Razlog, zakaj je Mantak v Sloveniji in zakaj dobivamo najnaprednejše znanje

Sama že od šestnajstega leta intenzivno študiram vse programe Mantaka Chie. To znanje je hkrati temelj za vsakogar, ki ga zanima zdravje, pomlajevanje in polje neomejenih možnosti razvoja duhovne zavesti. Z globokim spoštovanjem do vseh učiteljev sem 1000 % prepričana, da je Mantak Chia največja živa zakladnica in enciklopedija, glede poznavanja anatomije, samozdravljenja, spolne energije in regeneracije na celični ravni. To znanje na najpreprostejši in razumljiv način poveže s prakso, in ravno v tem je njegov čar. Njegova čarobnost je v tem, da te nauči, kako lahko sam proizvajaš svojo lastno čarobnost in vitalnost.

Ekskluzivni enotedenski program z največjim živečim mojstrom starodavne medicine

[ux_delavnice style="default" order="desc" type="row" slider_nav_style="circle" col_spacing="normal" columns="2" image_height="50%" image_size="large" image_hover="zoom" text_size="xlarge"]

Kaj konrektno te bo Mantak Chia naučil?
Kakšno je njegovo poslanstvo?

Mantak Chia je kreator sistema Univerzalni tao in direktor klinike ter učnega središča Tao Garden Health Resort na Tajskem, ki sodi med najbolj spoštovane ustanove in redno dobiva prestižne nagrade za vrhunsko zdravilno, SPA in strokovno ponudbo. Podružnice Univerzalnega Taa obstajajo v več kot 35 državah po svetu.

Mantak Chia že od zgodnjega otroštva študira taoističen pogled na življenje. Pri šestih letih so ga budistični menihi uvedli v osnove meditacije in umirjanja uma; istočasno je začel trenirati tajski boks, tai či čuan, aikido, jogo in širše ravni tai čija.

Kasneje ga je veliki taoistični mojster Yi Eng vpeljal v taoizem – v starodavno metafizično znanje s 4000-letno tradicijo. Mantak se je izmojstril v kroženju svoje energije skozi mikrokozmično orbito, v fuziji petih elementov kreacije in v odpiranju šestih posebnih energetskih kanalov. Začel je študirati notranjo alkimijo planetov, zvezd in duše; dobil je znanje razsvetljevanja kan in li – kultivacije spolne energije ognja in vode, združenja petih čutov, zlitja neba, zemlje in človeka. Veliki mojster Yi Eng je dal Mantaku blagoslov in dovoljenje za učenje in zdravljenje.

V svojih zgodnjih dvajsetih se je Mantak Chia preselil v Singapur, kjer se je učil kundalini in taoistično jogo, tehnike »Buddha palm« in borilnih veščin. Hitro je bil zmožen očistiti energetske blokade v pretoku življenjske sile v svojem organizmu, naučil pa se je tudi predajati zdravilno energijo skozi svoje dlani. Zatem se je izuril tudi v či nei tsan – masaži notranjih organov, za popolno revitalizacijo organizma. Študiral je tudi šaolinsko metodo notranje moči. Pridobil je tudi skrbno varovano skrivnostno starodavno znanje revitalizacije notranjih organov, žlez in kostnega mozga ter dobil dostop do zdravilnih vaj, imenovanih »nei kung kostnega mozga« in »poživljanje sistema kit«. Mnogo učiteljev taoizma, budizma in zena mu je osebno predalo svoje znanje.
Mojster Pan Yu ga je poučil o izmenjavi jin in jang, moči med moškim in žensko in kako zgraditi »jekleno telo – železno srajco«.

Da bi bolje razumel mehanizme, ki stojijo za zdravilno energijo, je Mantak Chia začel nabirati tudi znanje moderne medicine. Študiral je anatomijo in znanost zahodne medicine. Končno se je počutil usposobljenega, da vse svoje znanje prelije v praktični sistem samozdravljenja. Začel je poučevati univerzalni taoistični sistem. Izšolal je mnogo inštruktorjev in vzpostavil učno središče na Tajskem. Leta 1979 se je preselil v New York, kjer je odprl Univerzalni taoistično središče. Med bivanjem v Ameriki je z Edwardom Yeejem poglobljeno študiral vejo tai čija, wu.

Mojster Chia je napisal kup svetovnih uspešnic, z milijonskimi nakladami (med drugim Tao Ljubezni, Nega moške seksualne energije, Nega ženske seksualne energije, Multiorgazmična ženska, Spolna refleksologija, Fuzija petih elementov, Kozmično razstrupljanje, Chi nei tsang – či samomasaža, Taoistična pot do pomladitve itn.). Učil je na deset tisoče ljudi po vsem svetu, certificiral več kot 1500 inštruktorjev ter odprl številna taoistična središča, inštitute či nei tsan, forume kozmičnega samozdravljenja in svetišča taoistične nesmrtnosti.

Za svoje delo je dobil številna mednarodna priznanja, večkrat je bil tudi izbran za najboljšega mojstra či gonga na svetu, vedno znova pa je tudi uvrščen na seznam svetovno najvplivnejših duhovnih ljudi.

Leta 1994 se je Mantak Chia preselil nazaj na Tajsko, kjer je zgradil taoistično kliniko in izobraževalno središče. Leta 2002 je svetu prvi predstavil nesmrtne taoistične tehnike, vključno s tehnologijo Dark Room. Kreiral je najnaprednejše okolje, kjer se v popolni temi izvajajo taoistične prakse na najvišji ravni, vključno z naprednim pomlajevanjem žlez in popolno aktivacijo hormonskega sistema, kar je osnova za najsubtilnejšo duhovno kultivacijo. Mantak Chia pravi, da mora skupno napisati 50 knjig, da bo naprej predal vse svoje znanje. Pri 72 letih je vitalnejši in aktivnejši kot kadarkoli.

Ob prijavi na dve ali več delavnic, ti priznamo 10% popust. Izkoristi to čudovito darilo in se nam pridruži na ‘ZLATEM POMLAJEVALNEM TEDNU SAMOZDRAVLJENJA’.

Mantak Chia je bil darilo, ki nam ga je Savina pripeljala direktno v Slovenijo, veliko darilo znanja za moške in ženske, ki se ga sploh nismo, vsaj jaz, zares zavedali! Zdaj se in hvala Bogu, ne prepozno! Ker spet prihaja in tokrat njegove delavnice ne bom zamudila, niti enega dneva ne bom izpustila! Ne samo, da sem prebudila svojo maternico, tudi darilo sem se naučila prepoznati. In, ko je moja elektrarna začela spet delati, se je tudi v moji glavi začelo dogajati, ... Hvala ti, Mantak Chia, da med vsemi ženskami in moškimi sveta, izbiraš tudi slovenske ženske in moške! Hvala ti, Savina, da skrbiš za nas, s tvojim soncem si prebudila marsikatero izmed nas. V tisočih nas… Zaradi tebe Mantak sploh ve, da smo!

- Zvezdana Mlakar

Mantak Chia me je s svojim izjemnim znanjem, preprosto, a ravno zato toliko bolj učinkovito prakso, ter pristnostjo stresel, zbudil in vrnil v moje telo - od koder zaradi vsesplošne usmerjenosti navzven vsi tako pogosto bežimo. Odkar sem bila na njegovem predavanju, počasi ozaveščam znanja, ki nam jih je predal, izvajam vaje, ki nas jih je naučil in veliko bolj razumem procese v telesu, umu in srcu. In resnično komaj čakam, da nam ponovno pride odstreti nove kamenčke iz mozaika starodavnih skrivnosti narave.

-DARJA