Dobrodelni retreat

VRNITEV V OAZO SOČNOSTI IN MIRU

od 18.8. do 28.8.

100% v humanitarne namene

Sočne Detox Kraljice za žrtve poplav

Pomagam in Skrbim za svoje zdravje

Vabljena na 10 čarobnih dni, ko bomo Sočne Detox Kraljice spet skupaj in skupaj obnavljale svoje hormone, krepile svojo moč in povečevale svoj sijaj. Istočasno bomo s skrbjo zase pomagale. 100% od tvoje vpisnine na retreat gre v humanitarne namene. 

Več, kot imamo energije - večji doprinos smo vsem okoli nas. Častno je skrbeti zase, manj smo v zakrčenosti stresa, bolj smo sočutne in večja opora smo lahko. Damo lahko izključno to, kar imamo. Ključno za naše zdravje je, da znamo očistiti stres iz naših organov. Izčrpane ne moremo pomagati.

Ko dajemo iz svoje lastne polnosti smo blagoslov vsem okoli sebe. Svet nas bolj kot kadarkoli potrebuje, da smo močne, sočne in polne jasnosti.

CENA retreatA JE 19,90€

Lahko pa nakažeš višji znesek kot prispevek, ki ga bomo donirali izbranim humanitarnim organizacijam izključno za poplave 2023. Prispevke za donacije žrtvam poplav bomo zbirali ves čas trajanja retreata.

Če si ena izmed žrtev poplav pa nam piši na mejl ([email protected]) in ti bomo dostop do retreata dodelili brezplačno.

PRIJAVA NA RETREAT

Retreat ‘Vrnitev v Oazo Sočnosti in Miru’ je sestavljen iz dveh večernih delavnic in sedmih vadb ob Sončnem Vzhodu, ki je najbolj pomemben čas za obnovo neurotransmiterjev za mentalno moč in zdravje. Retreat bo potekal online, preko Zooma. Vsi posnetki ti ostanejo. Lahko si z nami v živo, lahko pa si posnetke retreata pogledaš kadarkoli. (Dobila boš dostop do spletne učilnice, kjer te bodo čakali vsi Zoom posnetki.)

Ob jutrih bomo vadile:

 • Tao Yogo Obraza
 • Taoistične vaje za regeneracijo
 • Sočno Yogo
 • Delale bomo detox notranjih organov, ter čustev. 
 • Izvedle bomo tudi Tai Chi Brezpogojne Ljbezni - meni najljubšo obliko Tai Chija, ki je istočasno popolnoma preprosta, ter dela čudeže za naše počutje. 
 • Predvsem pa bomo v naši čarobni skupni energiji - ki nas bo dvignila, objela in še bolj povezala.

Na dveh delavnicah bomo spoznale:

 • Superživila in detox protokol za naslednjih 10 dni (ki ga po želji lahko upoštevaš in si ga prilagodiš) - skladen z bioritemsko uro Taoistične medicine.  Zdaj je čas Zdravilke, Vranice … zato je to tako zelo naporen mesec.
 • Šle bomo na posebno meditacijsko potovanje ‘Srečanje z Boginjo Obilja’ in naredile specialen Vision Board s terapevtko Lien Simčič. Ne smemo se počutiti krivo, da se dvignemo v svojo naravno energijo. Nasprotno, z njo lahko najbolj pomagamo.
 • Od Primoža Kozoleta, našega dragocenega specialista za Tao metafiziko, BaZi in Feng Shuei, bomo izvedele kaj so glavna vodila in sporočila BaZi - ja (Taoistične astrologije) za naslednje mesece. Prmož nam je že na začetku leta v šoli napovedal, da bo voda poplavljala … 
 • Brisale bomo strah in stres iz naših možganov skupaj s svetovno strokovnjakinjo za regeneracijo možganov, mikrobioma in celic, Angel Evans.

Program dobrodelnega retreata

PETEK 18.8.

VEČERNA DELAVNICA IN ZAČETEK RETREATA

(Savina, Lien Simčič, Darja)

 

19.00 - 19.45 Priprava na retreat (superživila, prehrana, dodatki)

20.00 - 21.00 Lien Simčič: Meditacija Srečanje z Boginjo Obilja

21.00 - 21.30 Kreacija posebnega Vision Boarda povezanega z meditacijo

PONEDELJEK 21.8.

ZAČETEK RETREATA: VADBA S SONČNIM VZHODOM

(Savina)

 

6.00 - 6.40 Detox Zastalih Čustev, Tao Yoga Obraza + Sočni Vzhod

6.40 - 7.00 Manifestacijski Balonček

TOREK 22.8.

VADBA S SONČNIM VZHODOM

(Darja)

 

6.00 - 6.40 Dnevu vlada Mars => Aktiviramo ogenj, ki segreje in usposobi mesečno kovino, da odstrani vse, česar ne potrebujemo več

Tao joga obraza: Polnjenje ustne krožne mišice, statično in dinamično;

Dih: Dih ognja, Telo: Pretočnost rok, oblikovanje stegen in zadnjice, Mudra za srce .

Vodilo dneva: 'POJDI V AKCIJO'

SREDA 23.8.

VADBA S SONČNIM VZHODOM

(Darja)

 

6.00 - 6.40 Dnevu vlada Merkur => Aktiviramo vodo, da sprosti premočno mesečno kovino (pretirano strukturiranost, disciplino in 'popredalčkanost')

Tao joga obraza: Obnova spodnje veke in razbremenitev grla (Spa za oči in Metuljčica / nežno); Dih: Grleni dih, Telo: Sprostitev vratu in glasu, Mudra za ščitnico

Vodilo dneva: 'POVEJ'

ČETRTEK 24.8.

VADBA S SONČNIM VZHODOM

(Darja)

 

6.00 - 6.40 Dnevu vlada Jupiter =>

Podpremo les, ki ga obremenjuje izjemno močna mesečna kovina

Tao joga obraza: Bistre oči in jasen vid (Grad obilja / skozi stopnjevanje)

Dih: Podaljšan dih

Telo: Zasuki in raztegi

Mudra za boljši vid

Vodilo dneva: 'POVEČAJ'

 

PETEK 25.8.

VADBA S SONČNIM VZHODOM

(Savina)

 

6.00 - 6.40 Vrnitev v Sočno Laguno

6.40 - 7.00  Priprava na detox vikend

SOBOTA 26.8.

VADBA S SONČNIM VZHODOM

(Savina)

 

6.00 - 6.40 Tai Chi Brezpogojne Ljubezni

NEDELJA 27.8.

VADBA S SONČNIM VZHODOM

(Savina)

 

6.00 - 6.40 Sočna Zdravilka

PONEDELJEK 28.8.

VADBA S SONČNIM VZHODOM

(Savina)

 

6.00 - 6.40 BONUS vadba

 

VEČERNA DELAVNICA IN ZAKLJUČEK RETREATA

(Savina, Primož, Angel)

 

19.00 - 20.00 Bazi napoved in vodilo za prihajajoče mesece

20.00 - 21.30 pogovor in meditacija z Angel Evans

Zaključek Retreata

Zakaj ta dobrodelni retreat?

Vsaka pomoč šteje in več oblik pomoči je tako zelo pomembnih.

Kar je prizadelo našo ljubo domovino, je poleg vsega ostalega, tudi ogromen emocionalni stres za vse. Absolutno pa seveda najbolj za žrtve poplav.

Tako zelo pomembna je fizična pomoč … ampak če nismo emocionalno in energijsko močni, ne moremo pomagati.

V teh časih je ključno (in vedno bolj bo) dvigovati vibracijo in imeti skupnost. Predvsem pa izpirati stresni hormon kortizol iz našega organizma, sicer ščasoma zamrzne vse funkcije v našem telesu. 

Hujša, kot je travma … večji vpliv na dolgoročno zdravje ima. Naši stresni hormoni, pa se prenašajo tudi na našo okolico. 

Več kot imamo moči - večji doprinos smo lahko.

A bolj smo sočutni in empatični, bolj znamo pozabiti nase. Častno je pomagati. A enako častno je skrbeti zase in si nadeti ‘kisikovo masko’.

100% vse od vpisnin bo šlo v dobrodelne namene. Vse stroške ekipe - 11 nas je, tehnične postavitve tega projekta, obratovanja retreata, računovodstva in vsega … bom pokrila jaz in ne bo šlo iz vpisnin. To bo poleg mojega časa, moja donacija. (Seveda pa tudi zasebno doniram.)

Denar od vpisnin bomo v imenu Sočnih Detox Kraljic donirale in razdelile med:

 • Humanitarno društvo Humanitarček
 • Humanitarno društvo Truhoma (Anina Zvezdica)
 • Gasilsko Društvo Črna na Koroškem
 • Gasilsko Društvo Mozirje

V prijavnici na retreat lahko izbereš kam izmed naštetega želiš, da gre tvoja vpisnina.

Vse, ki ste bile prizadete v poplavah, ste lahko z nami seveda brez plačila.

Cena vpisnine je 19.90€, lahko pa nakažeš večji znesek, kot prispevek, ki ga bomo donirali izbranim humanitarnim organizacijam izključno za poplave 2023. Tudi z višjim nakazilom dobiš ENAK retreat, le tvoja pomoč/donacija je različna.

Seveda lahko vse doniramo tudi na druge načine in direktno - tole je ena izmed opcij. Da istočasno pomagamo in vemo, da s tem, ko pomagamo tudi skrbimo za svoje zdravje.

Kot vedno gre 22% davka od vpisnine državi - za katero pa upam, da jih bo namenila v pomoč poplavam. Vsi prispevki, ki so plačani nad osnovno ceno 19,90 eur pa gredo v celoti za donacijo.

Po zakonu moramo donirati dobrodelni organizaciji in se ne da direktno, z direktnimi donacijami bi lahko tudi ogrozile npr. otroške dodatke tistemu, ki prejema donacijo. Zdi se mi, da smo izbrale krasna društva … vem pa, da jih je še veliko.

KAKO NAKAZATI VIŠJO DONACIJO ZA ŽRTVE POPLAV?

Če želiš v dobrodelne namene nakazati več, lahko to narediš prek UPN-ja, tako da namesto 19.90€ napišeš višji znesek za plačilo. Za plačila s kreditno kartico žal nimamo opcije za nakazilo višje donacije.

Lahko pa nakažeš večjo donacijo tudi preko PayPala, tako da najprej oddaš prijavnico in plačaš osnovni znesek: vpisnino za retreat (19.90€) , potem pa še posebej iz svojega Paypala nakažeš višjo donacijo na PayPal [email protected]

Ko nakazuješ donacijo posebej iz PayPala, zraven še dopiši za katero organizacijo oz. društvo boš namenila donacijo, mi pa bomo tvoje dodatno nakazilo povezali z že obstoječo prijavnico.

Ne pozabi, da imaš tekom celega retreata čas za dodatne donacije, tako da lahko večje nakazilo narediš tudi kakšen dan kasneje. Važno, da si oddala prijavnico z osnovnim nakazilom, da imamo tvoj mejl, kamor ti bomo poslali dostop do spletne učilnice in Zoom povezave za retreat. 

Poplava se zgodi tudi v našem telesu

Ob vsaki stresni situaciji je naš organizem poplavljen z neuro kemikalijami, ki naša stikala v telesu preklopijo v ‘Boj, Beg ali Zamrznitev’. Ko se to zgodi, se izklopijo stikala za regeneracijo, za imunski sistem in za proizvodnjo dragocenih hormonov energije in moči. Istočasno se jasnost naših možganov zamegli, izgubimo fokus, vizijo in produktivnost.

Naš organizem uporabi vse na zalogi in UGASNE vse kar je pomembno za prihodnost … zato, da lahko rešuje krizno situacijo v sedanjosti.

Skrči nas in zoži naše vidno polje - fizično in energetsko.

Ta mehanizem je pomemben - a je narejen izključno za kratkotrajne krizne situacije. Potem bi se moral preklopiti nazaj in prižgati regeneracijo, ter razširiti naše vidno polje - tudi glede vizije. 

Več stresa, kot smo doživele v življenju, manj se naš organizem prekloplja nazaj na regeneracijo. V zadnjih letih je bilo toliko globalnega stresa, ki nas je vse skupaj premaknil v ‘preživetveni mehanizem’. Strah najbolj izčrpa nadledvično žlezo. Ta pa je povezana z možgani in našo močjo. Potem se zgodi tragična in srce parajoča situacija, kot so poplave … in naš organizem, ki že tako deluje na stresnem živčnem sistemu, še bolj potone v stres … in postaja kronično izčrpan.

Pri marsikomu se energija za ‘Boj ali Beg’ tako izčrpa, da ostane samo še zamrznitev in strah, ali zamrznitev in otopelost.

Zakaj se toliko ljudi krega v težkih časih?

Slovenci smo se med poplavami tako zelo povezali in si tako zelo pomagamo … istočasno pa lahko vidimo posameznike, ki se kregajo in napadajo, ter samo iščejo kaj je narobe. To ni nič drugega, kot posledica nabranih stresnih neuro kemikalij, ki jih ta oseba ne zna očistiti in preusmeriti. Namesto, da bi šla bodisi v ‘Boj’ v obliki pomoči in akcije, ali preklopila v parasimpatično živčevje miru in sočutja … gre v ‘Boj’, ki ni produktiven in samo ruši. Najbolj od vsega njeno zdravje.

V takem neproduktivnem ‘boju’ se racionalni del možganov izklopi … energija telesa se noro porablja, zato oseba začne iskati žrtve s katerimi bi se lahko kregala, ker je kreg zanjo kot kava - kratkoročni občutek povečanja energije, ki dolgoročno samo še bolj prazni.

Ta mehanizem moramo prepoznati v sebi in okoli nas in ga NEMUDOMA USTAVITI.

Videli smo, kaj so poplave naredile Sloveniji. In kaj voda potrebuje. MEJE. Tudi naše stresne neuro kemikalije potrebujejo MEJE, sicer nam poplavijo telo in možgane, ter zastrupijo vse okoli nas.

Blato stresa moramo očistiti iz našega telesa. In ne dovoliti drugemu blatu, da vstopi v nas.

Tudi naši možgani in ostali organi potrebujejo lopato, ter čistilo … da blato stresa gre.

To je namen tega retreata in to se zgodi vsakič, ko se znamo preklopiti v parasimpatični živčni sistem. 

Bolj znamo postavljati MEJE, bolj lahko ODPREMO SRCE in se POVEŽEMO v krog sočutja in Ljubezni.

Priprava na in več o Meditaciji z Lien Simčič:

»Srečanje z Boginjo Obilja« in kreacija plakata, ki te bo podprl na poti do želene realnosti.

Meditacija, kjer bomo srečale Boginjo Obilja, ti bo pomagala, da se povežeš s tistim, ki zate predstavlja lepoto in stopila boš v sobo svojega sanjskega življenja. Namen te meditacije je razumeti kaj si dejansko želiš in se s to realnostjo povezati in povabiti v svojo sedanjost. Na koncu si vabljena, da po končani meditaciji ustvariš prav poseben plakat, tako imenovani, »Vision Board«, ki te bo vsakič, ko ga boš pogledala spomnjal na tvoj cilj v življenju, na tvoje sanjsko življenje, na to za kar je vredno, da se ne vdaš, ko lahko življenje postane težko in da vztrajno nadaljuješ svojo pot korajžno vedoč, da je vse kar živiš zato, da prideš do svojega želenega cilja. Če si za to, da se nam pridružiš na tem posebnem notranjem potovanju in izdelavi plakata po navodilih tvoje duše, potem nikar ne preveč razmišljat zdaj kaj bi na plakat dala, da ne boš preveč pogojena s strani morebitnih prepričanj, a samo pripravi naslednje gradivo:

 • Velik plakat (take barve kot ti bolj ustreza – dimenzija primerna, da ga boš lahko obesila nekam na vidno in ga vsak dan lahko pogledala).
 • Čim več revij s slikami, ki so ti všeč.
 • Različne slike, ki so ti pri srcu.
 • Škarje, lepilo, barvice, pisala.

 

 

Za koga je ta retreat?

Ta retreat je inspiriran, kot dobrodelna gesta Sočnih Detox Kraljic, ki smo bile zadnje leto supaj v naši šoli. Vabljena tudi, če si bila del prejšnjih šolskih let. Če še nikdar nisi vadila z nami in si zdaj zelo želiš, se sicer lahko pridružiš … vendar prosim vedi, da bomo šle na retreatu direktno v prakso in se ne bomo učile osnov vaj. Absolutno se bo dalo vaditi, a to ni začetni tečaj. To je praksa.

Oktobra prihaja novo šolsko leto, kjer imamo vedno poudarek na obnovitvi osnov (kar je krasno za vse), ter kupu naprednega znanja in novih povezav. Vse se sinhroniziramo v eno čudovito energijo, šola je kot bomboniera, kjer je nekaj za vse. Namen retreata je praksa, da smo skupaj v podporni energiji, ter da ozavestimo in utelesimo - da več kot je stresa zunaj, bolj je pomembno skrbeti zase. Ne samo to, da je skrb zase oblika pomoči. Ni treba, da pomagamo iz praznosti in da zaradi pomoči izgorimo. Bolj smo polne, bolj smo v pomoč.

Kaj pa, če me ni v času retreata in ne morem biti zraven?

VSI posnetki ti ostanejo, retreat te bo počakal. Vadbe so narejene tako, da jih lahko spremljaš in vadiš kjerkoli si. Lahko jih pogledaš/vadiš isti dan kasneje, ali pa ko se npr. vrneš domov iz dopusta. Lahko jih znova in znova narediš. Vse te bo počakalo. Enako velja za obe delavnici, ki sta del retreata.

Če se nam pridružiš med retreatom, ko bomo že sredi ... dobiš posnetke za nazaj.

CENA retreatA JE 19,90€

Lahko pa nakažeš višji znesek kot prispevek, ki ga bomo donirali izbranim humanitarnim organizacijam izključno za poplave 2023. Prispevke za donacije žrtvam poplav bomo zbirali ves čas trajanja retreata.

Če si ena izmed žrtev poplav pa nam piši na mejl ([email protected]) in ti bomo dostop do retreata dodelili brezplačno.

PRIJAVA NA RETREAT

Avgust - težek in pomemben mesec

Vse, ki smo že nekaj časa skupaj v naši šoli vemo, da po Bioritemski uri Taoistične Medicine Avgust predstavlja mesec Zdravilke. Mesec, ko se vklopi energija Vranice, ki je zadolžena, da Magnetično Energijo Srca pretvori v Kovinsko Energijo Pljuč.

Vranica mora sočno, sproščeno, energije polno, navzven usmerjeno Magnetično žensko v nas preobraziti v disciplinirano, varčno, preudarno, navznoter usmerjeno Kraljico … Kraljico, ki je polna odgovornosti in mora varovati vse okoli sebe.

Kvaliteta energije se popolnoma spremeni. Čeprav energija ni ne boljša, ne slabša - le drugačna je. Pa je za marsikatero izmed nas Magnetična energija veliko ljubša in kovinska energija veliko, veliko napornejša.

Avgust je mesec, ko je vranica IZJEMNO obremenjena.

Ko so naša stabilnost, ravnovesje, dom, občutek varnosti zamajani.

Ko se nam velikokrat zdi, da je vso energijo, ki nam je poletje prineslo, že odneslo.

Avgust je mesec, ko moramo preobraziti energijo, si narediti zaloge, zavarovati svojo moč … jo pospraviti navznoter, da nas bo podpirala skozi zimo.

Avgust (ter začetek Septembra) in Februar sta energetsko najtežja meseca v celem letu!

Zato smo v naših šolah vedno imele retreate Avgusta. In zato bo ta retreat zdaj tako zelo dobrodošel. Ja pomemben je, ker pomagamo. Ja, pomemben je, ker takoj izpiramo stres, ki se je ravnokar zgodil. (Preden se usede globlje v naše organe in jih še bolj obremeni.) A istočasno je ta retreat pomemben tudi za PRIHODNJO energijo, za naslednje mesece.

To, da si zdaj vzamemo čas zase in discipliniramo skrbimo za svoje zdravje je naložba v naše hormone in energijo za daleč naprej. Vranica je povezana z inzulinom. Stres uničuje inzulinsko ravnovesje. Inzulinsko neravnovesje pa poruši vse hormone. A če pravilno zdaj nahranimo vranico, jo podpremo in okrepimo - nas bo ta lahko, kot prava Mamica in Zdravilka negovala skozi jesen in zimo.

Bolj je vranica obremenjena, bolj nam notranji organi padajo in se sušijo. Izčrpana vranica zamaje stabilnost vsaki celici našega telesa in stara naš obraz, telo in ograne. Ko dvignemo vranico, dvignemo obraz, telo, organe, celice. Dvignemo naše sočutje. In predvsem samozdravilne moči našega telesa. Postanemo Zdravilka, ki zdravi sebe in svet.

Kdo bo z nami na retreatu?

SAVINA ATAI

Savina je mojstrica treninga obraznih mišic in prižiga diamantnih žlez v glavi. Savina je otroška in najstniška leta preživela ob stopalih številnih svetovnih mojstrov duhovnosti in regeneracije, ter se najbolj od blizu učila starodavnih skrivnosti obnove. Skupaj s strokovnjaki je razvila edinstven sistem vadbe ‘Tao Face Yoga’, ki preko posebnega treninga obraznih mišic aktivira celotni endokrini sistem. Za celovito regeneracijo in pomlajevanje, čustveno moč, kreativnost in aktivacijo naših potencialov.

Darja pristovnik

Diamant na kroni znanja o Tao Face Yogi, dihanju, globoki regeneraciji in čudežni rehabilitaciji. Darja je dokaz, da je nemogoče mogoče. Njena zgodba ponovnega vstajenja po hudi prometni nesreči, številnih težkih operacijah, zanositvi in donositi proti vsem verjetnostim - pa je inspiracija za vse nas.

Angel Evans

Raziskovalka mikrobioma, nevrotransmitorjev, imunskega sistema in obnove telesa na celični ravni. Skupaj s svojo ekipo znanstvenikov pomaga pri pomlajevanju telesa in vzpostavljanju zdrave biokemije v možganih, kar je ključno za naše mentalno zdravje in čustvovanje.

LIEN SIMčIč

Mednarodna holistična svetovalka in energetska zdravilka za utelešenje duše in našega poslanstva.

PRIMOŽ KOZOLE

Mojster BaZi Taoistične astrologije, Feng Shuei-ja, taoizma in borilnih veščin. Njegove BaZi napovedi so neprecenljive, pa tudi presenetljivo natančne - polne praktičnih nasvetov kako lahko vedno, vsako usodnost, spremenimo v ugodnost. Ko razumemo energijo leta - potem se lahko nanjo pripravimo, ter jo uporabimo, sodelujemo z njo.

CENA retreatA JE 19,90€

Lahko pa nakažeš višji znesek kot prispevek, ki ga bomo donirali izbranim humanitarnim organizacijam izključno za poplave 2023. Prispevke za donacije žrtvam poplav bomo zbirali ves čas trajanja retreata.

Če si ena izmed žrtev poplav pa nam piši na mejl ([email protected]) in ti bomo dostop do retreata dodelili brezplačno.

PRIJAVA NA RETREAT