#1 Video

Zanositev: PRIŽIG SPOLNE ENERGIJE

Tople dlani mehko položi na trebuh pod popek in nekajkrat počasi in globoko zadihaj. Ko se upočasniš, se začutiš in ko se začutiš, zaznaš užitek. 

Pokrči kolena, stopala postavi v širino bokov. Izdihni in s popkom potisni ledveni del ob tla, ob vdihu pa napolni sproščen trebuh z zrakom in pusti, da se ledveni del hrbtenice odlepi od tal. Z nežnim zibanjem počasi segrevaš križnico. 

Postavi stopala skupaj in kolena narazen, dlani pa položi na notranjo stran stegen. Začuti, kako toplota teče iz dlani v stegna in jih segreva. Na tem delu tečejo meridiani ledvic, jeter in vranice, ki so ključni za dvig spolne energije.  Z dolgimi krožnimi gibi še pomasiraj celo notranjo stran stegen. Ves čas počasi in sproščeno dihaj. 

Dlani položi na področje dimelj in skozi dlani pošlji toploto vanje. Na tem delu se v globinah telesa nahaja mišica psoas, ki podpira proizvodnjo spolnih hormonov.  

S prsti nežno povleci gor, kot da vlečeš nevidne nitke in začuti, kako se prižigaš. 

Prste spni s hrbtno stranjo in daj palec ob palec in jih postavi med sramno kost in popek. Začuti, kako se energija tam zbira in utripa. Dihaj.

Levo nogo zatakni čez desno in pomasiraj točko na notranji strani noge, štiri prste nad gležnjem. Točka stičišče treh yinov pomaga pri odpravljanju menstrualnih krčev, težavah z zanositvijo, uravnavanju menstrualnega cikla in podpira zdravje ženske na vseh nivojih. Masažo ponovi še na drugi nogi.  

Stegni nogi, položi desno dlan na srce in levo pod popek na področje maternice. Vdihni v srce in izdihni v maternico. Nato vdihni v maternico in izdihni v srce. Poveži oba centra s svetlobnim žarkom ljubezni. 

Začuti, kako si lahka, prižgana in svetla.