Najbolj učinkovita tehnika za sprostitev stresa

Ljuba Mogočna,

Lao Tzu, oče taoizma in taoistične medicine je tisočletja nazaj rekel: “Kdor diha skozi stopala, ta spozna skrivnost življenja in pravega zdravja.”

Kaj je s tem mislil?

  1. Na sredini stopal je zelo pomembna in posebna akupresurna točka K1 (Kidney 1 - Ledvica 1), kadar se stimulira se življenjska energija najbolj obnovi, ogromno prekrvavitve pa pride do naših ledvic, nadledvičnih žlez (ki jih stres najbolj izprazni), ter reproduktivnih organov. Kjer je prekrvavitev, tam je obnova. Ta točka je direktno stikalo za obnovo in najboljši SOS proti izčrpanosti. Celoten Tai Chi in Chi Gong je zasnovan tako, da se ta točka odpre, ter poveže z zemljo. Zakaj?
  2. Earthing/Grounding - Prizemljevanje: številne študije potrjujejo, da ko se boso stopalo dotakne naravne površine, elektromangnetno polje zemlje uravna naše notranje bioelektrično okolje, ter ohladi zaradi stresa pregreto simpatično živčevje. Ne samo to: stik stopal z zemljo resetira našo notranjo bioritemsko uro (to da obstaja, je potrjeno z Nobelovo nagrado), ter umiri previsoke vrednosti stresnega hormona kortizola.
Trenutno je ogromno stresa okoli nas. Kar vpliva na naš kortizol. Disbalans kortizola je povezan z vnetji, šibkim imunskim sistemom, slabim spanjem, depresijo, razdražljivostjo, s staranjem.

Ključnega pomena za našo mentalno in fizično zdravje je, da uravnavamo svoj kortizol in preprečimo njegove škodljive učinke.

Vsaj nekaj minut na dan preživi tako, da se tvoja stopala dotikajo zemlje, trave, peska ...narave.
 
Če želiš še pomnožene učinke regeneracije si zmasiraj točko na sredini stopal. Ter si, ko si s stopalom v stiku z zemljo, predstavljaj, da ob vsakem izdihu iz tvojih stopal odteče ves stres, ob vdihu pa vate vstopajo mirnost, zdravje in moč.
 
 
Najbolj preproste stvari so najbolj učinkovite - samo uporabljati jih je potrebno!
Vsa moč je V TEBI!

Rada te imam,
Savina