Kaj je glavni namen superživil in dodatkov?

Vsa našteta superživila so le dodatna pomoč tvojemu razstrupljanju. Izberi tista, za katere začutiš, da jih potrebuješ in jih potem sistematično uporabljaj skozi vseh 33 dni. Niti eno pa ni obvezno - tudi brez njih boš dosegla krasen detox rezultat! Seveda ti bom pa jaz pomagala, da se boš odločila najbolje zase. Sicer je pa že kombinacija žvrklljanja olja, jabolčnega kisa, razstrupljevanih čajev iz koprive in/ali regrata in/ali cimeta, pa mlačna voda z glino: totalno močna detox formula! Namenoma sem izbrala sesatvine, ki res res delujejo in razstrupljajo - istočasno pa niso drage in se jih dobi povsod!

Bioritemska ura

Prejemnica Nobelove nagrade in tvoja usmerjevalka.
Med 1.00 in 3.00 ponoči je čas jeter. Tvoj organizem se v resnici razstruplja ponoči. Sam od sebe. Če mu daš ti prave pogoje. Da greš spat s spuščenim stresnim hormonom kortizolom, s spuščenim inzulinom. Pa da sevead ob tej uri že trdno spiš. Med 3.00 in 5.00 zjutraj so dejavna pljuča. Med 5.00 in 7.00 je čas debelega črevesja. Takrat je najbolje, da gremo na veliko potrebo. Tudi najbolj idealen čas za žvrkljanje olja, suho krtačenje, za hladen-topel tuš. Lahko tudi v naslednjem ciklu, v času želodca. Med 7.00 in 9.00 je čas želodca, to je čas prehrane. Med 9.00 in 11.00 je čas vranice. Med 11.00 in 13.00 je čas srca. Med 13.00 in 15.00 je čas tankega črevesa. Med 15.00 in 17.00 je čas mehurja. Med 17.00 in 19.00 je čas ledvic. Med 19.00 in 21.00 je čas osrčnika. Med 21.00 in 23.00 je čas trodelnega grelca. Med 23.00 in 1.00 je čas žolčnika. Idealno bi bilo, da do 9.00 ali 11.00 zjutraj prenehaš z razstrupljevalnimi superživili. Torej, da uživaš razstrupljevalna superživila bodisi do 9ih, oziroma najkasneje do 11ih. (Spet odvisno o tega, kdaj se zbudiš!) Med 9.00 in 15.00 pa ješ in takrat uživaš superživila, ki krepijo tvoje hormone. V tem času telo absorbira in sprejema impulze za prehrano žlez. V tem času ne pij razstrupljevalnih napitkov in užovaj maščobe, saj se ti bo obrestovalo. To je čas, ko telo potrebuje gradnike in ne odplavljanje. Vseeno si prilagodi stvari glede na svoj urnik, ampak bodi pozorna tudi na dan in noč, ker so v našem telesu procesi, na katere naš urnik nima vpliva. Med 11 in 15 uro se NE razstrupljaj! Najbolje bi bilo da intervalne treninge in hodečo meditacijo, narediš do 9.00 oz. 11.00. ure. Med 11.00 in 15.00. hraniš svoj hormonski ogenj in nimaš preveč intenzivnih treningov. Od 15.00 naprej se lahko ponovno razstrupljaš v času intenzivne detox kure, kot je naša. 1x na leto.

2 zelo pomembni pravili

1. PRAVILO - ne mešati razstrupljevalnih superživil s superživili, ki gradijo

Superživila, ki dajejo moč, pomlajujejo in vplivajo na hormonsko delovanje ne sodijo skupaj z razstrupljevalnimi. Če naenkrat vzameš superživila, ki imajo tako razstrupljevalne lastnosti, kot tista, ki gradijo energijo ali hormone, za obnovo, za kožo, za libido in plodnost … bodo razstrupljevalna superživila prevladala. Ter izničila delovanje ostalih.
Npr. da istočasno užiješ maco in ječmenov travo. Ječmenova trava v tem primeru deluje kot ‘hiter vlak’, ki bo ‘počasni vlak’ mace ‘odnesla s sabo’ … v razstrupljanje in v wc.  🙂 Maca bo izničena. Superživila, ki gradijo so vedno ‘počasna’. Razstrupljevalna superživila lahko mešaš med sabo. Ne pa s superživili drugih kategorij - razen, ko gre za izjeme, ki pa ti jih bom povedala. Ne sekiraj se, če imaš recimo mešanico ‘greensov’, zelenih superživil, katerim je primešano kakšno ‘nerazstrupljevalno’ superživilo. Dobila boš vse ugodnosti zelenih razstrupljevalcev, tisto, kar ne razstruplja, pa pač ne bo delovalo. Ne bo pa zaradi tega škodovalo. In še en mini trik. Če je spirulina primešana razstrupljevalnim superživilom, deluje čistilno. Kadar pa krepitvenim, pa deluje tako. Prilagodi se.

2. PRAVILO - odloči se, kdaj v dnevu bo tvoj čas razstrupljanja in kdaj ne!

Tudi če imamo 33 dni Detoks plana, se ne smemo vsak dan 24 ur razstrupljati in ves čas spodbujati čiščenja telesa - saj bo organizem to vzel resno in se tako fokusiral na detox, da se bo proizvodnja hormonov ugasnila. Menopavza je ugašanje hormonov. Telo se začne sušiti in starati. Koža se mečka, prsa povešajo, maternica gravitira, kosti postajajo bolj krhke. Pa lasje, zobje. Najstnice imajo na polno prižgane hormone. Sijejo, polne so na pravih mestih in se iskrijo. Vedno želiš ohranjati hormonsko iskrico najstniških hormonov!
Posebnost in dragocenost Zlatega Detoxa je ravno v tem, da spoštujemo prozvodnjo hormonov in je kljub razstrupljanju ne ustavljamo! Le tako lahko sijemo in uživamo svojo senzulano energijo. Čim je tehtnica bolj nagnjena v smer razstrupljanja, kot krepitve in prižiga, se hormoni ugasnejo. Ugasnjen ogenj pa je zelo težko na novo prižgati. Zato je toliko ljudi, ki so ves čas na nekih detox kurah, pa nimajo nobene spolne energije, plodnosti, koža se jim mečka in nimajo magnetizma … Glede na to koliko je strupov v našem okolju in jih vsrkamo tudi, če res pazimo na izvor naše hrane … se je pa seveda potrebno razstrupljati. Tudi s tokisni preveč obremenjeni organi pomenijo staranje! Zato imej čas v mislih: razstrupljaš se + skrbiš za svoj hormonski ogenj!
Cvetni prah, 1 čajna (plastična, ne kovinska) žlička na dan. Vsebuje 21 aminokislin, ogromno beljakovin in B-vitaminov vitamina. Je ugoden za žile in kapilare, obnavlja kri, živčevje, lase. Blagodejno vpliva na možgane, pomlajuje kožo. Moškim pa za prostato. Lahko ga posuješ v kokosovo mleko, v smoothie, čokolado.
ŠISANDRA, 1 čajna žlička na dan; zmlete jagode šisandre. Najbolje v eleiksirnem v napitku z vodo in limono (in z MSMjem). Sicer pa 3 kapsule. Prižgala in obnovila bo vseh pet Žensk v tebi (Vizionarko-jetra, Magnetično žensko-srce, Zdravilko - vranico, Kraljico - pljuča, Čarobnico - srce). V Kitajski medicini velja rek, če uživaš šisandro 100 zaporednih dni, postane tvoja koža tako mlada in napeta, kot da si najstnica. Šidandra bo razstrupila tvoja jetra, ti dala energijo, te zbudila in pomladila. Najbolje jo je uživati med 11. in 13. uro, ko je po bioritemski uri aktivno srce. Sicer pa jo lahko jemlješ kadarkoli do 15 ure. Kasneje te zna preveč poživiti. Užij/popij jo na tešče, pred obroki. Ne skupaj z klorelo ali z greensi.
od 3-9 stisnjenk tablet oz 3 čajne žličke. Takoj po vodi z jabolčnim kisom. Lahko si pripraviš napitek z limono. Začni z majhno dozo in jo postopoma povečuj do priporočene. Je fantastično superživilo, ki blagodejno vpliva na jetra in je primerna za čiščenje težkih kovin iz telesa. Klorelo je smiselno jemati enkrat na leto za vsaj 30 dni. Ima ogromno klorofila, vsebuje tudi C-vitamin. Čisti jetra in deluje protivnetno v telesu in sklepih. Klorela ima veliko kalija, železa, beljakovin, podpira obnovo tkiv, izboljšuje celično aktivnotivnost, ščiti pred tumorji, virus … Čisti kri, vsebuje veliko železa. Odlična je za kožo. Prah katere koli zelene trave - za čim več klorofila (alfa alfa, ječmenova trava …) Lahko posamezne, ali večih zmešanih skupaj. Lahko uživaš skupaj z klorelo! Takoj po jabolčnem kisu. Sama uporabljam te Greense; obožujem njihov okus. Vedno potujejo z mano. Kadar nimam časa ali možnosti za zeleni smoothie ali sok; me rešujejo. Všeč so mi Active Greens napitki z meto, ki zelo zakrijejo fej fej okus in vsebujejo vso zeleno bogastvo superživil. Če uporabiš kodo "savina", ti bo Miha (iz Popolne Postave) odbil 10%! Lahko jih naročiš TUKAJ>>>
MSM začni z eno čajno žličko na dan, postopno povečuj do ene jušne žlice. Lahko primešaš jabolčnemu kisu, takoj zjutraj. Lahko spiješ kot elikisirni napitek, skupaj z limono (in šisandro) kadarkoli čez dan. MSM lahko vzameš tudi pozno popoldne, zvečer … Veliko bolje deluje, če je skupaj z C-vitaminom - zato limona. MSM je bistvena komponenta vezivnega tkiva, sklepnih tekočin, kože, nohtov in las. Drugo ime za MSM je božanski mineral ali pa ognjeni dih. V tantri se uporablja MSM za povečevanje libida. Sicer pa razstruplja in obnavlja hkrati. Odličen je proti celulitu, proti brazgotinam, gubam, poškodovani koži. MSM varuje in pomlajuje celice, če ga celice nimajo dovolj postanejo neprožne in neelastične. Potem tudi nove celice, ki se rodijo, če ni dovolj MSM-ja v telesu ‘rodijo’ stare, namesto da bi se ‘rodile’ mlade. Lahko si ga tudi mažeš ali grgraš s kokosovim oljem. Če imaš težave s zobmi ali z dlesnimi, si zvečer, tik pred spanjem, zmešaš kokosovo olje, pa MSM, namašeš in greš spat.
Silicij lahko jemlješ skupaj tako z jabolčnim kisom, kot z MSM-jem.  (Odvisno katerega in v kakšni obliki boš kupila, zato upoštevaj navodila za uporabo.) Čisti čakre, naredi lepo kožo, je proti gubam, za lase, za obnovo arterij, za sklepe. Ključ do pomlajevanja je nenehno obnavljanje zalog silicija in MSM-ja v telesu. Če nimamo dovolj MSM-ja in silicija, tudi kolagena ne moremo toliko dobro absorbirati. Pravijo, da se je silicij okrušil iz neba. Preslica vsebuje ogromno silicija, tako da si lahko tudi kuhaš čaj iz preslice. Več kot imamo silicija, mlajše smo. Pomemben je za celično presnovo, če nimamo dovolj silicija, se nam lahko zadržuje voda - od tukaj potem zastoj limfe in celulit. Več boš imela silicija, več bo tvoje telo tvorilo kolagena in elastina. Jemlje se ga tudi proti krčnim žilam, kapilaram in osteoporozi. Brez silicija ni transporta kalcija.
Kajenski poper je lepotno in razstrupljevalno superživilo. Protibolečinsko superživilo in afrodiziak. Lahko ga uporabljaš v napitkih. Če ga imaš v hrani je močen antioksidant. Uničuje rakave celice, spodbuja prebavne sokove, odpravlja čire in rane na želodcu, zdravi od znotraj, celi rane, ustavlja notranje krvavitve. Ubija raka na prostati, zato ga dodajaj svojemu Kralju čim več v prehrano. Pravijo, če uživamo kajenski poper, rakave celice naredijo samomor. Seveda, ga je v tem primeru treba terapevtsko jemati, najbolje skupaj s kurkumo. Je proti artritisu, lumbagu, bolečih sklepih, menstrualnih težavah. Sama pred menstruacijo spijem m kurkumo in kajenski poper, da me ne boli.
Chia semena poskušaj pojesti vsaj dve čajni žlički na dan. Vsebujejo izjemne količine omega 3 maščob in dvakrat več beljakovin kot katerokoli seme ali žito. Chia semena imajo veliko kalija, kalcija in železa. Odlična so za kri. Vsebujejo A, D, K in E- vitamine. Drugače so fantastična za zdravo hujšanje, ker pospešujejo absorpcijo in preprečujejo nalaganje nezdravih maščob. Ustvarjajo občutek sitosti, imajo nizek glikemični indeks. Chia semena so čudovita tudi zato, ker hidrirajo kožo. Lahko jih ješ kadarkoli. To so okrepitvena superživila, zelo so dobra za tvoje hormone.
Kokosova maščoba čim več je uporabljaj. Kuhaj predvsem na njej. Zelo je dobra za imunski sistem, je proti bakterijam in virusnim okužbam, proti glivicam, spodbuja zdravo hujšanje. Dobro je za obnovo las in lasišče. Lahko si jo mažeš po telesu. Izboljša absorpcijo kalcija, mineralov, vitaminov.
Kokosova voda je za strogo keto dieto malce preveč sladka. Za paleolistko pa super. Ni je treba spiti litre na dan. 2 dcl bo več kot dovolj. To je sok oz. drevo življenja. Ima enako elektrolitsko strukturo kot kri, veže nase strupe iz prebavil, je dobra za našo hidracijo. Vsebuje vse minerale. Je polna kalija, kot banana. Pomlajuje. Kokosovo vodo lahko uporabiš tudi kot tonik za kožo, kot sestavine za maske. Čisti jetra, ledvica, kisik prinese v celice, ubija kandido.