Končno ti lahko pišem jaz – resnico

Ljuba Ženska,

Po neverjetno dolgih in napornih sedmih mesecih, ti lahko končno spet pišem. Ganjena sem in vsa trepetam.
Kar si od decembra pa vse do danes dobivala, iz naslova Savina Atai ali podpisano z mojim imenom - sploh nisem pisala jaz! Dostop do moje baze podatkov z naslovi vseh vas, čudovitih Metuljčic, ki smo se toliko let skupaj prebujale v svoj sijaj in brusile svoj diamant, mi je bil onemogočen. Moje ime se je izrabljalo.

Za mano je največja in najtežja življenjska preizkušnja.

Vsi mi, ki smo bili v otroštvu kakorkoli zlorabljeni, zmotno mislimo, da smo rešeni, ko se nam uspe iztrgati iz toksičnega okolja. V resnici pa je to šele začetek. Naše rane se pokažejo šele, ko začnemo živeti svoje življenje.

Če jih jaz ne bi imela, si ne bi priklicala svoje bivše družbenice in bivše solastnice Faceforca.

Nekatere izmed vas sploh ne veste, toda v moji zgodbi, pol mene ni bilo mojih. Mnoge veste, pa vam nikdar ni bilo jasno, kako je šlo to skupaj. Leta 2010, ko sama že uspešno učila jogo obraza doma in v tujini, sem šla v dobri veri in z največjo otroško naivnostjo v poslovno partnerstvo, za katero sem verjela, da bo podprlo moje poslanstvo - predajanje znanja o negi ženskega zdravja in razcveta.

Pustila sem se prepričati, da se sama ne bom znala voditi. Želela sem le učiti in skrbeti za vse vas, vse drugo sem prepustila.

Slepo sem podpisala pogodbe, ki naj bi bile doživljenjske. Ni me zanimal denar, zanimalo me je le, kako lahko moje znanje doseže čim več vas in vam pomaga. Obvezala sem se celo, da dajem polovico od vseh mojih avtorskih del in nastopov.

Do leta 2013, do konca akcije 100 Dni za Popolno Žensko, sem bila jaz lahko jaz. S prihodom linije superživil, pa je šla vizija podjetja v popolnoma dve različni smeri.

Jaz sem si želela pisati in učiti, svoje znanje razvijati naprej. Superživila sem želela ustvariti  izključno za podporo programom in akcijam. Z namenom, da bi ve dobile nadzorovano kvaliteto. Ne pa zato, da začno dominirati ter zasenčijo pravo esenco.

Za moje želje, razvoj programov in vizijo ni bilo podpore. Ves zaslužen denar je šel v razvoj linije superživil, ki zdaj ni več moja. Ko sem učila, sem bila lahko v svoji energiji. Vse naokoli … To ni bilo moje!

Štiri napisane knjige so obstale v predalu, nobene besede nisem imela več pri ničemer, ne samo to - moja podoba, ime in znanje so se začeli izrabljati za reklamiranje produktov. To nisem bila jaz! Postala sem marketinška mula, na koncu sem se sramovala sama sebe.

Zgrozila sem se, kaj je ostalo iz Savine, ki je na začetku, ko je bila še samostojna, učila nevrokirurge in predavala po priznanih bolnicah, delala raziskave za jogo obraza …

Nisem mogla več tako naprej, nisem mogla dihati. Brez predaha se me je gnalo, samo delala in delala sem. Tako odgovorna sem bila do zahtev in nalog, ki so mi bile dane, da si  v svojem lastnem podjetju nisem upala vzeti niti prostega dneva, niti za svoj rojstni dan. Prepričana sem bila, da nimam izhoda. A vedela sem, da če bom ostala kjer sem, bom kar umrla.

Res zadnji hip, ko se nisem imela več kam umakniti, sem skočila iz vlaka, ki je z največjo hitrostjo peljal v napačno smer, ko so bili tiri moje kariere navidezno najbolj namazani z uspehom.

Ta skok iz kletke niti slučajno ni bil lahek, vse kar sem s tako ljubeznijo in predanostjo toliko let gradila, je bilo najostreje odrezano od mene.

Niti povedati vam nisem mogla kaj se dogaja. Zakaj me ni. Zakaj sem na Kreti - ko mi pa še ključev do pisarne niso dali.

Širile so se popolnoma napačne informacije in provokacije. Daleč najbolj sem trpela zaradi tega, ker je bilo prikazano, kot da mi je vseeno za vas. Za vas, ki mi pomenite VSE!

Čeprav je bila proti meni uporabljena municija, ki bi tudi v vojni morala ostati nedotaknjena, se nisem se pustila ustrahovati. Obračala sem se vase, prevzemala polno odgovornost za svojo naivnost in nabirala moč.

Včasih sem morala brcniti v rdeče kretske skale, drugič sem se zlomila in samo jokala in jokala sredi oljk. Ogromno sem meditirala in molila. Sama sem si skreirala ta neverjeten klobčič - in na meni je bilo, da ga odvozlam.

Giorgos me je čuval in mi brisal solze, pravi prijatelji so me varovali in opogumljali.
Vedela sem, da bo prišel čas, ko bo resnica zasijala. Da ve veste in čutite. Sebi in vsem nam sem bila dolžna, da se borim za svojo avtentičnost. Čisto vsaka izmed vas mi je sveta! Vedno mi je bila. A tudi sama sebi sem morala to postati.

V zadnjih mesecih sem morala iz trepetajoče pudljice na fleksiju odrasti v neustrašno levinjo, gospodarico svoje usode. Morala sem se boriti za svoje ime in za pravice, ki mi pripadajo z ustavo. 

Če ne bi imela Maje (doktorice prava Maje Bogataj Jančič, vodje Inštituta za Intelektualno lastnino) in Nade (odvetnice Nade Perčič), zdaj ne bi bila svobodna.  S svojo srčnostjo in strokovnostjo sta mi dobesedno pomagali rešiti življenje.

Cena, ki sem jo za to plačala, je v resnici majhna. Posloviti sem se morala od linije superživil, podjetja, vseh zalog (z razprodajo nisem imela nič), joga centra, klinike …

Ne skrbi zame, dobila sem popolno svobodo, ki je neprecenljiva!

Kot malo deklico so me v Maharishijevem Joga Inštitutu učili kako lebdeti. Že kot punčka sem znala iz obraza prebrati vsako bolezen. Najti vsak meridijan. Nihče pa me ni naučil kako postaviti meje. Zavarovati svoj osebni prostor. Prebrati kdaj me kdo izkorišča.

Zdaj sem se imela priložnost to naučiti. Kakšna dragocenost!

Tik preden je dr. Wayne Dyer, moj ljubi duhovni prijatelj lani avgusta umrl, mi je sporočil, da me čaka velikanska nevihta. Naj grem skozi njo. Naj se je ne ustrašim. Povedal mi je, da ko bom v največji in najhujši temi zmogla ohraniti mir, da bom pripravljena na svoje pravo poslanstvo.

Moja treskajoča nevihta je trajala 7 mesecev, vmes je kazalo, da se nikdar ne bo končalo. A se je. Vredno je bilo. Nebo se je prečistilo, odpadlo je vse, kar nisem jaz.

Hvaležna sem za izkušnjo. Za velikansko lekcijo. In za vsak lep trenutek, ki sem ga doživela v zgodbi, ki je zdaj končana. Veliko jih je bilo!

V življenju ne potrebujemo ničesar drugega, kot sebe! In moramo biti pripravljene izgubiti čisto vse, da dobimo sebe nazaj. 

Jaz sem bila pripravljena do konca življenja nabirati paradižnike, če bi bilo treba.

Zdaj bom končno lahko z vami delila sebe. Nerazredčeno sebe. TOLIKO TOLIKO vam imam za predati. TOLIKO TOLIKO čudovitega nas čaka. Res drži, da iz največjega blata zraste najlepši lotosov cvet; v zadnjih mesecih so zrasli najlepši, najčistejši programi - vse posebej za vas, Ženske.

Toliko vsega se še rojeva. Toliko tega, kar je bilo pospravljeno v predalih, bo zdaj lahko zasijalo. Zdaj imam ob sebi ekipo, s katero smo na isti frekvenci, z istimi vrednotami. Ampak krona moje usode, je pa izključno na moji glavi!

Zdaj imam čas za prakso, raziskovanje, ponotranjenje. Postala sem prava mala Harry Potterka - vsa čarobna stikala sem si prižgala nazaj. Vsa tista, ki sem kot deklica ugasnila zaradi teže vseh izkušenj. Morala sem iti nazaj, najbolj nazaj vase - brez čarovnije se ne bi tako hitro osvobodila.

Globoko sem hvaležna za vso pomoč; toliko krasnih duhovih pomočnikov sem imela, ko sem z zavihanimi rokavi čistila svojo karmo in celila svoje rane. Iz srca srca jim hvala!

Iz dna srca hvala tudi vsem vam! Sploh se ne da opisati koliko najbolj najbolj najbolj na svetu mi je pomagala vaša podpora. Čutile ste, kaj se dogaja, ne da bi vam povedala. In mi dajale moč. V največji temi ste mi bile lučke. Ves čas sem mislila tudi na vas!

Tako ganljivo je, ko smo lahko ena drugi v podporo, ko nam je lepo in ko nam je težko. Prvič v življenju sem res rabila pomoč, prvič sem si jo dovolila sprejeti, zdaj se čutim le še bolj povezana z vami. Pred preizkušnjami se ne moremo zavarovati, a če jih osvajamo skupaj, smo najmočnejše. Življenje nima počivališč, je nenehno brušenje diamanta. Vsaki izmed nas ima nekaj, kar lahko drugo nauči. Vsaka ima nekaj, kar si lahko podarimo. SKUPAJ smo čudovita mandala. Mandala samostojnih, edinstvenih samoroginj.

Zdaj bom le še bolj tukaj, za vas. ZATE! Vedno lahko računaš name.

Kot učiteljica bom sicer še nekaj mesecev umaknjena - želim si, da se zrak popolnoma prečisti. A s tabo bom takole vsak teden, čisto vsako nedeljo. Pa redno na moji javni Facebook strani. Tam smo itak lahko ves čas SKUPAJ. Že pozno jeseni pa se bodo začele dogajati krasne stvari …

Obljubim ti, da bom upravičila tvoje zaupanje in ti bila v podporo, da živiš najbolj sijočo in energije polno verzijo sebe.

Pošiljam ti sončen objem iz otoka dišečega origana in čarobne morske pene.