Ljuba moja,

Danes pričenjava z izzivom ZLATA AUTOFAGIJA.

Pomembno je, da tekom vseh 21 dni drživa obljubo in se zaveževa:

  • prehrani brez glutena in belega sladkorja,
  • 9X prekinitvenim postom (8 ur v dnevu jeva, 16 ur se postiva),
  • 30 minut pred spanjem ugasneva vse elektronske naprave in se posvetiva sebi.

Verjetno pa te zanimajo podrobnosti.

Greva lepo počasi in jasno.

prehrana autofagija

21-dni ne jemo niti pikice belega sladkorja in glutena. Daj si to priložnost in obljubim ti, da boš bogato nagrajena z več energije in zdravja.

Autofagija načrt prehranjevanja je zasnovan tako, da ti ustavi vnetja v telesu (vnetja v črevesju, organih, vključno z možgani!).

Vsako vnetje v tvojem telesu povzroča staranje - tako kot se kaže to na zunaj, na našem obrazu, koži (ki je povešena, zgubana), isto se dogaja z našimi notranjimi organi. Organi, žleze in tkivo med njimi se gubajo, postanejo ohlapni in izsušeni ter vse mišice v telesu atrofirajo.

Karadarkoli poješ gluten ali sladkor se v tvojem organizu se prične vnetje.
To povzroči, da se celotno telo skoncentrira na gašenje vnetja in ne more delati obnove.

Zelo pomemben del autofagije pa so tudi zdrave maščobe. Te sestavljajo večino tvojega prvega obroka in pa precejšnji del kaloričnega vnosa tekom dneva. 

Pomembno je, da prvi obrok v dnevu ješ pretežno maščobe in zelenjavo in malo proteinov (bodisi je to zajtrk ali pa morda kosilo - ko boš v obdobju prekinitvenega posta).

Zakaj?

Če prvi obrok dneva sestavljajo ogljikovi hidrati, potem boš celotni dan lačna, upočasnila boš metabolizem in vzpostavila odvisniški odnos energije na vlaku smrti (s strmimi padci čez dan).

Seveda lahko ješ tudi zdrave ogljikove hidrate (recimo čičeriko, sladek krompir, črni riž), vendar naj bodo te na meniju kasneje v dnevu.

Moji primeri prvega obroka:

  • Jajčka, zelena zelenjava, pol avokada.
  • Paprike polnjene z ovčjo skuto in drobnjakom, krekerji narejeni iz semen.
  • Pečene gobice, tofu, oreščki, stročnice (recimo pečena čičerika, mladi grah).

9 x prekinitveni post

3 dni v tednu (ni ti potrebno vsak dan) , torej v celotnem izzivu skupaj 9 dni boš 8 ur v dnevu jedla, 16 ur pa se boš postila (v teh 16 ur spada tudi spanje:)).

Torej, če od 9.00 do 17.00 ure ješ, potem od 17.00 ure do 9.00 ure vmes ne ješ.

Ko tvoje telo za nekaj časa “ugasne” prebavo in presnovo, vsa ta energija preide v mehanizme za obnovo.

Kadar organizem ne prebavlja - se obnavlja. No, najprej se razstruplja, nato obnavlja. Post je pomlajevanje.

Zanimivo je to, da je post v vsaki religiji, v vsaki duhovnosti, svetem spisu predstavljen kot poseben ritual, ki ti omogoča komunikacijo s tvojo dušo, istočasno pa je najboljše zdravilo za tvoje telo (pri pametni uporabi!).

V 8-ih urah boš pojedla vse kalorije, vsa hranila, vitamine, ki jih za tisti dan potrebuješ. Idealno je, da v tem časovnem oknu poješ čimveč zdravih maščob in ogromno, ogromno zelenjave. V tem času se izogibaj preveliki količini ogljikovih hidratov in tudi preveč beljakovinam.

spanje in antistres

Pravo spanje je najmočnejše superživilo na svetu, največ autofagije se zgodi prav ponoči, medtem ko spimo, zato lahko rečemo, da je tudi najboljši zdravnik, najbolj vrhunski pomlajevalni in lepotni tretma.

Je tudi zaščitnik pred stresom, ki revitalizira možgane, je eno najmočnejših shujševalnih sredstev, krepi spomin in koncentracijo, stabilizira čustva, obnovi imunski sistem, živčni sistem in napolni baterije notranje energije, ter kreativnosti.

Teh 21-dni iz svoje spalnice odstrani telefon, ugasni vse elektronske naprave in 30 min pred spanjem, namesto gledanja televizije, brskanja po Instagramu ali Facebooku poslušaj spalne frekvence, ki jih bom delila s tabo v tem izzivu, si privošči samomasažo, meditacijo, prižgi si dišečo svečko in se sproščaj. Sama s sabo. Nič drugega ne potrebuješ.

Pravtako bom tekom 21-dni s tabo delila nekaj vaj, ki ti bodo pomagale uravnati stresne hormončke in se pripraviti na spanje.

No images found.