Ljuba moja,

danes, v 10. IZZIVU Zlate Autofagije ti želim zaupati zakaj je prekinitveni post tako zelo pomemben zate?

Si si že izbrala 9 dni v teh 21-ih dnevih za tovrsten izziv in reset tvojih celic?

Celoten arhiv izzivov najdeš TUKAJ.

Kaj je prekinitveni post?

3 dni v tednu (ni ti potrebno vsak dan) , torej v celotnem izzivu skupaj 9 dni boš 8 ur v dnevu jedla, 16 ur pa se boš postila (v teh 16 ur spada tudi spanje:)).

Torej, če od 9.00 do 17.00 ure ješ, potem od 17.00 ure do 9.00 ure vmes ne ješ.

Ko tvoje telo za nekaj časa “ugasne” prebavo in presnovo, vsa ta energija preide v mehanizme za obnovo.

Kadar organizem ne prebavlja - se obnavlja. No, najprej se razstruplja, nato obnavlja. Post je pomlajevanje.

8 koristi prekinitvenega posta

 

#1 OBNOVA NA CELIČNEM NIVOJU

Prekinitveni post sproži proces obnove in pomlajevanja celic. Celice se pričnejo pospešeno čisititi, obnavljati, samozdraviti.

 

#2 MITOHONDRIJI DOBIJO VEČ ENERGIJE

Mitohondriji so energijske centrale tvojih celic kot nekakšne tovarne energije v telesu. Prekinitveni post izboljšuje zdravje mitohondrijev.

 

#3 OBNOVA HORMONSKEGA SISTEMA

V procesu autofagije se pospešeno proizvajata rastni hormon (hormon mladosti in dolgoživosti) in melatonin (ki ima največje antioksidantno delovanje).

 

#4 ZMANJŠAJO SE VNETJA V TELESU

Vnetni procesi so krivi za večino bolezni, pomanjkanje energije in slabo počutje. V postenjem se vnetni procesi umirijo in telo se začne samoobnavljati.

 

#5 LAŽJE BOŠ PRENAŠALA STRES

S postenjem se v telesu zviša toleranca na stres, kar pomeni, da te ta ne bo več tako izčrpaval. Tudi ščitnica in nadledvična žleza se bosta obnovili.

#6 MLADOSTNA, SIJOČA, POLNA ENERGIJE

Ko se v telesu sproži autofagija, ki ga dosežeš s prekinitvenim postom, pride do procesa pomlajevanja, sprostitve in obnove. Tako boš imela več energije, pa tudi bolj sijoča in pomlajena boš.

#7 IZGUBA ODVEČNIH KILOGRAMOV

Stranski učinek prekinitvenega posta in autofagije je topljenje odvečnih maščob, saj se telo začne pospešeno regenerirati in tako tudi odstranjevati zastale snovi, z maščobo vred.

#8 DETOX IN UREJENA PREBAVA

Prekinitveni post povzroči razstrupljanje telesa in ureja celoten metabolizem. Tvoja koža bo zasijala, na spomladansko utrujenost pa lahko kar pozabiš.

No images found.