Ljuba moja,

Danes bi ti predstavila posebni ritual suhega krtačenja, ki ga lahko sedaj vpelješ v svoj 33-dnevni Zlati Detoks in ga uporabljaš tudi kasneje, ko bo izziv končan.

Arhiv vseh izzivov najdeš tukaj>>>

 

zakaj suho krtačenje?

Zakaj suho krtačenje?

Tvoje telo se najbolj razstruplja z dihanjem in skozi kožo. Suho krtačenje ji bo pomagalo, predihalo bo tvojo kožo in jo pomladilo. Tvoja limfa bo pretočna in bo odločno opravljala svoje delo.

Tebe bo pa zbudilo in napolnilo z energijo za cel dan. Kratačiti začni pri stopalih in potem z gibi sistematično in postopoma potuj navzgor po nogah, do dimelj, do glavnih limfnih kanalov.

Kako se lotiti suhega krtačenja?

Čisto vsak delček kože z ljubeznijo in pozornostjo prekrtači.

Najprej eno nogo, spredaj in zadaj. Nato drugo. Zdaj s krožnimi gibi prekrtači cel trebuh. Pa hrbet. Sledijo roke, od dlani, gor, do limfinih poti pod rameni. Tam je ogromno zastale tekočine. Sledijo prsi. Krtači proti srcu. Tukaj je koža bolj nežna, bodi pozorna na to.

Jaz si vedno prekrtačim tudi obraz. Gibe oz zgornjega dela obraza in lic vlečem proti ušesom. Od spodnjega dela lic pa dol, proti ramam. Za konec si še dobro prekrtači ledvice in jih segrej. Pa spet zaokroži okoli popka, v smeri urinega kazalca.

Sporoči mi, kako ti bo šlo in kako se počutiš. 

No images found.