Ljuba moja,

 

Danes s tabo delim Ayurvedsko prakso globokega razstrupljanja. Tako zelo enostavno, 4000 let staro, vendar tako močno cenjeno tudi v današnjem času.

To je ŽVRKLJANJE OLJA.🌼

Arhiv vseh izzivov najdeš tukaj>>>

 

koristi žvrkljanja olja

Organizem razstrupi res celostno, je pa pomembno, da žvrkljaš vsaj 15 minut.

Če si želiš shujšati, ti bo žvrkljanje v veliko pomoč. Če imaš idealno telesno težo, te bo ‘samo’ razstrupil.

Sicer pa očisti prebavni sistem, ter pripravi zastale toksine, da zapustijo organizem.

Videla boš, da ti izginja celulit! Bolj je telo razstrupljeno, bolje delajo hormoni. Žvrkljanje olja izjemno masira ščitnico in jo zato regenerira.

Odlično vpliva tudi na hipotalamus, epifizo in hipofizo. Najbolj boš vesela, da bo tvoja koža po žvrkljanju res zažarela, sijala bo, kot nova. Imela boš veliko bolj bele zobke. Tudi tvoje dlesni se bodo učvrstile in pozdravile. Ne bo več herpesov, aft … Zanimivo pa je tudi to, da žvrkljanje olja spodbuja rast las!

🌼V Ajurvedi pravijo, da žvrkljanje olja ustavlja staranje! Bolj je telo očiščeno, bolj je mlado.

Kako žvrkljati olje in kakšno olje izbrati?

Eno čajno žličko kokosovega olja (meni je to olje najljubše in najbolj pobeli zobe in najbolj polepša kožo!) in ga raztopi v ustih. Potem pa začni z njim žvrkljati sem, ter tja po ustni votlini. Kar pogumno.

To, brez premora, brez počitka in OBVEZNO brez požiranja olja, počni od 15 - 20 minut. (Vmes se pa seveda suho pokrtači in stuširaj s toplo in hladno vodo!, ali pa si pripravi zajtrk, napiši svoj vibracijski balonček, preberi kaj lepega, naredi kosilo za s seboj …)

Ključno je, da žvrkljaš in žvrkljaš - ves čas.

Ko končaš, izpljuni olje (nekateri predlagajo, da najbolje v vrečko za smeti…da ni vse mastno v lijaku). Potem si pa nujno nujno nujno res dobro operi zobe, spet očisti jezik, res dobro umij ustnice, kotičke ustnic … Vse olje moraš umiti, saj je polno strupov!

Jaz po žvrkljanju in umivanju zob spet malo razkužim ustno votlino s slanico ali pa z bio ustno vodo…

Sporoči mi, kako ti bo šlo žvrkljanje olja in kakšne rezultate boš opazila.:)

No images found.