimi kotički. S tremi prsti močno pritisni na ustnice; s tem zadržiš zrak v ustih. 

Potem pa z drugo roko intenzivno pritisnit na področje spodnjega dela ličnic; tako da se bo zrak iz tega predela premaknil na drugo stran obraza. Drži, kolikor časa zmoreš; ter ves čas pozorno in sproščeno dihaj. Nato položaj popusti, zamenjaj roki, ter postopek ponovi na drugi strani obraza. Celoten postopek izvedi 6x.

Balonček bo super, če ga izvajaš vsak dan naših 33 dni Zlatega Detoksa.

 

Rada te imam,

Savina 

No images found.