5 Moških v Moškem

Ljuba Muza,

Končno, končno se bova pogovarjali o tem, kar ste me tolikokrat prosile naj vam povem.

Če v vsaki Ženski obstaja 5 Žensk; ali tudi v Moškem obstaja 5 Moških?

 

JA!

Danes ( v nedeljo, 4.11.2018) ob 20ih se vidiva V ŽIVO na Savina Atai javna oseba profilu, kjer ti bom predstavila 5 Moških, ki živi v tvojem Moškem. Oziroma v vsakem Moškem(na to sem pa kar ponosna! To tako kot ‘5 Žensk v tebi’ je to moj avtorsko zaščiten program, plod večletnega sklaplanja znanja) . Ter kaj to pomeni za njegovo zdravje, njegovo energijo, moččustva, poslanstvo, hormone, finance, vizijo - ko je kateri izmed njih ugasnjen ali prižgan. Na našem srečanju v živo boš doživela kar nekaj aha momentov’ - seveda je pa k ogledu vabljen tudi tvoj Kralj!

MENOPAVZA - UGASNJENA; ANDROPAVZA - IZPRAZNJEN

A veš, ko je bilo včasih mnenje, da samo nas ženske doleti menopavza - kot da moški nimajo obdobja velikega hormonskega preobrata? Kot da je to stvar samo nas žensk?

Marsikdo še vedno tako misli! V resnici pa moški doživijo obdobje andropavze, ki njim tudi prinaša kup izzivov.

In a veš zakaj je bilo prej prepričanje, da moški pa nimajo ‘hormonske pavze’? Ker je ženska cikličnost bolj očitna! Ženska cikličnost je kot val na površju, ki ga vidiš. Oziroma kot vreme na nebu. Ko takoj vidiš ali dežuje, ali sije sonce. Moški ciklični preobrati pa se dogajajo veliko bolj navznoter, manj vidno - a se seštevajo.

Ženska cikličnost valovi. Moška se sešteva. Zato so moški velikokrat še v mnogo večji stiski, ter to stisko še bolj skrivajo navznoter, ko se jim dogajajo energetski, zdravstveni, hormonski padci. Za moškega ti padci pomenijo izgubo moči. In če moški ni močen - on čuti, da ga ni! Da hlapi. Ko moški čuti, da izgublja svojo moč se začne umikati.

Iz prvih vrst na bojišču’ se umika vedno bolj nazaj.

Začne se umikati od sveta. Od izzivov. Od svojih talentov. Od svoje ženske. Od spolnosti. Od sebe. Ni več prisoten.

In nas ženske bolj, kot vse na svetu rani in zaboli to, ko ne čutimo prisotnosti moškega.

Pa naj bo to partner. Oče. Prijatelj. Brat. Sodelavec. Ko me ne čutimo prisotnosti, se začnemo zapirati. Zaklenemo svojo mehkobo, milino, nežnost, sprejemljivost, občudovanje in podporo. Ugasnemo svojo luč. To pa je za moškega enako, kot da na velikem temnem morju ni več svetilnika. Izgubi smer. In se, že tako izgubljen, še bolj izgubi.

KDAJ IMA MOŠKI NAJVEČJE REZULTATE?

Will Smith je pred kratkim v okviru Red Table talk serije na Facebooku skupaj s svojo ženo Jado imel fenomenalno, intimno, iskreno, ranljivo in zelo avtentično oddajo o partnerskih odnosih. Tako dobro je povzel:  ves čas je vedel, da če ne bo poročen (v partnerskem odnosu), da bo ‘zapravil življenje’. Rekel je, da ga to, da ustvarja za ženo inspirira in mu daje moč, da dosega velike rezultate in znova in znova presega sam sebe.

Moški ne more sam sebe inspirirati.

Ženske ne moremo same sebi dati enake varnosti, kot nam jo da moški.

Različnost hormonskega in živčnega sistema to potrjujeta.

5 ELEMENTOV V MOŠKEM

Osnova kitajske medicine temelji na teoriji petih elementov, vsi smo sestavljeni iz njih. Cel univerzum je sožitje ali pa trčenje petih elementov. Vsak izmed petih elementov ima v našem organizmu svojega glavnega predstavnika’ - en notranji organ. Ta organ ima pomembno funkcijo za delovanje našega telesa, zdravje in hormone; istočasno pa je ključen tudi za generiranje določenih čustev, moči in vrlin. Vsak izmed teh petih organov mora biti ‘prižgan’, da smo močni in zdravi. Če je pa preveč ugasnjen ali izgorel zaradi hiperdelovanja - potem pa nam ne more ne zdravstveno, ne energetsko dati tega, kar nam prinaša (trezor je izpraznjen ali zaklenjen) - istočasno pa podira tudi druge organe, saj mora vseh pet elementov med sabo sodelovati.

ženski je 5 elementov, 5 organov, 5 žensk. Ko jih prižgemo in med sabo povežemo, sijemo na vseh področjih.

V moškem je 5 elementov, 5 organov, 5 moških. Ko jih napolni, je močen in prisoten na vseh področjih.

Zdaj pa prihajamo do najbolj luštnega dela. (Raziskovalka Nikolina Teslina v meni zdaj vriska od navdušenja.) Čbolj podrobno poznaš tradicionalno kitajsko medicino, potem že veš, da pa se med petimi elementi dogajajo posebni odnosi. Če je ne poznaš, ti bom pa jaz v času naše šole 5 Žensk v Tebi, Lifting Zlate Tigrice te zadeve razložila na najbolj razumljiv in preprost način; tako so uporabne in esencialne za zdravje, a žal včasih tako zakomplicirano napisane. Zato nič ne skrbi, moja specialiteta je, da ti bom vse te dragocene teorije, ki jih študiram že več kot 30 let, predala tako, da bodo praktične, uporabne in 'easy peasy' za razumeti.

 

No med 5 elementi se  dogajajo 3 možni odnosi:

1. podporni/ustvarjalni

2. nadzorni

3. izčrpajoč

OD DANES BOŠ NA MOŠKEGA GLEDALA DRUGAČE

Danes ob 20ih ti bom najprej predstavila vseh 5 moških, ki živi v moškem. Kako se njihova posamezna polnost/praznost odraža potem v njegovem zdravju in delovanju. Ter kaj to pomeni zate - kako to vpliva na vajin odnos. Res nas čaka dragoceno srečanje - zaupala ti bom, kako moškega najbolj podpreti, da napolni posamezne moške v sebi; saj ti bo na tak način tudi lahko največ dal.Podpreti na najbolj iskren način, brez kakršne koli manipulacije ali pričakovanj. Od danes zvečer boš na (svojega) Moškega gledala čisto drugače, on pa se bo na novo odprl!

THIS IS WHERE THE MAGIC HAPPENS!

Potem ti bom pa malo razložila tudi o teh treh možnih odnosih med 5 elementi, ker … Ko ti vidiš, da ima npr. tvoj moški izpraznjen en posamezen element (enega moškega v sebi) lahko s uporabo svojega elementa (ene ženske v tebi), ki je podporen izčrpanemu elementu - svojemu moškemu pomagaš, da se mu spontano, samo od sebe napolni tisto, kar je izpraznjeno.

 

A si že kdaj slišala, da je kakšen moški rekel:

Ona izvabi iz mene najboljše.

 Ob njej se počutim tako močen.

Sploh nisem vedel, da imam to v sebi.

Ona me je inspirirala, da sem to ustvaril.

Ob njej sem pomlajen.

Tako sem si všeč v njeni prisotnosti.

No. To se je nanašalo na to, da je ta ona’ oziroma da si ta ti’ imela prižgano tisto izmed petih Žensk v sebi, ki je podporna oziroma tistemu Moškemu v moškem, ki se na to podporo odziva.

To velja za obe smeri.

Tudi nam to moški da.

Pa ja, velja tudi to, da nekdo izvabi iz nekoga najslabše …

Tukaj pa nastopijo nadzorni cikli in ostale zoprnosti, ki jih bomo pa tudi razložili v tem šolskem letu.

Omg, samo še en točno teden nas čaka do začetka šole!!!!

Če še nisi prijavljena, sedaj je čas. Tukaj oddaj svojo prijavo na najbolj Zlato šolo za Ženske.

ČE TI NE DA ZAROČNEGA PRSTANA - MU MANJKA OSKITOCINA

Letošnje šolsko leto bo čisto nekaj posebnega. Dobila boš zakladnico največjega znanja, istočasno pa se boš naučila sestavlajti 'puzzle', ter videti mozaik neštetih možnosti, kako to znanje potem tudi uporabljati. Razumela boš, kako zelo zelo pomembno je, da je vseh 5 žensk v tebi prižganih. Zate. Za tvojega moškega. Za tvojo družino. Za tvoje delo. Za svet. Res.

To, da je bioritemska ura kitajske medicine, ki temelji na teoriji 5 elementov (pod imenom body clock) dobila Nobelovo nagrado je še en pokazatelj, kako so bile vse skrivnosti že zdavnaj odkrite. Mi moramo le odpreti oči, jih uporabiti in sestaviti. In bolj kot začneš sestavljati, več energije imaš, bolj je tvoje življenje zabavno, uspešno, lahko in zanimivo.

Manj jemlješ stvari osebno.

Nič ni osebo.

Tisti, ki ni prijazen do tebe, to ni osebno.

Njegova jetra so izpraznjena.

Tisti, ki ti dela krivico.

Njegova pljuča - element kovine, so zakrčena.

Tisti, ki ni ljubeč do tebe … njegov element ognja nujno potrebuje, da sta element vode in element lesa v podpornem odnosu, da se srce lahko odpre, čustva pa izrazijo.

Vse je v resnici zelo preprosto.

In jaz sem tukaj, da ti pomagam narediti življenje vedno bolj preprosto.

Rada te imam, se vidiva ob 20ih.

Oh, komaj čakam!

Najbolj na svetu hvala, da mi postavljate taka dobra vprašaja, da jaz potem raziščem tako krasne stvari. 5 Moških v Moškem - to je spet ena naša nova prelomnica!