#5 Video

Nosečnost: VZPOSTAVLJANJE NOTRANJE HARMONIJE

Postavi kazalca v točko na sredini brade in s pritiskom izdihni vanjo. Z vdihom nežno zaokroži do točk na zunanji strani nosnic in s pritiskom izdihni vanju. Vdihni in zdrsni gor do točk na začetku obrvi. Izdihni in pritisni vanju. Ob vdihu z blazinicami prstov zdrsni po čelu navzgor kot pahljača in z izdihom pritisni v lasišče. Vstani, položi dlan ob dlan, razširi komolca in dvigni pokrčeno nogo. Počasi se spuščaj in dvigaj. Ohranjaj ravnotežje in mehko dihaj. Ponovi še z drugo nogo. Vaja je odlična za ustvarjanje notranje harmonije in ostajanje v svojem centru. 

Ponovi dviganje in spuščanje še s stopalom na zunanji strani gležnja in kolenom obrnjenim navzven. Najprej na eni, nato še na drugi strani. 

Dvigni se na prste s stopali v širini bokov  in dvigni roki nad glavo. Dlan ob dlan. Z vsakim izdihom izmenično spuščaj pete na tla. Najprej eno, nato drugo.  

Zaokroži z rokama nad glavo in ju spusti pred obrazom, za ušesi in dol.  Z desno dlanjo zdrsni od srca po levi roki do sredinca, obrni dlan in potuj po roki gor, pa čez senčni del čez glavo. In še na drugo stran. In še z obema rokama od senc dol po zunanji strani in gor po notranji. 

Položi dlani na trebušček in nežno zadihaj vanj.