#4 Video

Nosečnost: MEHČANJE IN POVEZOVANJE

Z prsti nežno zaokroži po čelu in nato povleci čez glavo nazaj. Z blazinicami palcev povleci nad obrvmi od notranje strani navzven. S kazalci pobožaj področje spodnje veke odznotraj navzven. Povleci zgornjo ustnico čez zobe in z dlanmi potegni čez lični del gor in navzven proti sencam.  Pomasiraj žlebič pod nosom. Povleci spodnjo ustnico čez zobe in povleci z dlanmi po čeljustnem delu navzven in gor.  S krožnimi gibi pomasiraj točko na sredini brade. Nežno poščipaj celo čeljustno kost od znotraj navzven. Uščipni se še v konico nosu. 

Položi dlani na kolena in mehko zaokroži s telesom v eno stran. Krogi naj bodo majhni, gibanje pa nežno, da razbremeni hrbtenico. Pa še v drugo smer. 

Pojdi v položaj mačke. Z vdihom počasi usloči hrbet in poglej gor, z izdihom pa zaokroži hrbtenico in pogled usmeri dol. 

Zaokroži z medenico v eno stran, potem še v drugo. 

Usedi se po turško in zaokroži z levo roko nad glavo in z dlanjo potisni proti nebu. In sprosti. Pa še z desno roko. Vsakič lepo stegni hrbtenico in jo nato sprosti.  Gibanje naj bo nežno in mehko.  

Zdaj še podaljšaj razteg roke čez glavo in dol. Pa še z drugo. Začuti, kako se cel stranski del prijetno razteza in potem sprosti.

Iztegni desno nogo in ponovi izteg in nagib z levo roko. Dvignjeno roko zaokroži v zapestju v eno, nato še v drugo stran. In sprosti. Pa še na drugo stran.    

Položi dlani na trebušček in v srcu povej svojemu otročičku: »Sprejemaš samo najboljše od najboljšega. Vse, kar je nepopolno, ostaja zunaj tvojega telesa, zunaj tvoje posteljice, zunaj tvojega vesolja. Ljubim te.«