Ljuba moja,

danes sva že v 10.dnevu izziva Zlatega Detoksa.

Bravooo 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Danes bova govorili o jetrih in spoznala boš 2 posebni vaji, ki ti pomagata ohranjati ravnovesje v jetrih in spodbuditi njihovo delovanje.

Arhiv vseh izzivov najdeš tukaj>>>

JETRA - POT/ ŽIVLJENJSKA USMERITEV, NAMEN IN CILJI

Jetrom v tradicionalni kitajski medicini pravijo kar 'Palača Čustev' ali pa 'Razstrupljevalni General', ker podobno kot vojaški poveljnik, ki oblikuje strategije in taktike; izvajajo avtoriteto pri zbiranju in usmerjanju krvi.

Predstavljajo rojstvo, nekaj novega, vzklitje kalčka, odpiranje popoka, prebuditev, osvoboditev, obnovitev, gibanje, aktivnost, ter impulzivnost.

Z njimi so povezani: žolčnik, oči, kri, mišice, živčevje kite in nohti.

Ko imaš zdrava jetra si polna ciljev, načrtov, veselja do življenja, ter vsega kar prinaša. Hodiš naprej in se pogumno soočaš z izzivi.

Tako prižgeš VIZIONARKO V SEBI, ki deluje takrat, ko imaš močna, čista jetra, aktiviran hipotalamus, sproščen živčni sistem, pravilna uporaba jeze, pravo razmerje med aktivnostjo in počitkom. Ko zdravo izražaš in čutiš jezo,ko imaš dovolj klorofila v prehrani, ko se ti ne mudi (na pravem mestu, ob pravem času si, nič nisi zamudila), in ko SI SPROŠČENA, NE GLEDE NA OKOLIŠČINE

VAJA - AKOPRESURNA TOČKA

NAJVIŠJI VAL (LV 3): približno en noht razdalje pod stičiščem palca in kazalca na stopalu, tik nad veliko kostjo. Pomaga jetrom, da odvržejo vse strupe; spodbuja topljenje odvečnih maščob, ter detox celega organizma, stimulira presnovo, skrbi za hipotalamus in nadledvično žlezo, uravnava kortizol in pomlajevalni hormon DHEA, omili bolečine, blaži artritis, pomaga odpravljati glavobole, težave s prebavo, slabost, napade lakote, menstrualne krče, PMS, napetost v prsih;  krepi, transformira in čisti celoten organizem.

Vsaj 1x na dan si dobro zmasiraj to izjemno akupresurno točko, na obeh nogah. Naj bo pritisk dovolj močan, da boš čutila točko. Če te zelo boli to samo pomeni, da tvoja jetra to masažo še toliko bolj potrebujejo.

VAJA - RAZSTRUPLJANJE JEZE

Pomislite na osebo (lahko ste to tudi vi) ali dogodek, ki te je v življenju najbolj razjezil, razbesnel – in te morda še zdaj jezi. Začuti jezo v svojem telesu, v drobovju.

Prepleti dlani nad glavo, vdihni nagni se v levo, ter ob izdihu skozi usta čim bolj globoko izpihni zvok: 'ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ'.

Vrni se na sredino; nato enako ponovi še na desni strani. Glasno, strastno, neomejeno in s hvaležnostjo izpihni vso jezo iz sebe. Vrni se na sredino, pa spet na levo stran. Cel krog vsaj 10x ponovi.

No images found.