Ljuba moja,

 

Danes bi ti predstavila koristi prekinitvenega posta in te spodbudila, da vsaj 2X v tednu vpelješ ta protokol v svoj 33-dnevni Zlati Detoks. ⏳⏳⏳

Arhiv vseh izzivov najdeš tukaj>>>

 

zakaj prekinitvneni post?

Kadar organizem ne prebavlja - se obnavlja. No, najprej se razstruplja, nato obnavlja. Post je pomlajevanje. Istočasno pa je lahko nevaren za hormone, sploh ženske. Nevaren je, kadar je predolg. Sama niti slučajno nisem zagovornica ne postov s sokovi, vodo ali s shujševalnimi napitki.

V nasprotju z dolgimi posti, pa bo to pomladilo in uravnalo tvoj hormonski sistem, tvoj krvni sladkor in na novo prižgalo tvojo energijo.

Sama niti slučajno nisem zagovornica ne postov s sokovi, vodo ali s shujševalnimi napitki. Več kot dva dni posta, brez maščob in beljakovin, lahko resno ogrozi endokrini sistem, predvsem ščitnico. Predstavlja šok za hormone! Moški hormonski sistem, zaradi testosterona, prenese še kakšen dan več.

Tovrstni posti niso dobri niti za psiho. Vodijo v kasnejše prenajedanje in potencirajo ali povzročijo odvisnost od prehrane in diet!

Idealna rešitev, ki varuje hormone in prinaša vse pomlajevalne in razstrupljevalne prednosti in rezultate, ki jih post omogoča je PREKINITVENI POST.

V nasprotju z dolgimi posti, pa bo to pomladilo in uravnalo tvoj hormonski sistem, tvoj krvni sladkor in na novo prižgalo tvojo energijo.

To pomeni, da točno določeno število ur na dan ješ, preostali čas pa se postiš.

kako prakticirati prekinitveni post?

 

⏳Na izbiro imaš:

12 ur ješ, 12 ur posta; 10 ur ješ, 14 ur posta; 8 ur ješ,  16 ur posta

Lahko se odločiš, da boš prvih deset dni detoksa 12 ur jedla, drugih deset dni 10 ur in tretjih deset 8.

10 ur prehranjevanja in 14 ur postenja je nekako optimalnih.

 

Najboljši rezultat regeneracije boš imela s 16 urami postenja. Vendar res sama izberi, glede na to kaj zmoreš in kako se prehranjuješ sedaj. Če imaš težave s ščitnico ali s krvnim sladkorjem, ti bo mogoče 16 ur postenja preveč!

RITEM je zelo pomemben za temeljito razstrupljanje.

Organizem mora imeti konstantni signal kdaj prebavlja, kdaj miruje - tako bo lahko svojo energijo usmeril v samozdravljenje in čiščenje. Zato se tudi odloči točno od kdaj do kdaj boš jedla, kdaj pa se boš postila.

⏳Recimo:

od 8ih - 20ih

od 8ih - 18ih

od 10ih - 18ih

Izberi katerokoli uro, ki je skladna s tvojim urnikom. Vendar ti priporočam, da začneš jesti zjutraj/dopoldne čim prej in ne ješ prepozno zvečer!

Idealno je, da imaš 2 obroka.

No images found.