Ljuba moja,

danes, v 13. IZZIVU Zlate Autofagije s tabo delim posebno vajo za regeneracijo jeter in oblikovanje telesa. 

Pomemben del autofagije so tudi fizične vaje, ki spodbudijo cirkulacijo, pospešijo srčni utrip in prinašajo nov val energije v tvoje telo. 

Te dni nameni srkanju zelene energije v naravi. Odpravi se na sprehod in medtem naredi to super vajo, ki ti jo zaupam spodaj.

Celoten arhiv izzivov najdeš TUKAJ.

 

Vaja Smuk in Pištola za vodne balončke trenira čisto vsako mišico tvojega telesa, istočasno pa izstreli napetosti in krče iz organizma, ter sprosti potlačeno jezo in nemir, saj ji je dodan tudi zvok kitajske medicine za razstrupljanje jeter, žolčnika in hipotalamusa.

Poravnava hrbtenico in odpira prsni koš. Ko imaš odprt prsni koš, je odprt tudi dostop do trebušne prepone, ki predstavlja pomemben prehod iz prsnega v abdominalni predel, v katerem ležijo tvoji ključni organi.

S tem jim posledično omogočiš prostor za njihovo delovanje, povečaš pretočnost kisika in jim daš možnost, da kar najbolje opravijo svoje pomembno vsakdanje delo pri presnovi, obnovi in razgradnji toksinov.

kako izjavati vajo?

Kako izvajati vajo Smuk in Pištola za vodne balončke?

 1. Stoj in naredi razkorak širši od bokov,
 2. prsti nog naj bodo usmerjeni naprej,
 3. dlani stisni skupaj, prepleti prste, le kazalca drži skupaj iztegnjena naprej,
 4. ob vdihu dvigni roki navpično gor, poglej proti prstom,
 5. ob izdihu se nagni naprej v smukaški položaj, potisni zadnjico nazaj in pokrči kolena,
 6. glava naj bo poravnana z zadnjico, podplati so čim bolj razmaknjeni narazen, vendar usmerjeni naprej,
 7. roki iztegni predse tako, da sta v vzporednem položaju s tlemi, pogled usmeri proti prstom,
 8. izdihni zvok ŠŠŠŠ, naglas.
 9. prsa potiskaj naprej, ramena nazaj,
 10. naredi 20 ponovitev.
   

POMEMBNO: Pazi, da so hrbtenica in roki ob izdihu in zasuku naprej poravnani, prsi pa potisnjene naprej. Le na tak način v telesu vzpostavimo prost pretok energije in omogočimo nemoteno razstrupljanje.

ČUSTVA: Ker vaja zahteva nekaj fizične moči, v kolikor jo želiš pravilno – v smukaškem položaju poravnano izvesti, te lahko na začetku vznemiri. Ne dopusti tega in z globokimi izdihi in razstrupljevalnim dihom za jetra ŠŠŠŠ prepreči svojim mislim, da bi se sploh pričele ukvarjati s težavami, telesu pa pomagaj, da se bo lažje prepustilo in upognilo.

 

No images found.