Kuharska oddaja Silvestrovo skozi želodec ♡

Skupaj z Giorgosom in z Mojco Mavec, smo ti pripravili posebno kuharsko oddajo, SILVESTROVO SKOZI ŽELODEC, ki si si jo lahko 30.12. ogledala na malih zaslonih.

Posnetek oddaje si lahko pogledaš tudi TUKAJ, sicer pa prav vse recepte najdeš spodaj v tem zapisu.

Vse recepte sva izbrala z mislijo nate in na vas, polni so ljubezni, srčnosti in božanskih okusov. Niti malo niso zakomplicirani, so pa zelo posebni in bodo zagotovo popestrili kakršnokoli slavnostno druženje in razvajali burbončice gostov.

Hrana je ljubezen. Druženje. Bližina. Užitek. In to želiva z Giorgosom podeliti s tabo. Želiva v tvoj dom prinesti obilje Krete, ter te pocrkljati z recepti, ki so skrivnost in tradicija Giorgosove družine.

Jaz pa bom seveda poskrbela za nekaj čudežnih napitkov in za kolagensko juho - vse zato, da boš letos še bolj sijala in imela še več energije.

Savinini napotki med, pred in po pojedini

"KOLAGENSKA" JUHA 

Za lepo kožo, zdrav imunski sistem in zdravo črevo

Osnova za juho naj bodo bio piščanec, bio ribe ali bio govedina, najpomembneje je, da uporabite meso s kostmi - pri piščancu tudi s kožo.

Izbrano meso položite v ogromen lonec z vodo. Nato dodajte v lonec čim več zelenjave in zelišč (zeleno v gomolju, ingver, malo kurkume, peteršilj, korenje, lahko tudi sladek krompir, kolerabo …).

Kuhajte, dokler ne zavre, zmanjšajte ogenj in na majhnem ognju kuhajte čim dlje, da se sestavine skoraj raztopijo. Idealno bi bilo, da se juha tako kuha vsaj pet ur. Najbolje jo je na koncu precediti in piti kot tekočino.

Za vegane in vegetarijance:

Namesto živalskih za osnovo dodajte gobe in pest goji jagod, ki jih najprej prepražite na kokosovem maslu. Nato zalijte z vodo in dodajte zelenjavo. Juhi pa na koncu, preden jo užijete, dodajte še pasto miso.

SUPER NAPITKA

Proti nabiranju maščob, napihnjenosti in za zdravo hujšanje.

Pred pojedino:

V 2dcl sirotke zmešajte 1 jušno žličko kurkume in 1 ščepec kajenskega popra.

Po pojedini, ČRNA LIMONADA

v 2dcl vode raztopite dve tabletki jedilnega oglja in sok 1/2 limone