3 rituali za ZANOSITEV

V tem zapisu bo s tabo moja ljuba Darja Pristovnik. Po novem tudi mamica. Kar tudi sama pravi, da je pravi čudež.

No, pa saj je že Darja sama po sebi čudež. Velikokrat tudi sama to rečem. Ampak v resnici to ne drži. Za vsem njenim preobratom, zdravjem, sijajem, lepoto, energijo - se skrivajo ure, dnevi, leta trdega dela na sebi. 

S tabo bi rada delila svojo zgodbo in pot do zanositve, za katero pravi, da je bil za njo najboljši pomlajevalni proces.

Vedno, ko sem razmišljala o tem, če in kdaj bom postala mamica, je bil moj odgovor: »Ja, seveda bom, samo ne še zdaj.« Na 40. rojstni dan pa sem preprosto začutila, da ja, zdaj je pa čas. Začela sem pripravljati svoje telo na zanositev in ko sem potovala skozi celoten 'Dojenček' proces, sem ugotovila, da je vse, kar je potrebno za pripravo gnezda v telesu, istočasno najbolj pomlajevalno za moje telo.

Bolj ko sem izvajala vaje in rituale, ki podpirajo zanositev, v boljši formi sem bila, čustveno in psihično sem se stabilizirala, fizično okrepila in šla skozi najboljšo možno obnovo.

Bila sem mirna, v srcu sem naredila prostor za novo bitjece, začutila sem notranji sijaj, ki me je grel in mi dajal neomajno moč, da sem nizala nove in nove vaje in se potapljala bolj in bolj globoko v proces ustvarjanja novega bitjeca.

S tem se je začelo eno najlepših obdobij v mojem življenju in košček ritualov bi rada podelila s tabo, z željo, da najdeš navdih, da s pomočjo moje zgodbe zbereš srčno moč in zaupanje vase, da izbrišeš morebitne strahove in dvome, se sprostiš in z vsemi nivoji svojega telesa stopiš v čarobno polje uresničitve najlepšega – stvaritve novega življenja.

lunina meditacija

Luna je zaščitnica žensk. Predstavlja intuicijo, mehkobo in opojno žensko energijo. Povezovanje z njo prinese v telo ravnovesje hormonov, predvsem spolnih, sočnost in ženskost. Če imaš občutek, da deluješ večinoma z usmerjeno moško energijo, potem je ta meditacija odličen način, da zmehčaš svojo notranjost, milina in sijaj pa se bosta pokazala tudi na tvojem obrazu, v toplini gibanja in prijetni barvi glasu.

Usedi se s telesom obrnjenim proti vzhajajoči polni luni. Poleti lahko to narediš v naravi, v hladnejših dneh v svojem domu.

Pogled obrni v luno, dlani pa položi na prsi. Vdihni lunin sij skozi oči in ga izdihni skozi dlani v prsi. Vztrajaj pet minut in začuti, kako se čudovita lunina svetloba kot srebrn slap z vsakim dihom zliva po telesu navzdol.

Ohrani pogled na luni in spusti dlani pod popek. Vdihni lunino svetlobo skozi oči in pusti, da se z izdihom zlije skozi dlani pod popek in napolni s svojo svetlikajočo čarobnostjo maternico in jajčnike. Začuti mehkobo in ohrani ta občutek v sebi. Vztrajaj pet minut.

Zapri oči in dovoli, da tvoje celo telo objame lunin sij. Srebrno žariš. Popolnoma lahkotna si. Tvoja nežnost je tvoja moč. 

polnjenje spodnje veke - palače otroka

Dvig oziroma polnjenje spodnje veke je vaja, ki jo je dobro delati zvečer, saj se tako priključiš naravnemu antistresnemu procesu aktivacije melatonina, ki se začne proizvajati po sončnem zahodu. Področje spodnje veke kaže, kakšen je nivo spalnih hormonov, koliko soli je v prehrani, koliko je organizem izpostavljen stresu in posledično preplavljen s kortizolom, poleg tega pa se področje spodnje veke v tradicionalni kitajski medicini imenuje Palača otroka. Pripoveduje namreč, kakšen je tvoj odnos z notranjim otrokom, s tvojimi otroci, koliko otroškosti si dovoliš čutiti in v kakšnem stanju so tvoja rodila.

  • Usmeri pogled kolikor se da gor
  • Dvigni spodnjo veko, kot da gledaš v bleščeče sonce
  • S tremi prsti vsake roke pritisni na spodnjo veko
  • Vztrajaj 10 dihov statično, nato pa 10 dihov dinamično tako, da ob vsakem vdihu popustiš dvig veke in pritisk, ob vsakem izdihu pa jo spet dvigneš in pritisneš vanjo – pri tem prstov ne odmikaš z obraza

 

vaja slap za povezovanje vseh 3 centrov

Postavitev telesa pod slap je čudovit način, da objameš svoje fizično, čustveno in eterično telo z namero in poženeš želeno energijo v tek.

Daje občutek kolesa, ki ga poženeš v gibanje oziroma višjo prestavo, poleg tega pa pobožaš obraz in telo s svežino, svetlobo in že uresničeno namero.

Gre za vzvod, s katerim vtreš namero v zlato sredico v glavi, ki se nahaja v višini tretjega očesa med obrvmi, vključuje pa epifizo, hipofizo in hipotalamus.

Pri potrjevanju učinkovitosti si lahko pomagaš z naslednjo predstavo: možgani samodejno proizvajajo magnetit, lastnost magneta je, da privlači železo, ta pa se nahaja v krvi kot hemoglobin. Torej ko pošlješ namero v možgane, je to informacija, na katero reagira kri. Kri pa je tista, ki vodi telo in predstavlja tvojo vsebino, tvoje življenje.

Najprej ozavesti krog po sredini telesa: od presredka, po hrbtenici gor mimo križnice, ledvenega dela, med lopaticama, gor po vratu, mimo vrha glave in potem spredaj dol do področja med obrvmi, po sredini obraza dol, mimo grla, prsnega dela, popka in spet dol do presredka.

Vaja

Dlani položi pod popek.

Na medenično dno položi trditev oziroma namero (npr: 'Mlada sem x let' ali 'Noseča sem').  

Vdihni skozi nos, ob tem pa pokrči mišice medeničnega dna kot pumpo in z njimi potisni svojo namero, željo, izbran stavek oziroma željen občutek po celi hrbtenici gor, pa mimo temena in po glavi naprej do točke med obrvmi. To je vdih. Ta dvig občuti kot usmerjen curek moči, ki se torej zaključi na točki tretjega očesa, kamor tudi usmeri pogled pod zaprtimi vekami. S tem prižgeš glavne žleze v glavi in tja pošlješ izbrano sporočilo.

 Potem pa mehko izdihni, ob tem pa popusti mišice medeničnega dna in začuti, kako se usmerjen curek namere sprosti na točki med obrvmi in se kot slap nežno zlije po obrazu in sprednjem delu telesa dol do presredka. Ob tem zadovoljno začuti: 'Je že narejeno, je že končano.'

Obvezno imej na obrazu nasmeh, saj je to kot kljukica, ki jo narediš. Potrditev telesa.   

V eknjigi, ki sem jo pripravila zate, te peljem čez vse vaje, programe pomlajevanja, skozi ZANOSITEV, NOSEČNOST in POROD. Več izveš na spodnji povezavi.

preveri vsebino celotne eknjige