Koga spuščaš na svoj dvor?

Draga skupnost ljubečih Žensk in dragocena Ti, tako pomemben del te mandale,

HVALA VAM! HVALA TI!

Iz srca, iz maternice, iz vsake moje celice, HVALA!

Od prejšnje nedelje, ko sem ti lahko prvič pisala, kaj vse se je dogajalo in, ko je bil sočasno objavljen intervju v Ona Plus, sem dobila več kot 700 dolgih pisem ter čez 2000 sporočil spodbude in podpore.

Celo nedeljo in ponedeljek sem samo brala, pa nisem prišla do konca. Oba z Giorgosom sva bila globoko ganjena, ko sva videla odziv.

ČISTO VSAKO pismo in sporočilo, ki sem ga dobila do sedaj, sem prebrala. Še prihajajo in VSE preberem. Na prav vsako bom tudi odgovorila, samo malo časa bo trajalo.

Zdaj prvič vsako vašo vrstico dobim v svoj osebni mail predal, prej ni nič prišlo do mene. Toliko tega sploh nisem vedela. Najbolj od vsega nisem vedela, kako rade se imamo in koliko nam pomeni, da skupaj skrbimo za svoje zdravje in sijaj. Kako nas to motivira in inspirira.

S tako toplino, modrostjo, nežnostjo, podporo, sočutjem in ljubeznijo ste me objele. Vaša čudovita energija je sevala iz vaših pisem. Res se jo je čutilo! Ovila me je.

Mnoge ste napisale, da ste jokale, ko ste pisale. Jaz sem imela mravljince, ko sem brala.

Istočasno ste pa z mano delile svoje izkušnje, svoje življenjske preizkušnje. Kako podobne so naše poti, čeprav navidezno živimo tako zelo različna življenja. Naše rane so enake. Iste solze jokamo. Oh čez kaj vse gremo!

Vse me.

Od vsega prebranega pa me je najbolj pretreslo, ko ste opisovale odnos, ki ste ga bile deležne na Faceforcu, z določenim osebjem in na dotičnem predavanju.

Tega ni napisala ena. Tega vas ni napisalo 10. Vsako drugo pismo je to navajalo!

Tudi v sanjah si nisem predstavljala, da je bilo tako arogantno. Meni je bilo seveda vse predstavljeno čisto drugače.

Edini vpliv, ki sem ga imela, je bil na vsebino mojih tečajev, na 100 dni in Supr Univerzo. Kasneje sem še vsebino akcij morala prilagajati na zaloge superživil.  Niti pikice vpliva pa nisem imela na vodenje podjetja, centra in izbiro osebja. (Razen na inštruktorice, pa še to se številna sodelovanja, ki bi si jih želela, niso mogla zgoditi.)

To je bilo tudi ogromno jabolko spora. Ko se nisem strinjala z energijo, ki vas je pozdravljala ob vstopu v center ali po telefonu - sem bila jaz vsega kriva. Da si izmišljam. Je bila pa v končnih izdihljajih podjetja v popolnoma drugi radio frekvenci, kot tista na vadbah in tečajih.

Jaz se v tem centru nikdar nisem počutila doma. V centru ne. Z vami - kjerkoli smo se že učile in vadile skupaj - pa VEDNO.

Na koncu sem imela tak odpor, da sem se morala prisiliti, da vstopim.

Potem za zaprtimi vrati vadb in tečajev, se je pa zame odprl nov, moj svet.

Ko smo pri notarki podpisali moj izstop iz vsega; ko sem prepustila podjetje, linijo superživil in vse zaloge, za ceno svobode - je bil moj edini pogoj, da ve izveste resnico. Da se vam pove, da me že dolgo ni v vsem tem kolesju. Da se vas že enkrat neha zavajati!  Edino zaradi tega sem bila pripravljena biti tri leta na sodiščih.

Moja bivša družbenica je takrat svojemu odvetniku rekla, da ve te resnice ne potrebujete. Da je naše podjetje kot Mercator. Kjer vas ne zanima, kdo je lastnik. Da ve hodite v Mercator.

Ne k meni.

Takrat me je spreletel srh. Oblila me je groza. Ta stavek je najbolj nazorno pokazal, kako necenjena sem bila. Kako necenjene smo bile vse me.

In zdaj me je groza, ker ste ve vse to čutile. Da vas tega nisem mogla obvarovati. Da ste mi vseeno tako zaupale, me spoštovale - da ste kljub temu hodile in bile vseeno ob vsem, kar sem ustvarjala.

Moja učiteljica terapevtske joge, moj angel - mi je rekla, da dokler ne bom jezna, se ne bom mogla rešiti iz svoje kletke. Pozdraviti svojih ran. Ker prvih nekaj mesecev te kriminalke, sploh nisem mogla biti jezna. Samo neskončno žalostna in razočarana sem bila. Šele, ko sem našla svojo jezo, sem dobila pogum.

Ko sem brala vaše izkušnje v centru in s podjetjem, sem se najprej spet potopila v globoko žalost. Obup. Krivdo.

Zaradi takih dogodkov, bi včasih kar nehal verjeti v dobro. V čisto.

Potem pa sem se razjezila. In v tistem sem se spomnila na karto iz Osho Tarota - Norec. In na njeno razlago.

 

Na začetku bo zelo težavno.

Svet vas bo začel izkoriščati.

Kar naj reveži.Tudi če vas ogoljufajo in preslepijo in oropajo,

naj se zgodi,

kajti tistega, kar je resnično vaše,vam ne more nihče oropati,

tistega, kar je resnično vaše, vam ne more nihče ukrasti.

In kadar ne dovolite, da bi vas situacija pokvarila, postane vsaka taka priložnost notranja integracija. Vaša duša postane bolj kristalizirana.

 

Vedno sem govorila, da smo Ženske Kraljice. Da je prav, da zase skrbimo kot, da smo kraljice in potem s svojim sijajem negujemo vse okoli nas.

To absolutno velja.

A nisem vedela, da je  daleč najpomembnejša naloga Kraljice, da si izbere, koga spusti na svoj dvor in koga ne.

Tukaj Kraljice naredimo največ napak. Ker spustimo na svoj dvor tiste, ki si tega ne zaslužijo. Namesto, da bi svoj sijaj delile s tistimi, ki ga res cenijo. In so zanj hvaležni.

Neskončno te cenim.

Oprosti mi, ker te nisem znala bolj varovati. Tudi sebe nisem.