#2 Video

Zanositev: AKTIVACIJA OBRAZNIH STIKAL

Usedi se v udoben položaj in naredi dolg in ozek O. Pesti pritisni pod lično kost. V tem položaju naredi štiri dolge trebušne dihe. 

Iz tega položaja ob vdihu potisni brado naprej in gor, ob izdihu pa dol. Gibi so majhni, ampak občutni.

Zdaj temu dodaj še moč mišic medeničnega dna. Ob vsakem vdihu pokrči vaginalno in analno mišico in posrkaj energijo navzgor po telesu, ob izdihu pa rahlo popusti. 

S kazalci pomasiraj točki na spodnji veki tik pod očmi v liniji zenic. 

Naredi dolg in ozek O, ustnici povleci čez zobe, dvigni lička v nasmeh in s prsti pritisni v napeta lička. Vdihni skozi nos, ob izdihu skozi usta pa ustnice našobi v U, napetost ličk pa popusti. Ponavljaj počasi in pozorno. 

Zdaj pa ob izdihu zadrži napetost v ličkih, ohrani dvig, ustnice pa tako kot prej našobi v U in izdihni skozi usta.  

In še nekaj ponovitev, ko dvigu obraza dodaš še krčenje mišice medeničnega dna. Ob vdihu posrkaj vaginalne in analne mišice po telesu navzgor, ob izdihu pa jih rahlo sprosti.

S kazalci nežno pomasiraj ustne kotičke. 

Poglej gor in dvigni spodnjo veko, kot da te blešči opoldansko sonce.  S tremi prsti na vsaki strani pritisni v napeto in dvignjeno spodnjo veko. Vztrajaj in globoko trebušno dihaj. 

Nato dodaj dinamiko – ob vdihu dvigni spodnjo veko in pritisni vanjo, ob izdihu pa popusti napetost, vendar ne spuščaj pogleda. 

Zdaj dodaj vsakemu vdihu in dvigu še krčenje in dvig mišic medeničnega dna in ob vsakem izdihu jih nežno sprosti.

Sprosti in zapri oči, prsti naj ostanejo na spodnji veki, s pogledom pa potuj na levo, zaokroži dol in na desno in potem spet zaokroži s pogledom dol in na levo.

Podrgni dlan ob dlan in položi tople dlani na zaprte in sproščene oči.

Pomasiraj točko Morje energij dva prsta pod popkom.  Masaža te točke  spodbuja proizvodnjo in ravnovesje vseh spolnih hormonov: progesterona, testosterona in estrogena. Odpravlja limfne zastoje in obnavlja energijo.  

Zdaj pete dlani položi v senčni del in tesno objemi glavo proti temenu. Povleci nazaj, ob tem pa zapri oči in pod zaprtimi vekami zarotiraj pogled gor proti temenu. Vztrajaj in trebušno dihaj. 

Dodaj dinamiko: ob vdihu povleci dlani nazaj, zaprte oči obrni gor, konico jezika pa navpično na nebo, ob izdihu pa popusti povlek, odpri oči, sprosti jezik v ustih, roki pa ohrani na senčnem delu. Pa spet.

Zdaj aktiviraj še mišice medeničnega dna – vdihni in pokrči spodnje mišice, izdihni in jih sprosti. 

Zaokroži z dlanmi nad glavo in jih s tihim izdihom Hiii spusti pred sabo pod popek.  Začuti, kako se z vsako ponovitvijo  glava vse bolj ohlaja, rodila pa segrevajo. 

Pomasiraj trebušček in uživaj v svojem telesu.