#6 Video

Nosečnost: POTOP VASE

S kazalcema pritisni na točki ob notranjih očesnih kotičkih. Vdihni skozi nos in z izdihom Fuuu mehko spusti dlani pred sabo. 

S palcema pritisni točki na notranji strani obrvi in vdihni skozi nos. Izdihni zvok Fuuu in počasi spusti dlani pred sabo. Začuti, kako je telo vedno bolj sproščeno in mehko. 

Po tri prste položi na zgornji veki. Ob prvem izdihu mehko povečaj pritisk prstancev in ob vdihu popusti. Ob drugem izdihu pritisni s sredincem in ob vdihu popusti. In še pritisk kazalcev in z vdihom popusti. In še enkrat. Od notranje strani navzven. Kot da igraš klavir.

Po tri prste položi na spodnjo veko in enako zaporedje ponovi še tu. Pritisk najprej na notranji strani, pa na sredini in potem še na zunanji strani. Z vsakim izdihom vizualiziraj, kako iz celic odtekajo zastale tekočine in se ustvarja prostor za pritok novih.

Z blazinicami prstov nežno potresi obraz odzgoraj navzdol.  Nato se sprehodi čez obraz še z nežnim tapkanjem. Kot poletni dež.

Oblikuj pesti in jih polagaj kot valj, ki nežno odriva vodo pod kožo od sredine navzven. Pomikaj se od čela proti bradi.

Pritisni navpično v čelo. Vdih. Izdih, povlek narazen in se pobožaj ob strani navzdol.

Potisni v senčni del, vdih. Izdih, povlek nazaj in dol. 

Pomasiraj ustne kotičke in s prsti povleci dvignjene ustne kotičke gor, kot da jih zavihaš za ušesa. Nasmeh je vzvod za proizvodnjo hormona sreče. 

Ohladi telo z dihom lune. S palcem in kazalcem izmenično zapiraj in odpiraj nosnici. Zapri desno in vdihni skozi levo, nato zapri levo in izdihni skozi desno. Pa spet vdih skozi levo in izdih skozi desno. Vdih leva, izdih desna. 

Pod meča položi blazino ali dve in pred počitkom naredi še dolgi Ooo, obe ustnici čez zobe, lička pa dvigni v nasmeh. Stisni pesti in prste na nogah. In popusti. In spet  napni obraz, pesti in noge in sprosti. In še. Skozi postopno napetost dvigaj energijo po telesu gor in popusti. 

Popolnoma sprosti telo in počivaj v tem položaju.