Ljuba moja,

Danes s tabo delim posebno vajo "PREBUJANJE KORENIN", ki bo odplaknila celulit ter spodbudila limfo.

Arhiv vseh izzivov najdeš tukaj>>>

kaj je to sploh celulit?

V Kitajski medicini celulit kličejo kar čustva, ki se ne pretakaj, sicer pa je pa to tudi bolezen, ki kaže na hormonsko neravnovesje, upočasnjenocirkulacijo, akumulacijo toksinov in zakisanost.

Vse našteto pa je odraz pomanjkanja kisika v organizmu!

Ko se napolnijo zaloge kisika se čudežno stopi tako pomarančna koža, kot zimske blazinice, zdravje pa se obnovi!

Bistvo vitalnosti in čvrste kože je v pravilnem pretoku energije skozi celico in v njenem pravilnem dihanju. Znanstveniki in zdravniki vedo povedati, da je vsaka rakasta celica revna s kisikom. Tam kjer ni kisika, tam je gojišče za bakterije, viruse in strupe.
Kronično pomanjkanje kisika je skupni imenovalec vseh nas in vseh naših težav.

vaja prebujanje korenin

Stopala postavi v širino bokov, naredi pesti in se z njimi začni udarjati od vrha zunanjega dela stegen navzdol proti gležnjem. Po notranji strani nog se vrni navzgor. Ponovi 9x.

Ni boljše in preprostejše vaje, ki bi tako uspešno odpravljala celulit, limfne zastoje, mlahavo kožo in krepila ožilje – kot je ta. Vaja "Prebujanje korenin" izvira iz chi gonga in aktivira meridijane ledvic, jeter, žolčnika želodca, vranice in mehurja – ter prinaša kisik vanje.

kako si še lahko pomagaš?

✔S sprehodi na svežem zraku, ter gibanjem po hribu navzgor, kjer moramo temeljiteje dihati.
✔Z zavestnim dihanjem skozi dan.
✔Joga obraza v hipu pospeši cirkulacijo, odpre celice in prinese kisik celo v žleze v glavi; kar se takoj pozna pri budnosti, energiji in regeneraciji.
✔Alkalna hrana, kjer prevladuje zelena zelenjava bogata s klorofilom tudi prinaša kisik; sploh zeleni smoothiji. Le hidrirano telo lahko uporabi kisik in ga enakomerno transportira po celicah; zato je treba res dovolj piti.

✔Z rednim prezračevanjem bivalnega in delovnega prostora. Naj bo v njem čim več rastlin.
✔Z uporabo jutra. Med 5 in 7 uro je zrak najbolj poln; če ta čas uporabimo za dihalne in  jogijske vaje se bo organizem tako razstrupil, kot okrepil. To se bo poznalo na topljenju celulita in zimskih polštrčkov.

 

No images found.