Ljuba moja,

danes, v 11. IZZIVU Zlate Autofagije s tabo delim 4 akopresurne točke, ki bodo spodbudile delovanje ledvic, jeter, še bolj aktivirale razstrupljevalne procese v tvojem telesu in regenerirale tvoje celice.

Celoten arhiv izzivov najdeš TUKAJ.

Tvoje telo je kot ogromen cestni sistem. Med drugim je sestavljen je iz krvnih, nevroloških, limfnih in kostnih cest. Po tvojem telesu pa teče tudi 12 energetskih cest, ki jim v Kitajski tradicionalni medicini pravijo meridijani, v klasični medicini pa vedno, da je ob njihovi nepretočnosti/neprevoznosti dotok/promet do notranjih organov moten, zaradi česar potem telo oboleva in stagnira.

Te ceste so sestavljene iz množice majhnih točk; domena akupunkture in akupresure je, da jih sprostita in odpreta – zato, da se pretok ponovno vzpostavi. Vsaka izmed njih deluje kot stikalo, ki prižiga tvojo energijo (količina energije pa ni nič drugega, kot seštevek moči delovanja tvojih notranjih organov, žlez, ter drugih sistemov).

Ta stikala se imenujejo superiorne točke – one poskrbijo za izdatno cirkulacijo energije, kisika in krvi, zaradi česar se celoten organizem s svetlobno hitrostjo regenerira, okrepi, pomladi, pozdravi in oživi.

 

S tabo delim 4 superiorne točke za podporo autofagiji. Masiraj jih skupaj z izvajanjem dihalnih tehnik (ki smo jih spoznali v 8.izzivu), aktiviraj SPALNO TOČKO med poslušanjem zvočnih frekvenc, ki sem ti jih predala v 3. izzivu, ter tako potenciraj delovanje vsega kar počneš. 

VRATA ŽIVLJENJA (B23 in B 47)

Kje se nahaja?

2 mesti med drugim in tretjim ledvenim vretencem.

Kaj ti prinaša?

Od nje so odvisni naše zdravje, lepota, moč in mladostnost. Uravnava spolne hormone: estrogen, testestoron, in progesteron; pa balansira hormone nadledvične žleze: adrenalin, kortizol, DHEA. Krepi zdravje ledvic, reproduktivnih organov, malih možganov in jeter.

Regenerira celotno telo in topi odvečne maščobe.

Kdaj masiraš to točko?

Idealno je, da jo masiraš med 17-19 uro, ko tvoja ledvička kličejo po pozornosti. Zraven izvajaj še trebušno dihanje, kar bo še dodatno pomasiralo in aktiviralo regeneracijo tvojih ledvic.

 

VRATA ŽIVLJENJA (B23 in B 47)

Kje se nahaja?

Na stopalu, tik pod stikom blazinice palca in ostalih prstov.

Kaj ti prinaša?

Tukaj se rojevata tvoja vitalnost, čustvena stabilnost, prizemljenost in sposobnost reševanja vsega, kar ti pride na pot; od tukaj se krepijo ledvica, reproduktivni organi, kosti, kostni mozeg, lase in zobe …

Stimulira se pomlajevalni hormon DHEA, pa optimalno delovanje nadledvične žleze, epifize, ter hipofize. Regenerira se hipotalamus, stikalo alarma za stres, ki postane močno, zaradi česar organizem postane odporen proti vsem negativnim posledicam stresa.

Kdaj masiraš to točko?

Idealno je, da jo masiraš med 17-19 uro, ko tvoja ledvička kličejo po pozornosti. Zraven izvajaj še trebušno dihanje, kar bo še dodatno pomasiralo in aktiviralo regeneracijo tvojih ledvic.

najvišji val (LV3)

Kje se nahaja?

Približno en noht razdalje pod stičiščem palca in kazalca na stopalu, tik nad veliko kostjo.

Kaj prinaša?

Pomaga jetrom, da odvržejo vse strupe; spodbuja topljenje odvečnih maščob, stimulira presnovo, skrbi za hipotalamus in nadledvično žlezo, uravnava kortizol in pomlajevalni hormon DHEA, omili bolečine, blaži artritis, pomaga odpravljati glavobole, težave s prebavo, slabost, napade lakote, menstrualne krče, PMS, napetost v prsih; krepi, transformira in čisti celoten organizem.

Kdaj jo masirati?

Zjutraj med 5-9 uro je idealni čas, ko sta aktivna želodec in debelo črevo. Na ta način tudi pomagamo pospešiti prebavo. Sicer pa bo masiranje te točke idealno tudi kadarkoli te napade lakota, lahko tudi pred vsakim obrokom, zato, da boš pojedla toliko, kolikor tvoje telo potrebuje in ne več.

SPALNA TOČKA

Kje se nahaja?

Na notranji strani gležnja; pol palca pod sredino kosti kostjo in pol palca nazaj proti peti; na obeh nogah.

Kaj ti prinaša?
Prevročo energijo iz glave in zgornjega dela telesa zaradi katere se
telo stara in oboleva, hormoni oz žleze pa sušijo; povleče navzdol in s tem uravnala temperaturo, ter ohladi do te mere, da se delovanje celotne endokrine družine uravna. Stimulacija tega dela pa tudi zelo ugodno vpliva na jajčnike, maternico, prostato, kostni mozeg, libido, proizvodnjo krvi; preprečuje staranje, umirja čustva, topi strahove, podarja občutek varnosti in blaži podedovane tegobe. (V času nosečnosti se je ne uporablja!)

Kdaj masiraš to točko?

Idealno pred spanjem, saj ti pomaga sprožiti tudi proizvodnjo melatonina, hormona z najmočnejšim antioksidantnim delovanjem. Umirja kortizol.

Zraven lahko poslušaš zvočni koktejl spalnih frekvenc, ki jih najdeš tukaj.

No images found.