ZLATI VLAKCI - DETOX ČREVESJA

Generalno čiščenje z dvignjenimi ustnimi kotičk

Ne glede na kateri notranji organ želiš delovati in ga okrepiti – vedno je potrebno začeti pri črevesju. Če tukaj ni pretočnosti, ter čistosti - ki omogoča optimalno absorpcijo; je celotno telo blokirano in ovirano.

Kar 80% tvojega imunskega sistema je v črevesju; 90% bolezni pa izvira iz zastojev na tem delu.

Brez zdravega črevesja, ni mladih možganov in bistrega uma; niti mladostnega in sijočega videza; organizem se ne more razstrupiti.

Vsak centimeter črevesja je z živčevjem povezan z vsemi deli tvojega telesa. In tudi najbolj kakovostna hrana ne pomaga, če so organi izločanja zmašeni.

Ta izjemna tehnika tuširanja prebavil od vrha do dna nudi veliko več prednosti, kot izpiranje s klistirjem ali kolonikom.

Pomanjkljivosti teh dveh metod sta v tem, da vodo vnašamo od spodaj, navzgor – torej od konca debelega črevesa, proti tankemu; kar lahko poškoduje črevesne laske, ki so obrnjeni v drugo smer.

Ne samo to: sta tudi invazivni za telo in porušita črevesno floro in tudi temeljiti nista; saj šele z nekajkratnimi ponovitvami postopka morda dosežeš celotno črevesno površino.

S tem načinom pa boš tretirala celotno črevo, ga natančno očistila, ter zmehčala in odplavila tudi najbolj skrite in stare packarije, ki so zastale. Prav tako se bodo izločile odmrle celice (ki predstavljajo kar 10% tvoje teže), spodbudilo se bo optimalno delovanje metabolizma, zdravo hujšanje, tvoja koža pa se bo razbremenila in vidno pomladila; odvečni kilogrami stopili.

Zanimivo je tudi to, da ti po tem postopku nezdrava hrana kar nekaj časa sploh ne bo dišala; saj organizem ne več otopel in ti bo dal vedeti kaj potrebuje za hormonsko ravnovesje in zdravje. Si je pa za ta proces treba vzeti nekaj časa in se malo potruditi. Zna biti malce naporen; a je tega rezultat več kot vreden.

Poleg tega je potrebno natančno upoštevati vsa navodila in dosledno izvajati vaje: le-te so ključne, da voda seže do vseh kotičkov in odpelje vso umazanijo. To čiščenje črevesja vključuje pitje slane vode, telesno vadbo in sprehajanje do wc-ja.

Celoten postopek - od začetka do konca- traja približno eno uro; najbolje učinkuje na prazen želodec - bodisi takoj zjutraj, a še bolje pozno popoldne, ko je po izjemno lahkem kosilu, preteklo že nekaj uric.

PROTOKOL ČIŠČENJA ČREVESJA

Potrebuješ 4l čiste vode, morsko ali himalajsko sol bio predelave

Zavri 2l vode in dodaj eno čajno žličko soli. (Le-ta je potrebna zato, da se voda premakne skozi prebavni sistem direktno v črevesje.) V nasprotnem primeru se bo voda absorbirala skozi želodec in takoj zbrala v mehurju.

Zavreto in soljeno vodo shrani v termični posodi, da ostane vroča. Ostala 2l vode pusti na sobni temperaturi.

Še pred pitjem se naučite vseh štirih vaj in jih nekajkrat ponovi; tako da boš kasneje zmožna vseh 32 gibov opraviti v eni 1 minuti.

Zelo na hitro, a brez srkanja popij 3dl tople vode (zmešaj ½ slane, prevrete vode in ½ vode s sobno temperaturo). Nato naredi štiri (4) vaje, štiri (4) krat na vsako stran (opis spodaj).

Popij naslednji kozarec tople, soljene vode in nato spet naredi vse štiri vaje.
Ponavljaj dokler ne boš spila šest (6) kozarcev tople, soljene vode.

Ko boš spila šesti kozarec in naredila vaje, pojditi na wc. (Če se to ne bo zgodilo že prej …). Ponavadi se takrat začne črevesje prazniti. Če temu ni tako, ponovi vaje brez pitja vode. Pojdi nazaj na wc. Če je črevesje še vedno trmasto, popij toplo vodo brez soli in nadaljuj z vajami dokler se črevesje ne začne prazniti. (Pomagala ti bo masaža trebuha/črevesja: globoko trebušno dihaj in masiraj področje trebuha, v smeri urinega kazalca … to bo pomagalo vlakcem, da se ‘odlepijo’.)

Po prvem praznjenju nadaljuj s pitjem tople, soljene vode in z vajami. Ponovno boš šla na wc. Nadaljuj s procesom vse dokler se iz črevesja ne bo začela izločati bistra voda. Takrat lahko prenehaš piti vodo in telovaditi.

30 minut po čiščenju je pomembno, da v telo ne vnašaš hrane in tekočine, torej ne jej in pij, vsaj 30 minut po obredu.

Po 30 minutah lahko poješ lahko zelenjavno juho; z mehko zelenjavo. Lahko si narediš ‘pire krompir’ iz zelenjave. Popiješ kefir, ali poješ jogurt …

Ne pusti, da je tvoj želodec prazen več kot eno uro.

Ne jesti pretežke hrane, naslednjih 24 ur. Npr. mesa, oreščkov, česa ocvrtega, preveč začimb …

Vodo pij šele po zaužitju obroka  (z juho). Ta dan obvezno NE pij alkohola. Po 24 urah lahko nadaljujte s tvojo normalno prehrano. (Idealno bo, še bo prehod iz lažje na težjo hrano postopen.)

Tudi pri najbolj lenem, počasnem črevesju bi moral ta postopek očistiti celotno črevesje z okoli 12-14 kozarci tople vode. Ne obupaj če ne gre; le še bolj intenzivno izvajaj vaje.
Če ne moreš več delati vaj, se malo sprehajaj po stanovanju, dihaj in masiraj črevo.

Kljub prenehanju pitja vode boste šla še nekajkrat na wc in izločila preostalo slano vodo v črevesju.

Ne se ustrašiti, če te vmes slučajno malo začne boleti glava. To je del procesa razstrupljanja. Minilo bo takoj, ko se bo odvajanje ‘odprlo’. Potem se boš počutila fenomenalno!!! Spočita, sijoča in polna energije!

 

VADBENI OBRED ČIŠČENJA ČREVESJA

Ta postopek se lahko izvaja dvakrat ali štiri krat letno; vedno ob menjavi letnih časov. Zelo pametno ga je delati vsakič, ko se lotimo razstrupljanja.

Če ga delaš prvič, ga lahko ponoviš čez 21 dni.

Lahko boš zelo presenečena nad vsem, kar boš videla priti iz tvojega črevesja! Ko se bodo zastale packarije v črevesnih žepkih izpraznile zna marsikaj priti ven!

Shranjevanje teh snovi v črevesju je začetek bolezni, slabe kože, slabega vida, sivih las, šibkih nog, rok, staranja, obročkov okoli trebuha, celulita, gub na obrazu in še kupa drugih tegob.

PRVA VAJA

Dvigni ustne kotičke; da se aktivirajo vsi glavni meridiani in vzpostavi energetski pretok. Stoj z nogami narazen približno v širini bokov. Prepleti prste na rokah in obrni dlani navzven, hrbet je raven, dihaj normalno. Ne da bi zavrtela trup, nagni telo na levo in desno vsakič po 4 ponovitve. (4x2=8 gibov).

Vse skupaj naj traja 10 sekund.

Rezultat: Voda se bo premaknila iz želodca v tanko črevo.

DRUGA VAJA

Stoj enako kot pri prvi vaji; ustni kotički so še vedno dvignjeni. Iztegni desno roko, upogni levi komolec in se s prsti dotakni desne rame. Zasukaj telo v pasu kolikor je mogoče; v desno stran. Z očmi sledi prstom na desni roki. Enako stori še z levo roko. Menjaj roki, 4 krat na vsako stran (8 gibov) v roku 10 sekund.

Rezultat: Voda se bo premikala še naprej po tankem črevesju.

TRETJA VAJA

Spusti se na roke in kolena v širini bokov. Spodvij palce na nogi, spusti boke in izravnaj noge, roke naj bodo ravne, rame gor.

POMEMBNO: najprej zasukaj telo na desno in pogled usmeri čez desno ramo na levo peto. Obrni se še na drugo stran. Poskušaj to storiti enakomerno in tekoče. Na vsako stran po 4 krat (skupno 8 gibov) v razmaku 10-15 sekund.

Rezultat: Voda bo potisnjena še bolj globoko v tanko črevo.

ČETRTA VAJA

Počepni s stopali popolnoma na tleh. Razširite noge v širini bokov. Tvoja zadnjica naj se ne dotika pet. Dlani položi na kolena. Kolena naj bodo 50 cm narazen. Zasukaj telo na desno in premaknite levo koleno proti desnemu stopalu. Nato se obrnite na levo in pomaknite desno koleno proti levemu stopalu.

POMEMBNO: Nujno je, da najprej premakneš navzdol levo koleno in nato desno. Ponoviš na vsako stran 4 krat (8 gibov)

Rezultat: Voda se premakne iz tankega črevesja v debelo črevo.