"Zakaj si se odločila za delo z mano, za priključitev Liftingu zlate ženske?"

V resnici ne vem natančno, zakaj sem se odločila za Lifting zlate ženske.

Nekaj znotraj mene je preprosto v trenutku, ko sem slišala, da se pripravlja, zaklicalo: 'Ja! Moram biti del tega in bom del tega!'

To je bilo zame precejšne presenečenje, saj že lep čas nisem začutila ničesar takega ob nobenem programu in ob nobenem učitelju. Za mano je že kar nekaj različnih duhovnih in izobraževalnih programov, tako da sem se prenasičila z vso 'modrostjo', tehnikami in načini, kako urediti svoje življenje, biti bogata in srečna do konca svojih dni.

 

Pred začetkom našega programa pa sem bila v čisto pravem pričakovanju! Tisto, ko slutiš, da ti na pot prihaja nekaj, kar te bo pregnetlo in spremenilo. Pojma nimaš, od kod ti občutki, saj niti ne veš, kaj pričakovati, niti si ne želiš ustvarjati pričakovanj. A so tam in se vsake toliko ujameš v iskricah: 'Še malo, še malo in začnemo!'

Res je, da sem se že nekaj časa poglabljala v ženske teme in pripravljala program srečanj za ženske v našem kraju, torej so mi bile tematike pisane na dušo. Vedela sem, da nas čaka ogromno znanja o življenju in delovanju ženske. Ampak to pričakovanje je napovedovalo nekaj več kot le znanje o delovanju in zdravju ženske. Seveda so bile slutnje prave, program je bil vse to, kar se je napovedovalo, in še več.

"Kaj ti je delo z mano do zdaj prineslo? Kaj si se naučila, kakšne rezultate si ustvarila, kakšne preboje doživela?"

Pred začetkom LZŽ je Bikini eliksir naredil krasno podlago, saj sem že od tam odnesla nekaj načinov, s katerimi sem lažje prebrodila zelo intenzivno obdobje, v katerem sem se v tistem času znašla. Posebno medicinski zvoki kitajske medicine so mi bili močno v pomoč.

V Lifitingu pa smo prejele toliko znanja, da ga bomo še lep čas ozaveščale, poglabljale in vključevale v svoje življenje. Sama imam namen na neki točki še enkrat poslušati pretekla predavanja.

Nekatera sem že poslušala več kot enkrat. Predavanja so tako polna znanja, navdiha, idej, da bi kdaj želela, da kar trajajo in trajajo in izvemo še več, da se spustimo še globlje.

V vsakdanjem življenju verjetno najbolj aktivno uporabljam vaje joge obraza, akupresurnih točk in vaje za mišice medeničnega dna. Te vaje so postale del moje jutranje rutine, včasih jih naredim kar tako, sproti na sprehodu, v avtu, med opravili. Super so! Nekaj sem jih pokazala tudi svojemu krogu ljubih ljudi.

Kar zadeva splošno življenje, pa mislim, da se je največja sprememba zgodila na področju odnosov z ljudmi, predvsem s partnerjem.

Boljše razumevanje načina delovanja žensk in moških mi je dalo veliko večje zaupanje v to, kar sem v svojem življenju že opazila ali slutila. Zaupanje, da to ni le plod mojih želja ali prepričanj, ampak je zadaj veliko večja modrost življenja, ki uravnava dinamiko med nami. Znanje o tem je zame neprecenljivo.

Verjamem, da se s pomočjo tega vse bolj sprejemam takšno, kakršna sem, obenem pa tudi svojega partnerja, s čimer ga bolj podprem in mu dam prostor, da sije v svojem izjemnem sijaju.

Marsikje, kjer bi prej živela v dvomih ali povzročila dramo, sem našla sprostitev in pomiritev. Tako sem vse bolj odprta za ljubezen ter užitek v življenju in oboje v večji meri vnašam v svoj odnos s partnerjem. Včasih sama sebi hvaležna rečem: 'Mojbog, kako sem blagoslovljena!'

"Kaj čutiš, da ti bo to, kar si odnesla od te izkušnje (do) danes, še prineslo v smislu priložnosti, prihodkov oziroma nadaljnjega razvoja?"

Znanje, ki ga nabiram v programu LZŽ, že delim s svojimi najbližjimi, pa tudi z ženskami (in moškimi), s katerimi se srečujem na naših srečanjih in sodelujem v različnih projektih. Ta duh prežema vse moje delo, saj je postalo del mojega znanja ter zavesti, iz katere izhajam. Želja in namen je, da se to še naprej razvija ter raste. Verjamem, da je potencial velik in to me navdihuje, a kam natanko me pot zapelje, se mora še razkriti. Prostora za nadaljnje učenje, razvoj in rast je pa še … do neba!

"Komu bi priporočala delo z mano in zakaj? Kaj bi rekla tistemu, ki še okleva?"

To znanje bi moralo biti del kolektivne zavesti, torej bi pridružitev skupini priporočila vsakemu dekletu in ženski.

V resnici bi to znanje morali imeti tudi moški, a je skupina pač namenjena ženskam. … Saj bomo sčasoma prenesle tudi na moške, da bomo skupaj sijali.
Tistim, ki še oklevajo, bi priporočila, naj se poglobijo v svoje dvome in strahove ter raziščejo, zakaj jih odvračajo od vključitve v program. Kaj je zadaj? Če si zares želijo stopiti na pot intenzivnega učenja in dela, naj ne pomišljajo, saj čisto vsaka najde nekaj zase. Program namreč vključuje celo paleto različnih tematik in načinov dela. Vse ni za vse, a vsaka najde ogromno znanja in navdiha zase.

Predvsem pa je dinamika znotraj skupine tako pestra, da se ves čas odpirajo vprašanja, pobude, iščejo se uspešne in inovativne rešitve za to in ono. Tudi Savina in njena ekipa se ves čas odzivajo na stvari, ki se odpirajo v skupini in širše v življenju ter temu prilagajajo program ter način dela.

Delo s Savino je polno navdušujočih presenečenj, ki jih nikdar ne pričakuješ, saj je osnovnemu planu vedno dodanih kup bonus piškotkov. Je pa res, da nihče nima čarobne palčke, ki bi komur koli razrešila skrivnost življenja. Po svoji poti moramo vendarle hoditi sami ter iskati odgovore zase v skladu s svojo lestvico vrednot, potreb, želja.

"Kaj si pričakovala od Liftinga?"

Izogibala sem se pričakovanjem in se prepustila toku.

"S puncami ste se zelo povezale, tudi prijateljske vezi ste spletle med sabo. Mi lahko poveš malo več o tem povezovanju?"

To je ena najlepših plati skupine, ki mi osebno ogromno pomeni. Odnosi in 'estetika v atmosferi' močno vplivajo name in mi daje ali jemlje zagon ter zaupanje v delo.

V tej skupini sem spoznala šopek čudovitih žensk. Z nekaterimi smo se spoznale tudi v živo in z nekaterimi od njih ostajam v tesnem sodelovanju tudi na drugih področjih. To mi je zlata vredno! Punce iz skupine so res čudovite, bogate z znanjem, izkušnjami, talenti, modrostjo, toplino srca. To je to – skupnost žensk, ki stoji skupaj, se podpira, spodbuja, navdihuje, deli znanje in modrost, se bogati. Iz te dinamike se preprosto morajo roditi čudovite reči! To je prihodnost naše družbe.

Mislim, da je vzdušje v naši skupini velik element v mojem delu in doživljanju v programu. Energija med nami daje zagon in navdih, da si notri, prisotna, delaš, se čutiš energetsko podprta in podpiraš druge. To je čar podporne kolektivne zavesti. Res upam, da nam vsaj del tega ostane tudi v prihodnje, saj mislim, da ima skupina ogromen potencial še za marsikaj, česar za enkrat še nismo uspele videti ali predvideti. Verjamem, da ima potencial vpliva na širšo družbo. Res smo bogata skupina, ki kar kipi od življenja, idej, znanja in veščin!

"Kaj ti je in ti še pomeni naša skupnost?Kakšni so občutki o njej? Se počutiš varna?"

 

Skupina je presenetljivo varna, saj se le redko zgodi, da se v tako številčni skupini tako malokrat zbudijo nesoglasja oz. da se pomirijo na tako umirjen 'odrasel' način. Večinoma vsaka punca prejme ogromno podpore, razumevanja in spodbude, ko prosi zanjo. Priznam pa, da se zavedam, da je to vendarle internet, ki (zame osebno) ni prostor popolne intime in varnosti. A obenem sem oseba, ki bolj malo skriva oz se včasih vprašam, če sem preveč zgovorna o vseh svojih doživetjih, razmišljanjih in odtenkih sebe. Bolj malo skrivnostno držim zase, čeprav se zavedam, da smo na internetu ter v skupini, v kateri se javlja zgolj en delček članic, mnogih pa ne poznam niti virtualno.

"Kaj ti pomeni podpora in povezovanje žensk?"

 

To je prihodnost sveta, če želimo preživeti in zacveteti. To se vedno razširi na širšo družbo in jo bogati, spodbudi pozitivne spremembe. Ve se, da izobraževanje žensk pomeni najučinkovitejši način razvoja družbe, saj ženske to prenesemo druga na drugo ter na nove generacije.

 

Ženske smo še bolj kot moški bitja skupnosti, od našega povezovanja ter sodelovanja so odvisna naša življenja na vseh področjih in ravneh, posledično pa tudi duh v celotni družbi. To oplaja vse nas, ženske, moške, otroke, pa tudi vse življenje na Zemlji in širše. Vsi smo v tem skupaj.

"Kateri je bil tvoj največji aha moment?"

Hm … Ne bi znala opredeliti glavnega aha momenta, a večkrat sem bila med predavanji sama pri sebi: 'Ja, to! Ja! Hvala! Joj, to bi morali vedeti vsi! Ja!'

 

"Na katerem področju si se najbolj našla?"

V čudoviti Magnetični ženski. Itak sem vedela, da bodo najlepši cukrčki prišli ob koncu – tako to pri meni navadno gre in se razvija. Obenem pa je zavest, energija, način dihanja Magnetične nekaj, kar v sebi že od nekdaj čutim in vabim na plano.

Ja, Magnetična je tista, ki me najbolj prižiga, navdihuje, premika v mojo pravo naravo. Ljubim jo in njeno mehkobo, mogočnost, pretočnost, magičnost in njene iskre življenja!

Naš jutranji (re)treat je bil krasen! Poletna jutra, sončni vzhodi, čudovite vaje in meditacije, Osho sporočila … Najlepši začetki dneva! Prava poletna poslastica in mehčanje v Magnetično žensko.

 

"Je bilo katero področje, ko si bila jezna name, da sem pritisnila na tvojo bolečino, tvojo travmo, tvojo slabost? So bile tudi takšne teme in kako si se soočila s tem?"

Ne, nikdar nisem bila jezna na Savino. Sem bila pa v enem obdobju nekje na sredini akcije rahlo odsotna. Bila sem utrujena od vsega, kar se mi je dogajalo v življenju in prepolna vseh informacij, tako da sem si privoščila manjši umik.

Vendarle je moja odgovornost, da uravnavam svoj ritem dela in razvoja, predvsem pa da ocenim, koliko kdaj zmorem in do kam se potisniti ter kdaj si podariti prostor za počitek in sprostitev. Po tem so stvari ponovno lepo stekle.

Obenem pa sem se zavedala, da vsaka tema ni zame oz mi ni prioriteta v življenju ali pa trenutno ni na mojem koledarju. Privoščim si razumevanje, da ima vse svoj čas in prostor, kakšno stvar pa lahko tudi izpustim. Moje počutje je bolj pomembno kot kopičenje informacij, ki na silo ne bodo vzklile ter oplodile mojega življenja. Življenje se ne konča, če izpustiš eno temo ali dve.

"Si odkrila kaj posebnega o sebi, kaj česar še prej nisi vedela, da imaš? Katere vrline in občutke si povečala, katere si odpravila?"

 

Najlepše od vsega mi je, da mi je vse bolj udobno v moji ženski koži, v ranljivosti, sijaju, magnetičnosti, žalosti, jezi, razigranosti, frfotavosti … v vseh tisočerih niansah, ki se kažejo v meni.

Res je, vse doživljam zelo intenzivno, svojih čustev nikdar ne znam skriti in obstaja jih cela paleta, ampak to vse bolj sprejemam kot del svoje narave, ki je ravno zato čarobna. Ni vedno preprosto živeti znotraj mene, a taka sem.

 

Verjetno moje razsvetljenje ne bo prišlo v obliki umirjenega zena, ampak nekje na višavah orgazmičnega navdiha lepote. Lepo je, ko se znajdeš v družbi ljudi, ki to delijo. Ki se upajo hihitati ob neumnih šalah, ki se jim čas ustavi ob tistem noro okusnem grižljaju hrane, ki se stopijo s trenutkom razgledov čez dih jemajočo pokrajino.

 

Obenem pa si upajo jokati in reči 'Danes je fucked up dan!' ter zavrnejo tuljenje v napačno smer, ker so jih tako pač učile generacije pred nami. Lepo je, ko nisi ponovno ta čudna.

 

"Kako se ti zdi ekipa, tehnična pomoč, pomoč moje ekipe?"

Super! Predvsem zato, ker niste neke oddaljene figure, ki uradno sicer obstajajo, a jih nihče ne pozna, ampak ste tu, resnične, dostopne. Dogovarjanja, usklajevanja, grajenje in prilagajanje sistema ter načina dela pa je stvar človeške komunikacije, razumevanja, prilagajanja in soustvarjanja.

Vsa čast za tolikšno prizadevanje, fleksibilnost in delo s srcem, ki izžareva iz vašega dela!

 

"Bi še kaj dodala?"

Z moje strani ne prihaja zgodba o izgubljenih kilogramih, urejeni prehrani, sijočem zdravju in končnem razsvetljenju. Za menoj je že mnogo šol, izobraževanj, lastne poti samospoznavanja, takšnih in drugačnih spoznanj in vem, da še nisem na koncu poti. Vem, da se bom še večkrat spotaknila, preživljala dneve, ko bo vse narobe, ko bom obupano iskala, kam in kako naj grem naprej.

A ta skupina mi je s svojo dinamiko in iskricami ter prijaznimi besedami prinesla tisto neslišno podporo pri korakanju skozi zelo turbulentne čase. Moja zgodba je zgodba o skupnosti, ki mi ogromno pomeni. V življenju sem se velikokrat počutila zelo sama, imela sem tudi dolgo obdobje, ko nisem imela niti enega človeka, ki bi ga lahko poklicala za čaj ali sprehod. Zato mi podpora in prisotnost ljudi, ki obenem spoštujejo veliko potrebo po samoti in intimi, res veliko pomeni. Pošiljam iskrene zahvale v vesolje za take darove.

Ogromno mi pomenijo naša live srečanja. Vedno jih seveda ne moremo ujeti, ampak sem se preko leta res potrudila ujeti čim več naših srečanj. Ta živa energija je izjemna! Ogromno je izobraževanj, ki imajo prav tako kvalitetno vsebino, ampak preprosto ni te energije, ki se vzpostavi ob živi komunikaciji. Meni osebno to res veliko pomeni. Res je še nekaj dodatnega, ko je prav živi stik offline, a nekaj tega smo si pričarale same sestrice, ko smo se začele srečevati v živo izven naše online skupine.

 

Pa ta sproščena energija, ko ni samo tisti suhoparni fokus na določeno temo. Ko smo lahko malo igrive, smešne, sproščene v pogovoru o vsem ostalem, kar še gradi naša življenja, pa ni na našem urniku. Četudi je to samo pogovor o tem, kje je bil kupljen nov modrček. Ljudje se bomo počasi morali začeti zavedati, da je vzdušje, v katerem se učimo, velik del učnega procesa. Kaj šele, ko govorimo o razvoju zavesti! Tam pa je naš medosebni odnos, energija, ki jo delimo, vse tisto, kar se zgodi izven urnikov, veliko večjega pomena, kot pa učni načrt. Še posebno za ženske, saj dejansko naši možgani delujejo na tak način.

 

Ta energija pa se lahko vzpostavi samo ob vodji programa, ki si upa biti vse to – mehka, ranljiva, nasmejana, odločna, razigrana, malo nora, razgaljena. Mislim, da si marsikdo ne predstavlja, koliko poguma je potrebnega za to. Resnično ogromen poklon z moje strani! Za vse znanje, iskrenost, pogum, navdihujočo zgodbo, ki nam je lahko in nam je neskončen navdih, ogromno srce, iskrice v očeh, ženstvenost.

 

Mislim, da sem potrebovala predvsem to, prisotnost te energije v mojem življenju, da začnem verjeti, da se da tudi na tak način. Omeniti pa moram še čudovite goste, ki so se nam pridružili. Ana, Mateja, Darja, Giorgos, Helena … Taki biseri! Lifting zlate ženske je bil že zastavljen bogato, kar se je razvilo, pa je poletelo daleč preko vseh pričakovanj. Mislim, da nobena od nas ni mogla predvideti, da nas bo poneslo v kraje, kjer se nahajamo sedaj. To je zaklad na svetovni ravni. Hvala, hvala, hvala!