Draga moja zlata srčica Savina!

Prvo šolsko leto je za nami. Skoraj nemogoče je vse vtise strniti v besede. Toliko neverjetno lepih čustev me objame vedno znova in znova, ko samo pomislim na našo šolo, druženje, naše sestrstvo in na našo/mojo ljubo Savino.

Najprej bi se ti rada iskreno od srca zahvalila za podarjeno šolnino. Podarila si mi šolnino ne sluteč, da si mi podarila ŽIVLJENJE! Takrat nepopisno srečna in vesela, toda danes zahvaljujoč tebi draga moja ljuba Savina sem ŽIVA - ŽIVIM!

Naša šola ni kar ena šola, je veliko več! Tako kot je naša zlata Savina veliko več kot samo naša učiteljica. Na pogled tako nežna, mila in krhka, a hkrati tako velika, močna in mogočna. Hvala ti ljuba Savina, ker si nas popeljala na to čudežno potovanje. Na enem mestu 1000 žensk, ki smo šle pod okriljem Savine na to magično potovanje. Hvala ti draga moja, ker si se nam ves čas tako ljubeče in brezpogojno razdajala, nas vodila kakor mati, ki budno spremlja vsak otrokov korak z brezpogojno ljubeznijo in nežnostjo, hkrati pa si nam dala varnost katero si čuvala kakor levinja.

Skupaj smo jokale se smejale se podpirale. Vedno si bila tukaj z nami za nas. Ljubeče, a odločno si nas bodrila in podpirala, ko smo omagale; nas pocrkljala, ko smo se počutile osamljene, nevredne ali napačne. Bila si naša zavetnica in bojevnica. Naš varen pristan. Spodbujala si nas in verjela v nas tudi kadar niti same nismo verjele vase. Dajala si nam tolažbo, ko smo to potrebovale. Ujela v svoje okrilje kadar smo nemočno padale pod vso težo, ki smo jo nosile, nam dajala novih moči in nam vedno znova pomagala da vstanemo, nas nežno in ljubeče vodila.

Kadar smo nemočno obležale si nas zdravila s svojo milino in ljubeznijo, nam dala zavetje, ki smo ga potrebovale. Bila si tisti lahen vetrič poln miline in topline, a hkrati dovolj močan, da nas je dvignil iz najglobjih globin v višave.

Bila si naša luč v najtemačnejših sobanah nas samih. Odstirala si našo temo, plast za plastjo s svojim božanskim sijem in nas vodila tako neustrašno v nove zmage dan za dnem. Ljuba moja Savina dala si nam - meni veliko, veliko več kot samo znanje. Dala si nam celo sebe, svoje srce si nam odprla in nam ga vedno znova podarjala. Srce, ki je bilo tako zelo ranjeno, a v njem je tolikooo čiste in iskrene ljubezni.

Naučila si me veliko več kot kako napeti in napolniti lička, katera super živila so dobra in zakaj, ter kako jih kombinirati. Naučila si me, da sem vredna takšna kot sem, da sem vredna ljubezni, vredna življenja. Občudujem te draga moja kraljica! Hvaležna do neba in še dlje, najlepše darilo, ki mi je bilo podarjeno si mi ga podarila ti, zlata Savina. Podarila si mi šolnino, dala si mi življenje! Hvala, hvala, hvala! Zlata si in tvoje srce prav tako. Veliko večje kot ocean, toplejše kot sonce, prepolno nesebične ljubezni!

Rada te imam,

tvoja Nives