#8 Video

Poporodno obdobje: JOGA OBRAZA Z DOJENČKOM V NAROČJU

Dlan stisni v pest, palec stegni pod brado tako, da je usmerjen proti grlu. S pokrčenim kazalcem in stegnjenim palcem čvrsto primi brado. Konico jezika pa pripni na nebo.Združi poriv brade naprej in dol v en gib, kazalec in palec pa usmeri v smer nazaj in gor.

Naredi AAA, ustnici povleci čez zobe. Dvigni lička proti senčnemu delu v širok nasmeh. Z dlanjo oblikuj pest in jo postavi pod brado. Z brado potiskaj dol, s pestjo gor. 

Naredi AAA, nato EEE, zgornjo ustnico daj čez zobe. Lička dvigni v nasmeh. Kazalec in sredinec potisni v ustne kotičke. 

Naredi dolg in ozek OOO. Zgornjo ustnico povleci čez zobe, lička pa dvigni v ozek nasmeh. S kazalcem pritisni na točko na žlebiču. Ob pritisku pa istočasno pokrči mišice medeničnega dna in jih posrkaj navzgor.

Naredi dolg in ozek OOO, zgornjo ustnico pa povleci čez zobe. Dvigni obnosni del in pritisni vanj s kazalcem in sredincem na točkah levo in desno tik ob nosnicah. In dihaj. 

Naredi dolg in ozek OOO. Zgornjo ustnico povleci čez zobe. Pogled usmeri gor in dvigni spodnjo veko. S kazalcem in sredincem pritisni na dvignjeno spodnjo veko na točki pod zenicama, tako da se opreš na kost pod očmi.

Pomasiraj točki ob notranjih očesnih kotičkih na nosnem korenu.

S kazalcem in sredincem se opri na točki na začetku obrvi. Dihaj. Predihaj morebitno bolečino. 

Pomasiraj točko med obrvmi. Najprej s tremi prsti, nato še s členkom kazalca. 

Kazalec in sredinec položi centimeter nad začetek obrvi. Pritisni s prstoma v kost, nato pa ju povleci narazen, da razpreš področje med obrvmi. Namršči se, kot da si jezna in mišico med obrvmi potisni navzdol. Vztrajaj v položaju in počasi trebušno dihaj. 

Srednje tri prste postavi med obrvi in močno pritisni. Počasi potuj s občutnim pritiskom po čelu navzgor tako, da drsijo prsti vedno bolj narazen. Ko prideš do lasišča, se ustavi in spet močno pritisni.

Spusti čelno mišico dol, pokrij jo z dlanjo, pritisni v čelo, nato pa ga povleci gor. Konico jezika postavi na nebo. Če zaznaš, da ob vaji stiskaš ustnice, jih rahlo razpri in dvigni ustne kotičke.         

Sprosti obraz in sproščeno zadihaj.