"Zakaj si se odločila za delo z mano, za priključitev Liftingu zlate ženske?"

Bila sem v zelo napornem obdobju mojega življenja, ki se je vleklo že nekaj let. S študijem naturopatije in predvsem rojstvom hčerke so se začele odpirati rane. Čeprav sem veliko delala na sebi, sem imela občutek, da še bolj tonem in da ne bom dobila prave poti. V vse kar sem do takrat naredila v življenju sem začela dvomiti! In ta dvom kaj je prav in kaj ne, me je pripeljal do ključnega vprašanja: Kdo sploh sem jaz? Kaj pomeni biti Ženska? (včasih sem se sama sebe ustrašila, da nisem mogoče dvojna osebnost ;)). Čeprav imam veliko znanja iz različnih področij in “duhovnih” terapij za sabo, nisem imela dovolj moči, da bi prevzela odgovornost zase (predvsem za svoje psihično počutje, za svojo dušo).

 

Tvoje maile, Savina, sem prejemala, ampak si nikoli nisem vzela časa, da bi jih prebrala, razen dveh: tistega, v katerem si poslala priročnik za moške kako ravnati s svojimi petimi ženskami in tega o Liftingu. Začutila sem neko posebno energijo v teh mailih….čeprav nisem poznala tvoje osebne zgodbe (glede prejšnje poslovne izkušnje, ki me je, mimogrede, odbila od tega, da bi te spremljala), sem začutila pristnost, avtentičnost, nekaj bistveno drugačnega kot vsa tista “skomercializirana” leta (oprosti, če sem preveč iskrena, ampak tako sem čutila tvoje delo ;)). Skratka, prepričal me je predvsem priročnik za moške, saj sem želela tudi sama spoznati vse te ženske, ki so v meni. Naredila sem test prižganosti, ampak po pravici, rezultatov nisem nikoli prebrala….ker sem vedela, da jih bom lahko spoznala in začutila samo preko izkušnje in tako sem se brez oklevanja vključila v Lifting program 🙂 Vzela sem ga kot veeeelik izziv. No, drugi, bolj fizični razlog, so očitne gube ob ustnih kotičkih (področje debelega črevesja) in sem se sama sebe izvala, da končno poskusim tudi z obrazno jogo in vidim, če deluje 😉

"Kaj čutiš, da ti bo to, kar si odnesla od te izkušnje (do) danes, še prineslo v smislu priložnosti, prihodkov oziroma nadaljnjega razvoja?"

Delo s tabo in tvojo ekipo je prineslo in tudi odneslo marsikaj….Ne toliko na fizičnem kot psihičnem in energetskem nivoju. Žal nisem najbolj dosledna, ker predvsem na začetku liftinga je bilo preveč intenzivno za že tako natrpan urnik. In dolgo časa me je zelo jezilo, da ne zmorem sledit in delati po navodilih, da ni bilo strukture, ki sem jo pričakovala.

Ampak bistven preboj, ki sem ga naredila, je prav ta, da opuščam svoj perfekcionizem in predvsem svoja vnaprej postavljena pričakovanja...da sem umirjena in zadovoljna sama s sabo, v tistem kar v danem trenutku zmorem. Da bolj sledim sama sebi, da sem trdna v sebi (tisto o svetilniku je res navdihujoče ;D). Da se znam pobožati in negovati (nikoli si nisem mislila, da si bom toliko masirala prsi, da bom črpala energijo iz maternice, da si bom delala maske za obraz, da se bom krtačila - tako zunanje kot notranje…).

Da bom sposobna se pogledati v ogledalo in si reči, da sem lepa takšna kot sem (z majhnimi prsmi in malo trebuščka ter celulita) - do sedaj sem se samo grajala kako sem nepopolna in si izbirala ideale kakšna bi mogla biti! Ufff, ko sedaj to pišem mi gre kar na jok...kako sem lahko bila tako stroga sama do sebe?! Tako stroga, da si do sedaj nisem priznala koliko napredka sem naredila sama pri sebi...vedno se fokusiram samo na fizične rezultate.

 

Skratka, moja energija je čisto drugačna, sem bolj umirjena, čutim se kot da sijem, tudi če nisem ravno najboljše volje. Vidim, da se tudi ljudje okrog mene drugače odzivajo, mi dajajo komplimente, sama pa se osvobajam tokstičnih odnosov. Ob čemer mi pa srce najbolj zaigra, je moja 4 in pol let stara hčerka. Namreč, ko delam vaje ali se negujem, brez zadržkov to delam pred njo in me samo opazuje. Včasih ji tudi razložim kaj počnem. Potem pa jo dobim, ko sama od sebe pred ogledalom dela vajo joker ali pa vaje kobra in strešica, včasih si tudi pomasira prsi..wiiii kako lepo! 🙂

Tako da, draga Savina, tudi če nič več ne “dosežem” v tej šoli, sem v bistvu največji dosežek že naredila - to da samo s svojo avtentičnostjo in zvestobo sebi kot Ženski vplivam na svojo hčerko in ji znam samozavestno obrazložit kaj se ji kot punčki dogaja in kaj se ji še bo kot ženski. Sedaj vidim, kako sem bila prikrajšana (in na splošno cela generacija) za ozaveščanje tega znanja v mlajših letih, ki je v bistvu cel čas ždelo v meni in se sedaj prebuja, ko sem končno upočasnila ritem in se iskreno poslušam sama sebe.

No, da ne pozabim, v tem času sem si tudi zmanifestirala novo službo, ki mi dopušča veliko več časa zase, tako da sem totalno srečna, ko se zbujam s sončkom in se zjutraj z njim “stuširam” in “ljubim” 😉

Že ko si se prvič pojavila v javnosti z obrazno jogo, sem začutila, da bi lahko tudi sama to počela in delila to znanje naprej ter pomagala drugim ženskam (in tudi moškim). Vendar do sedaj očitno ta želja še ni dozorela. Sedaj pa vedno bolj čutim, da je to moje poslanstvo. Sicer vem, da bom morala še delati na samosabotaži in ciljih, da se bom popolnoma sprostila in odprla ljudem.

Tudi verjamem v to, da dober terapevt mora najprej čim več narediti na sebi, da lahko pomaga drugim oz jim je podpora. Od nekdaj me vleče naprej hrepenenje “po nekaj več” na vseh področjih v življenju (poklicno, v odnosih, spolnosti ipd.).

Tudi od drugih ljudi okrog mene bi rada, da pridejo do tega zavedanja, da niso na tej Zemljici, da bi vegetirali, ampak da sledijo svoji notranji energiji.

Zato zaenkrat poskušam s kakšnimi nasveti ali preprostimi fizičnimi prijemi medtem, ko jih masiram in opazujem ter čutim njihova fizična in subtilnejša telesa (poleg redne službe sem tudi poklicna maserka, kar pa počnem za mojo dušo ;)).

Kar se pa tiče mojega nadaljnjega osebnega razvoja pa mi je trenutno največji izziv jasno postavljanje ciljev (sem zelo razpršena oseba, hitro me zamaje v različne smeri in potem nič ne dokončam!:(; večkrat se poistovetim s tabo, Savina). Sedaj pa končno čutim, da sem na pravi poti in da se bom s tvojo pomočjo in vseh Zlatih sestric sestavila v eno osebo in naučila krmariti moje letalo samo v eno smer 😉

"Komu bi priporočala delo z mano in zakaj? Kaj bi rekla tistemu, ki še okleva? Bi še kaj dodala?"

Lifting Zlate ženske in delo s tabo bi, seveda, priporočala vsaki ženski in mladostnici (no, upam, da bo kdaj tudi kaj za moške ;)).

Sicer ne maram reči, da je to šola, ker potem dobi malo negativno konotacijo, ampak če že govorimo o šoli, je to najboljša šola sploh! Ker to ni šola, kjer te filajo z balastom in kjer MORAŠ nekaj narediti ;( in biti “pridna” in tekmovati med sabo za boljše ocene, boljši ugled ipd. To je dobesedno Šola življenja! In kar je najboljše, sama si lahko doziraš kaj in koliko boš v tej šoli naredila in absorbirala; najpomembnejši cilj pa je vsekakor naučiti se IMETI SE RADA 🙂 (kar je verjetno najtežji predmet kar obstaja ;)).

Torej, Lifting Zlate ženske priporočam vsaki odraščajoči ženski, ki išče mesto pod Soncem, vsaki mami, ki želi dati svojim otrok najlepše darilo - popolno sebe, žen(ski)i, ki bi rada v odnosu s svojim moškim rasla in ga poglobila, uslužbenki, ki bi rada, da je v službi cenjena, babici, ki se je celo življenje razdajala in bi rada svoje življenje oplemenitila z dobrim počutjem….Vsaki ženski, ki pa še okleva bi ji rada sporočila, da naj ne išče srečo zunaj sebe, ker edina sreča se nahaja znotraj nje in samo z delom na sebi bo lahko srečna in posledično osrečevala vse okrog sebe. Torej, vse poti in cilji so znotraj nas in delo, ki ga lahko naredi v Liftingu zlate ženske ji bo brez dvoma pomagalo, da bodo poti bolj jasne in cilji dosegljivi. Na poti pa moramo doživeti tako padce kot vzpone, da lahko zaznamo rast.

"Kaj si pričakovala od Liftinga?"

Od Liftinga sem pričakovala predvsem fizične rezultate (napeta koža, detoks organizma, pretočnost limfe ipd.). Pričakovala pa sem tudi, da se mi bo vsaj malo razjasnil odnos do moža in ostalih moških v mojem življenju. In moram priznat, da sem zelo napredovala predvsem v drugem delu. Za fizične rezultate pa mi je jasno, da je potrebno spremeniti življenjski stil in vse kar v Liftingu počnemo tudi vpletam v svoj vsakdan in opažam rezultate.

 

"S puncami ste se zelo povezale, tudi prijateljske vezi ste spletle med sabo. Mi lahko poveš malo več o tem povezovanju?"

Sama sicer nisem (še) navezala nekih prijateljskih vezi, so mi pa punce čedalje bolj blizu. To povezovanje preko FB je res super (čeprav nisem ravno FB tip človeka ;)). Na začetku sem se sicer zelo upirala in se nisem nič javljala ali komentirala, ker mi je bilo po domače povedano “brez veze” oz “avšasto”. Želela sem dobiti samo vsebino programa in delati sama. Namreč, precej težko mi je v sami ženski družbi. Čeprav sem ženska, sem se celo življenje smatrala bolj za “moški tip ženske” (vedno sem se bolj družila z moškimi, se poistovetila z njimi). Tako sem že prej ogromno delala na sebi, da sem vase sprejela žensko energijo oziroma jo ozavestila. In sedaj vidim, da sem to delala zaradi bolečine...želela sem se skriti pred Žensko v meni, ker mi je odpirala rane. Tako mi je celoten program in ženska skupnost hkrati tudi velik izziv, da se dokončno soočim s svojo (temno) žensko in jo sprejmem. In moram priznati, da je ta proces zares zdravilen - boleč, ampak zdravilen in prinašajo veliko olajšanje.

 

"Kaj ti je in ti še pomeni naša skupnost? Kakšni so občutki o njej? Se počutiš varna?"

Skozi vse te mesece se tudi čuti, da so se tudi ostale ženske začele odpirati, razkrivati svoj pravi jaz, svoje talente in veščine, iti čez ovire in se izpostaviti….vse to je zdravilno! In vsaka objava, ki jo katera napiše je lahko aha moment tudi za druge. Moram priznati, da si nisem mislila, da smo lahko ženske tako močne, tako vsemogočne...predvsem, ko se soočimo s svojimi bolečinami, jih ozavestimo in damo na plan. To res ogromno pomeni. Tako da skupnost, ki se je vzporedno ustvarila je kot ena šola zase, kar pa je neprecenljivo.
Sicer, še vedno ne morem reči, da se počutim sto procentno varna (še vedno je FB neko omrežje, kjer lahko pride do zlorab). Tako da ne verjamem, da bom lahko kdaj pisala o mojih najbolj intimnih stvareh - sem še vedno bolj človek osebnega kontakta in verbalne komunikacije. Občudujem in spoštujem pa vse ostale punce.

"Kateri je bil tvoj največji aha moment?"

Težko rečem, kateri je bil moj največji aha moment, je pa res, da sem se do sedaj najbolj poistovetila z magnetično žensko, saj je točno takšna tudi moja “temna” ženska. In tu sem doživela veliko aha momentov (zelo močno mi odzvanja mit o sirenah).

"Je bilo katero področje, ko si bila jezna name, da sem pritisnila na tvojo bolečino, tvojo travmo, tvojo slabost? So bile tudi takšne tem in kako si se soočila s tem?"

Ne morem reči, da sem bila kdaj prav jezna nate, Savina, vsekakor pa je tudi mene najbolj zmotila tematika o strukturi. Bolj kot nate sem bila jezna nase, ker sem se spet ujela v zanko lastnih pričakovanj (to me je že večkrat teplo v življenju). Takrat sem res že skoraj obupala (v decembru), ker sploh nisem vedela več kako slediti vsemu (predavanja so bila za moj urnik definitivno preveč dolga). Nov zagon pa so mi dale manifestacije za Novo leto, ki so se hitro začele uresničevati in takrat sem si rekla: “Ana, tako malo si naredila, tako malo je potrebno, da si v svoji energiji in se začnejo stvari obračati na dobro! Ni potrebno, da sediš pol dneva v klopi in poslušaš vse od pičice do vejčice, ker se bojiš, da boš kakšno informacijo izgubila. Predvsem pa, Ana, to ni tekmovanje, da boš najboljša učenka in naredila vse po pravilih in navodilih! Sprejmi, da to ni šola, to je življenje, ki ima samo eno navodilo: sledi sebi in bodi v svoji energiji!” (seveda, sem do tega prišla s pomočjo tvojih čudoviti predavanj :)).

"Si odkrila kaj posebnega o sebi, kaj kar še prej nisi vedela, da imaš? Katere vrline in občutke si povečala, katere si odpravila? "

Največje “odkritje”, do katerega sem prišla, je predvsem občutek miru v sebi in da sem čudovita takšna kot sem. Vedno sem se primerjala z drugimi in nikoli nisem bila popolnoma zadovoljna sama s sabo. Ti občutki so me z leti dobesedno razžirali in moram priznati, da sem to končno prešla. Prav tako me fascinira vsaka mišica na obrazu, ki je do sedaj nisem trenirala. Eno veliko aha odkritje, za katerega pa res nisem vedela, je povezava vseh krožnih mišic v telesu in zlata nitka, ki povezuje vse čakre (če se lahko tako izrazim). To mi je res v veliko pomoč in moram reči, da so se mi s tem odprla velika vrata, da še bolje spoznam in se spoprijateljim z mojo Žensko.

Vse to pa mi vliva samozavest pri navezovanju stika z Žensko v moji hčerki. Tudi hčerko (in otroke na sploh) sem začela gledati iz drugačne perspektive. To ni samo bitje, kateremu sem pomagala na ta svet, da dobi svojo izkušnjo, lekcijo, ampak je Ženska, ki lahko s svojo energijo močno vpliva na cel svet. In sem šele sedaj, ko sem to ozavestila, neizmerno srečna in hvaležna, da sem sama na ta svet prišla kot Ženska in da lahko vsa ta “odkritja” in veščine, ki se jih učim razpoznati, na zelo nevsiljiv način delim s svojo hčerko. Vse kar je potrebno je samo, da SEM KAR SEM - AVTENTIČNA JAZ (!) in s tem prebujam tudi njeno zavest.

 

Tako enostavno je vse skupaj! Juhuuuu! Tako da, s tem opuščam tudi svojo potrebo po kompliciranju in zapletanju stvari ter se učim gledati na stvari bolj poenostavljeno. In tako se imam sama sebe lahko veliko bolj rada (končno si dajem pohvale vsakič, ko se pogledam v ogledalo namesto, da se grajam in iščem pomanjkljivosti).

 

"Kako se ti zdi ekipa, tehnična pomoč, pomoč moje ekipe?"

Kar se tiče tvoje ekipe je videti, da imajo najboljšo šefico na svetu ;D Sicer, vsak začetek je težak in vedno je treba iskati boljše rešitve. Sama sem človek strukture in če ni vse popredalčkano me precej zmoti, ker mi potem vzame več časa, da se sama zorganiziram. Je pa tudi res, da se tudi tega učim - opuščati rigidnost ;). No, kakorkoli, ob tako obsežnem programu s toliko vsebine, je vsekakor boljše, da so stvari “pospravljene” in to ste s puncami zelo dodelali in izpopolnili tako da pohvale!

SRČNA HVALA SAVINA IN VSE ZLATE PUNCE! Verjamem, da že samo s tem povezovanjem bomo naredile velik shift in dvignile žesnko zavest, ki je tudi zavest Matere Zemlje 😉