Povezala sem se s svojo prvinsko žensko energijo, pravzaprav s seboj. Naenkrat svet okrog sebe vidim z drugačnimi očmi, in enako svet doživja mene. Vsakodnevne interakcije v medsebojnih odnosih imajo drugačno kvaliteto, mehkejše so, predvsem ker sem jaz postala mehkejša in nežnejša do sebe, zavestna, odgovorna in ljubeča do sebe, začela sem prejemati in dajati, postala bolj prisotna in umirjena, naučila sem se ustaviti in zadihati, se začutiti, se po potrebi umakniti ali bolj odpreti, ko sem se počutila varno, naučila sem se jasno izražati, izražati svoje potrebe.

Med toliko drugimi (ogromno jih je bilo) me je zaznamoval Savinin stavek "Popolna sem, ker potrebujem." Začutila sem potrebe svojega telesa, posameznih delov telesa... potrebe svojega srca in duše, svoje maternice!

S pomočjo te šole sem se pričela negovati in zdraviti brez pardona in brez izgovorov. Sprejela sem odločitev - in to je najbolj pomembno! To ni nekaj, kar obkljukaš in prilepiš pod magnetek na hladilniku med storjenimi opravili. To je odločitev, ki jo je potrebno sprejeti vsak dan znova, znova in znova. Tudi tisti dnevi in trenutki spadajo zraven, ki bi jim lahko rekli "žute minute"...kadar se zlomiš, kadar ti energija pade, se izgubiš ali kako drugače izgubiš stik s seboj, ... trenutek šibkosti in nemoči.

A čarovnija je v tem, da se prav vsakega takšnega trenutka točno zavedaš, ga zaznaš, ...vidiš kako je stopil skozi odprta vrata in četudi se jeziš nanj, z gesto pokažeš, naj vstopi. Preprosto veš, da nosi sporočilo, ki je bistveno zate, ...sporočilo, ki ga preprosto moraš slišati, čustvo, ki ga moraš začutiti in ga osvoboditi - saj to je VSE del tebe! VSE si ti, in lahko si točno takšna, kakršna želis biti! In to, prav TO je največja čarovnija napredka in duhovne rasti, posebej za ženkse, ki smo se odločile za šolo Liftinga zlate ženske pri Savini.

A tukaj ne gre le za duhovno rast! Hm... AVTENTIČNOST! SVOBODA! VARNOST BITI TO, KAR SI! Besede, stavki, znanje, čustva, (četudi virtualni) pogledi in dotiki, objemi...praznjenje kosa in "jamranje",...to vse in še več!!! Prejemaš, daješ...niti se nisem zavedala, da sem se skozi sam program in skozi šolo tudi sama znašla v vlogi učiteljice, svetovalke, ...navsezadnje prijateljice, sestrice in zaupnice,... celo sosede tukaj v daljni Avstriji med avstrijsko-švicarskimi Alpami. Ja, prav zares! Naletela sem na sestrico, ki je del tega liftinga in živi v moji bližini - noro!


Zdi se mi čarobno, kako skozi program opazuješ, kako nepričakovano zasiješ z žensko, ki te pokliče, kako se povečaš, z vsako novo izkušnjo, kakršnakoli že je. In ne bi mogla dovoljkrat poudariti - ves ta čas, ne glede na izkušnjo, ki jo doživljaš, imaš neomejeno podporo! Podporo zlatih sesric, učiteljic, mojstrov ...in Savino, ki vsako posebej na daleč greje, kakor zlato Sonce, brez katerega se ne da živeti! Prejmeš neprecenljivo in bogato zakladnico znanja in izkušenj, če se temu seveda predaš, odpreš in zaupaš.

Zase vem, da sem to absolutno prejela! Prejela sem potrditev, da sem vredna in si zaslužim le najboljse. Ampak ne v tistem samoumevnem smislu - ker je seveda normalno, da si vsak od nas zasluži le najboljse. To je mišljeno v smislu, da to dejstvo tako zelo ozavestiš, da se ne zadovoljiš vec z manj. Velika si in tega se začneš zavedati. Morda se v tem trenutku sliši kakor, da se v šolo prijavijo le ženske, ki so zlomljene. Ampak, a nismo to vsi, vsak na svoj način? Kakor unikatne vaze, ki potrebujejo svoje unikatno lepilo. Le če se zaveš svoje ranljivosti in zlomljenosti, lahko ugotoviš, katero lepilo ali celo lepila so zate primerna in učinkovita.


Ta šola je lepilo. Za vsako se najde, prav za vsako, ki se odloči in vztraja. Lifting zlate ženske nudi toliko raznolikosti, da vzameš prav to, kar potrebuješ. Vcasih so bile vmes vsebine, ki me niso tako zelo pritegnile, so pa te vsebine bile bistvene za druge Zlatke. Izbereš sama, čisto sama, in to mi je bilo na tej šoli izredno všeč.

"Kaj si pričakovala od Liftinga?"

Pričakovala sem izobraževaje - šolo v smislu, kot jo pač vsakdo pozna pod definicijo teh besed. Podano znanje na teme, povezane s prižgano žensko, na nivoju anatomije, zdrave prehrane in superživil, hormonskega ravnovesja, duhovne rasti, skrivnosti ohranjanja mladostnega duha in telesa ter izgleda, joge obraza,... to so bila pričakovanja, cilj oziroma želje so bile seveda drugačne.

In če na kratko povzamem, kaj sem prejela, bi jaz to povedala v prispodobi: prejela sem Mamo, Očeta in več kot 900 Sestric. V bistvu to ni prispodoba, temveč je resnica - mama Zemlja, oče Univerzum, vsi naši učitelji s Savino na čelu in skupnost Zlatih Žensk iz celotne Slovenije, ki so preprosto postale Družina!

Upam, da se s tem stavkom in to resnico vsaj malo dotaknem veličine, ki jo je Savina z lastno ekipo ustvarila. Zame je to Darilo za življenje in presrečna sem, da imam kadarkoli in ZA VEDNO dostop do teh vsebin. Kadarkoli se lahko vrnem ter si z vsebino napolnim baterije. To mi daje varnost in zaupanje, saj danes in v tem trenutku točno vem, kaj potrebujem, kaj si želim in kam sem namenjena. Prejela sem JASNOST in ZUPANJE VASE. Zaupanje v skupnost in varern dom! In to je bilo ustvarjeno od prvega trenutka naprej - pohvala celotni ekipi in srčna HVALA Savini za to darilo!

Prijateljstva in vezi, ki so se spletle v tem času, so pa dodatno presenečenje in blagoslov, ki gane in ojača! Iskrene izpovedi in čustva, ki smo si jih ženske med seboj delile, podpora in opora, ljubezen, vse to je ustvarilo nepopisno moč, ki v mojih očeh nima meja in dobesedno lahko spremeni svet!

"Zakaj si se odločila za delo z mano, za priključitev Liftingu zlate ženske?" (Kako je bilo "prej"?)"

Za Savinino šolo sem se odločila spontano in instiktivno. Spremljala sem Savino že nekaj let, navdušila me je s knjigo, po tem sem jo preprost spremljala. Po njenem lastnem preboju in z nedeljskimi pismi so me prevzela njena razmišljanja, izpovedi, izkušje, metode in znanja, s katerimi sem se lahko zelo hitro povezala. Preizkusala sem in dosegala aha momente, tako da pravzaprav zame ni bilo dvoma, da s Savino ne bi želela delati, tako ali drugače. Lifting se je pojavil v pravem trenutku in sem samo zagrabila. Trenutek pa je zame bil ta, da sem s svojo težko potjo v Avstriji naredila premik v sicer zelo nesigurno smer, ki me je pa hkrati motivirala k cilju. Ta je bil jasen in vedela sem, da sem pripravljena za to vse storiti. A glede na predhodne življenjske izkušnje sem tudi vedela, da je pred menoj zelo težko leto, ki me bo zahtevalo celo in še pol, tako da sem iskala način, kako se lahko okrepim in podprem, fizično in duhovno, že preventivno. Lifting zlate ženske je bil zame jasna odločitev, brez pomisleka. Hkrati pa sem se že nekaj let kot samska, samostojna ženska na svoji poti in v tujini soočala z izzivi, predvsem v odnosih, razmerjih in v tem pretežno moškem svetu, ki so mi včasih povzročali strah, občutek nepripadnosti, nezaupanje in ogrožanje moje avtentičnosti, zdravja, bila sem utrujena od določenih borb, ki niso bile moje.

 

Iskala sem dodatno pomoč iz tega vidika in se prav tako odločila, da tako ne želim več nadaljevati svoje poti, sama in z občutkom zapuščenosti, ker je preveč utrujajoče in me izčrpava. Želim vedeti, kam grem in zakaj grem. Želela sem si jasnosti! Hkrati pa mi je zdravje bilo vedno bolj na prvem mestu, tudi zato ker imam že od 10. leta epilepsijo. Dodaten razlog, da se še bolj potrudim in najdem alternative, kako lahko svoje telo in duha sama pozdravim oz. s pomočjo. Savinine metode so me tukaj preprosto poklicale in pritegnile.

 

"Kaj si se naučila, kakšne rezultate si ustvarila, kakšne preboje doživela?"

Delno sem to opisala že zgoraj. Sicer pa bi svoje preboje lahko zvrstila v meni najpomembnejše kategorije sreče in zadovoljstva, za katere sem se zadnja leta do izgorelosti in nazaj in spet nazaj borila, a brez večjih uspehov. Tokrat sem ustvarila uspehe v manj kot enem letu, na kar sem neizmerno ponosna.

 

Kategorije so:

  • Verjeti vase in v svoje želje - vse je mogoče, če le zaupaš in SPUSTIŠ - želje se dejansko uresničijo
  • Več kot uresničena poslovna priložnost - poklicna prekvalifikacija na področju, ki sem si ga želela in ga dosegla v manj kot enem letu, pa še to v tujini, v tujem jeziku, pod težkimi pogoji, z odliko - torej šolanje in nato uresničeno delovno mesto ter pogodba za nedoločen čas
  • Našlo me je sanjsko potovanje in prva in neverjetno čarobna izkušja, ko sem potovala sama
  • Našlo me je sanjsko stanovanje, ki sem ga prejela s takšno lahkoto, tako ugodno, pod skorajda neverjetnimi pogoji in z angeli, ki so se pojavili ob pravem času na pravem mestu, da sem si iz tega sanjskega stanovanja lahko ustvarila sanjski dom s svojim še bolj sanjskim hollywood gugalnikom in sobami, ki sem jih obarvala v energijo vseh petih žensk in bazi elementov
  • Preboji na podorčju družinskih vezi, kjer so me usodne sanje odpeljale v preteklost in mi dale vpogled v moje poslansvo; na osnovi teh spoznanj se je veliko stvari v mojem življenju in iz preteklosti pričelo odpirati in sestavljati
  • Ena in morda edina kategorija, ki se še ni uresnicila, je ljubezen in partnerstvo, a točno vem zakaj, in to sprejemam. Vse ob svojem času - na kralja, ljubezen in partnerstvo ob vsem dogajanju preprosto nisem bila pripravljena - sem še zmeraj v transformaciji. Sem pa prejemala delčke uresnicene manifestacije na temo moške prisotnosti in energije, kot recimo romantiko, nežnost, globino, dolge iskrene pogovore in medsebojno zaupanje, pomoč in podporo, varnost - to mi je in mi še zmeraj veliko pomeni, ter je ključno za mojo transformacijo in sprostitev blokad in vezi, ki me omejujejo. Tudi boleče izkusnje so tukaj zame bile zelo pebojne, kar se tice te teme, tako da jih tudi namenoma dam na tale seznam.

"S puncami ste se zelo povezale, tudi prijateljske vezi ste spletle med sabo. Mi lahko poveš malo več o tem povezovanju?"

Drži, spletle so se neverjetno lepe prijateljske vezi, česar sploh nisem pričakovala glede na to, da živim v tujini in se nisem mogla udeleževati določenih srecanj ali se vključevati v določene teme, do katerih iz tujine preprosto nimam enakega dostopa. Povezala sem se z več puncami, ki jih sicer v živo niti nisem spoznala, a občutek je takšen, kakor da se poznamo že več let in je preprosto varen - prisotno je zaupanje in podpora, naklonjenost in ljubezen. Z nekaterimi, s katerimi sem se povezala preko sporočil, so se na dogodku Gala ženska in moški še bolj zbližale, z nekaterimi pa se dogovarjamo za srečanja in obiske ob prvi priložnosti, in verjamem da bo uspelo - že uspeva!

 

Nekaj pa sem jih seveda prvič osebno spoznala prav na dogodku v Ljubljani in vezi so vedno močnejše. Za te vezi sem neizmerno hvaležna! Same čudovite ženske in neverjetne zgodbe, ki jih piše življenje. Od prav vsake bi kupila knjigo, če bi jo katera napisala. No, od ene sem jo že! Ponosna sem na vsako posebej in v čast mi je, da sem imela priložost spoznati toliko pekrasnih in fantastičnih, lepih in srčnih žensk, mlajših ali starejših, to je takšen blagoslov!

 

"Kateri je bil tvoj največji aha moment?"

Bilo jih je toliko, da težko katerega izpostavim - morda na temo odnosa moški - ženska, metode in knjige Alison Armstrong in kasneje moje lastne izkušnje, povezane s tem pridobljenim znanjem (moja romantična zgodba z Grkom), tudi manifestiranje in zaupanje Univerzumu je povzročilo velik AHA moment, BAZI je bil v celoti en velik AHA moment, saj sem se po prvem predavanju cel vikend povsetila samo tej temi - od jutra do večera sem raziskovala in se seznanjala s svojo BAZi karto in karto mojih najbližjih, skritimi sporočili, ki jih le ta nosijo v povezavi z mojo preteklostjo in sedanjostjo ...pisanje dnevnika, vse okrog joge obraza, ki jo resnično izvajam vsak dan in si ne znam več pedstavljati življenja brez teh vaj... risanje krogcev in vračanje v svojo energijo, Girotonik, tematika na temo spolne energije, meditacije z Materjo, dihanje z jutranjim soncem, ...

 

Pomemben preboj se mi je zgodil tudi na področju zdravja. Velik preboj sem doživela predvsem med detoxom. Dieta mi je bila sicer že od začetka Liftinga zlate ženske zelo všeč in nisem imela težav, saj sem v vseh izbranih živilih uživala, v preizkušanju in zdravem ustvarjanju. S pomočjo jutranjih in večernih vaj, ki so bile res čudovite, in kombinacijo tibetanskih vaj in športanja, se mi je skozi celotno šolanje telo zelo lepo oblikovalo, bila sem zelo fit in gibčna...in sem tudi prvič pretekla 14km. Hkrati sem si okrepila in oblikovala obrazne mišice in v teh mesecih prejemala zelo veliko komplimentov na moj zunanji spremenjen in pomlajen izgled. Pravtako me je ta način prehranjevanja v kombinaciji z določenimi superživili tudi psihicno okrepil, da sem sploh zmogla vse napore, ki mi jih je to leto prineslo. Prepričana sem, da brez pravilne prehrane sploh spoznala ne bi, kako psihično močna in vzdržna sem dejansko lahko.

 

"Na katerem področju si se najbolj našla?"

Bazi me je popolnoma prevzel, sicer pa tudi vse okrog zdrave prehrane, detox ... Od vseh petih žensk je bila zame najbolj prebojna VIZIONARKA, tudi ČAROBNICA.

 

"Je bilo katero področje, ko si bila jezna name, da sem pritisnila na tvojo bolečino, tvojo travmo, tvojo slabost? So bile tudi takšne tem in kako si se soočila s tem?"

Seveda je to proces, skozi katerega se ne da iti brez, da se pritisne na bolečino, slabosti, da se celo morda sprostijo travme, ki te presenetijo... ja, vse to sem doživela, a sprejemala s hvaležnostjo, tako da ne, nisem nikoli začutila jeze do tebe Savina.

 

"Si odkrila kaj posebnega o sebi,kaj kar še prej nisi vedela, da imaš? Katere vrline in občutke si povečala, katere si odpravila?"

To sem odgovorila že zgoraj - dodala bi morda se to, da sem prejela dodatno potrditev in motivacijo ter pogum, da napišem knjigo. A najprej moram počistiti vezi, ki me držijo nazaj, oziroma dokončati transformacijo. Imam občutek, kakor da se moje življenje šele začenja, da je vse možno, in to je ČUDOVIT občutek. A hkrati se zavedam, da si moram dati čas za počitek in mir. Ugotovila sem tudi, da želim pomagati drugim in da sem za to izbrana, da je to moje poslanstvo.

 

"Kako se ti zdi ekipa, tehnična pomoč, pomoč moje ekipe?"

Krasna, krasna ekipa! Vse ste čudovite, pomoč je prisla zmeraj ob pravem času ali nepričakovano, še preden sem sama pri sebi poznala vprašanje.