Čarobne faze menstruacije in v ŽIVO z Zvezdano Mlakar

Ljuba Boginja,

Kako si?

Že komaj čakaš, da začneš brati o čarobnih fazah, skozi katere gremo vse ženske vsak mesec? Kako sem vesela, da bova skupaj odkrivali, kako si lahko olajšava in polepšava življenje!

Pred tem, pa ti z največjim navdušenjem sporočam, da sem ti pripravila posebno prav presenečenje. Na polno Luno ga dobiš!

Pri meni na Kreti je moja draga Zvezdana Mlakar. Tudi ona je ugotovila, da je prišla na otok, ki kar vibrira od zdravilne energije, globine in ženskih ‘AHA-Momentov’.

Obe se bolj kot kadarkoli zavedava, kako pomembna je naša Ženska skupnost, deljenje izkušenj, medsebojna spodbuda in podpora.

Zato te z Zvezdano vabiva, da smo ta četrtek, 18.8., ob 21ih skupaj. Prosi rezerviraj si ta čas zase in za naju. 🙂  Za nas. In samo pridi na moj Facebook Savina Atai javni profil, ter klikni na prikazan LIVE video in že naju boš videla in slišala. V živo boš z nama! Ne samo to, skupaj bomo lahko komunicirale preko komentarjev, odgovarjali bova na tvoja morebitna vprašanja …

Glavna tema pogovora pa bo - LJUBEZEN DO SEBE V PRAKSI.

PS: če boš zamudila pogovor, ali pa če to pismo bereš par mesecev kasneje, te vseeno vabim, da si pogledaš kako je naše druženje izgledalo.

Vse video posnetke najdeš na mojem Facebooku.

Ker to je to. Zato smo tukaj. Da se začnemo ljubiti. Da naša dejanja in odločitve odražajo to ljubezen. In se imamo vsak dan bolj in bolj rade.

Naš partner nas lahko ljubi samo tako močno, kot imamo same sebe rade.

Naša okolica nas lahko samo toliko spoštuje, kot se spoštujemo same.

Neomejena količina ljubezni nam je namenjena, ampak sprejmemo jo lahko šele, ko sprejmemo sebe.

To je ljubezen do sebe, da se sprejmemo. Takrat, ko smo cele, sijoče in vsemogočne in ko smo razbite na sto tisoč črepinj. Pa vse vmes.

Čas je, da sama sebi daš toliko ljubezni, kot ti je še nikdar nihče ni dal.

Toliko sprejemanja.

A si ne želimo najbolj od vsega prav to, da nas nekdo sprejme, točno take kot smo?! Z vso kramo, z vsemi odtenki, z vsemi bolečinami, z vsemi šibkostmi, z vsemi talenti, močmi in z vsemi iskricami?

Ti bodi ta nekdo.

Ti bodi ta, ki te sprejme. Ki te ima VEDNO rad.

Rad ne glede na vse, z vsem, v vsem.

A lahko to obljubiva ena drugi? Da bo to najino vodilo?! Ker potem se bo čisto, čisto, čisto vse uredilo. Verjemi mi. To je edini način.

Tudi, če še ne veva čisto točno, kako se imeti rada. Tudi, če se nama ne zdi pravično, da je treba začeti pri sebi. In tudi, če tako zelo potrebujeva, da bi ljubezen dobili od zunaj, si obljubiva.

Ker, ko 1x damo namero, se vse ostalo začne sestavljati. Lahko si pomirjena, da se ti bo sestavilo.

Zdaj pa izvoli vpogled v svojih 5 cikličnih faz. Tokrat ti bom predstavila prvi dve.

Detajlen opis preostalih treh faz sledi naslednji teden. Na dva dela sem jih razdelila, ker se želim res podrobno poglobiti v vsako. Da ti bo to novo zavedanje res v pomoč. Da absorbiraš in v praksi preveriš vse. Ter zato, ker sem želela poudariti njihovo popolno nasprotje. Jih razmejiti.

Pa prvi dve fazi, sta usmerjeni navzven. O niju ti bo lažje brati. Družba jih občuduje ter smatra za ‘ideal’ ženskosti.

Tvoj partner te najbolj razume, ko si v njih. Tebi se je treba najmanj ukvarjati s sabo, zato si si najbolj všeč. Najbolj produktivna si v njih - zato ju smatraš za ‘najbolj pridni fazi’, kar bova pa naslednjič ovrgli.

Druge tri faze ti bodo dale svoja darila izključno, če se boš čim bolj usmerila vase. Če jih boš sprejela, kot del svoje ženske narave in ne boš bežala ven iz njih.

Velika verjetnost je, da delovanje primerno za prvi dve fazi skušaš povleči, skozi cel mesec, čeprav zato nimaš energije. In da zato trpi tvoje zdravje.

Skupaj bova ozavestili, kako uporabiti vsako fazo sebi v prid, za zdravje, povečanje energije, produktivnosti in v razcvet odnosov. Ter predvsem za poglabljanje stika s sabo.

1. faza: 7.-13. dan po krvavitvi

(7.-13. dan po prazni luni, če si v obdobju druge pomladi/menopavze)

TVOJA ČAROBNA MOČ: VERJEMI VASE, 'DREAM BIG', PREMAKNI SE IN NAREDI!

Zdaj si kot: KREATIVNI, NAIVNI POPEK. ZALJUBLJENA PRINCESKA. NEUSTRAŠNA VIZIONARKA. KAPITANKA.

To je obdobje, ko je tvoja energija najbolj pomladna, mladostna, sveža, lahkotna, zaupljiva in energična. Povečana imaš hormona estrogen in serotonin, zato je svet lep in ti si kot tolmun vitalnosti. Zabavna si in všečna.

To je krasen čas, da intenzivno gibaš svoje telo. Pa tudi, da delaš jogo obraza. (Če je še ne znaš, se bomo v prihodnje skupaj učile tudi tega, zato ne skrbi.)

Si najbolj družabna. Pozitivna. Potrpežljiva. Produktivna. Hitra. Odzivna. Ob ljudeh se ne počutiš izčrpana. Polna si idej in delovnega elana. Ne vidiš ovir ampak vidiš rešitve. Neustrašna si. Pogumna in neobčutljiva. Čustva te ne vodijo, ampak razum. Glavnina tvoje energije je v glavi.

Najboljše obdobje v mesecu za prvi zmenek, oziroma, da ti tvoj partner dvori in te pelje na romantično večerjo. (Kar povej mu! Tudi za njega bo krasno. Moj Giorgos to z veseljem upošteva in si vzame čas za ‘date night’. Najbolj od vsega te zdaj razveselita nežnost, poljubljanje in pogovori. Bolj kot sama spolnost.

V celem mesecu je to čas, ko si najboljša v komunikaciji, vodenju, delegiranju in v javnem nastopanju. Lahko motiviraš vse okoli sebe. Imaš energijo voditeljice in vizionarke. Izkoristi to.

To so najboljši dnevi, da začneš z novimi navadami, projektom, načinom prehranjevanja. Da narediš red na svojem delovnem mestu. Pa da izvedeš spremembe, ki si jih že dolgo želiš, začrtaš svojo vizijo. Da pospešiš projekte. Daš nov zagon vsemu, kar je zastalo. Premakneš dejavnosti iz mrtve točke …

V tem času te tudi tvoji moški kolegi najbolj spoštujejo, ker si jim energetsko najmanj zakomplicirana in blizu.

Tudi tebi se zdijo moški strašno prijetna bitja. Če se kdaj smejiš njihovim vicem in z zanimanjem poslušaš o športu, je to zdaj. Če kdaj flirtaš, je to zdaj.

Na splošno v tej fazi ne boš imela težav z moškim svetom.

Druži se. Vzemi si čas za prijateljice. Zabavaj se. Preizkušaj nove stvari.

Tvoj najbolj močen organ so JETRA.

Na polno dela živčni sistem in hipotalamus.

Če boš v tem času verjela v svojo vizijo in ideje, ter naredila prve korake, boš to zlahka manifestirala, v naslednji fazi.

Planiraj svoj mesec tako, da ob pravem času uporabiš svojo čarobno moč, ki ti je na voljo.

Bodi pazljiva (zato, da bo tebi lažje!):

Ne skoči nepremišljeno v nove zadolžitve, investicije in projekte.

Znalo se bo zgoditi, da bo kdo izkoristil tvojo trenutno naivnost in te bo 'prinesel naokoli'.

Te dni si nagnjena k površnosti. Vsako stvar, ki jo narediš, ponovno preglej.

Nadzoruj svoje morebitne zaposlene.

To je tudi faza največje zapravljivosti in odtoka denarja.

Če se le da, te dni ne podpisuj pogodb, znala bi spregledati kakšen člen.

Pusti svojemu moškemu, da vodi, ne skušaj ga voditi ti.

Ne tekmuj.

Ne zavajaj moških, ne dajaj jim lažnega upanja.

Kljub temu, da imaš neomejeno energije, je ne razpršuj. Ohrani fokus na tistem, kar je pomembno.

Pa ne pričakuj, da bo tvoj partner bral tvoje misli. V teh dneh te bo najbolj slišal, če mu jasno poveš, kakšne potrebe in želje imaš, v zvezi z vajinim odnosom in spolnostjo, ker mu boš to znala povedati na najbolj lahkoten, neobremenjen in nezahteven način.

Priporočljiva prehrana in dodatki: V tem času je najbolj jemati probiotike in jesti čim več fermentirane hrane, kot je recimo kefir. Pij veliko vode.

V tej fazi te kofein naredi samo še bolj hiperaktivno. Bel sladkor pa zamegli tvojo vizijo in upočasni tvoj fokus. Izogibaj se alkoholu.

Dobro je vse, kar je za čiščenje jeter, prebavil in težkih kovin: glina, aloe vera, pegasti badelj, artičoke, klorela …

2. faza 13.-21. dan po krvavitvi

(čas polne lune, če si v obdobju druge pomladi/menopavze)

TVOJA ČAROBNA MOČ: BOLJ BOŠ SPROŠČENA IN BOLJ BOŠ ZAUPALA ŽIVLJENJU, BOLJ BOŠ NAGRAJENA. SAMO SIJ IN BODI ODPRTA.

Zdaj si kot: SOČNA VRTNICA. SENZUALNA LEPOTICA. CENTER SVETA.

Tukaj ti ni treba nič narediti, pa si privlačna, kot magnet. Ne samo za svojega partnerja; tudi za vse, kar si v življenju želiš. Tvoj estrogen in testosteron sta na vrhuncu, prav tako tvoja osebna moč in mentalna jasnost. (Da o feromonih sploh ne govoriva, špricajo iz tebe.)

Ti dnevi so tvoj energetski vrhunec meseca. Zato se ne skrivaj. Pokaži se svetu in izrazi svoje želje. Deluj. Bodi produktivna. Odločaj. 

Energija je bolj stabilna in zrela, kot v prejšnji fazi. Bolj, kot se boš sprostila, več boš manifestirala. ZDAJ je čas, da se zgodi. Ne delaj ničesar na silo, dovoli, da se naravno, lahkotno realizira.

Tvoje srce je najbolj odprto, tukaj je tudi glavnina tvoje energije. Na partnerja gledaš skozi rožnata očala. (Kar ni nič slabega. Uporabita to.) Nič ne potrebuješ od njega. Zato se on počuti razbremenjenega in te samoiniciativno zasipava s pozornostjo. Manj je rabiš, več je dobiš. Toliko ljubezni čutiš, da samo daješ in daješ, pa je imaš še več. Kot zrela češnja si, polna soka življenja. Sama si svoj vir. Ja, če si še v rodnem obdobju, je zdaj tudi čas, ko si plodna. V vsakem primeru pa imaš zdaj najvišji libido v celem mesecu.

To so najboljši dnevi, da delaš vaje za prsi, za maternico, da treniraš z žadastim jajčkom, da vadiš krožne mišice. (VSE to te bom v prihodnje naučila, če želiš :-))

Do svojih bližnjih in sodelavcev si zdaj najbolj sočutna. Slišiš jih. Neguješ vse okoli sebe. Stabilna si in prepričljiva. Tvoja prisotnost sproža veselje v ljudeh. V drugih vzbujaš zaupanje. In mir. Zaupajo ti svoje skrivnosti. Verjamejo ti. Opora si vsem.

Moški kolegi nate več ne gledajo kot na ‘sebi enako’, ampak te želijo zaščititi. So najbolj pozorni do tebe v celem mesecu.  Nihče ne bo žvižgal za tabo (kot bi se znalo zgoditi v prejšnji fazi), spoštljivo te občudujejo. Oddajaš energijo dragocenosti in ‘glavne nagrade’. Ženske, za katero se je treba potruditi, jo očarati in osvojiti.

To so najboljši dnevi za razna sodelovanja, timsko delo, povezovanje. Za reševanje sporov in mediiranje.

Ja, mediirala boš z lahkoto, meditirala pa bolj težko. Niti ti ni treba. Raje čim več kroži s križnico in izvajaj ženske vadbe. Ne izčrpaj se z napornimi športi, ampak pleši. Če ne uživaš v nečem, tega ne delaj. To ni čas za diete! (Ne bo uspelo, brez veze, da se mučiš.) Ne prikrajšaj se za kulinarične užitke.

Obkroži se z lepoto. Neguj se, kot da si dragocenost. Ker si. To je najboljši čas za lepotne rituale. Sicer sta pa tvoj videz in koža najbolj sijoča v celem mesecu. (Idealno, če rabiš kakšno novo fotografijo. ;-))

Vzemi si prosim čas za partnerja, ne usmerjaj energije samo v delo.

V vsakem primeru boš pospešeno ustvarjala in bila produktivna, naj te ogenj kreacije in usmerjenosti navzven ne posrka toliko, da boš pozabila zalivati svoj dom in intimnost.

(Če si samska, je zdaj najboljše obdobje, da narediš manifestacijsko listo, kakšnega moškega si želiš.)

Tvoje besede imajo večjo moč kreacije, kot kadarkoli v mesecu. Odgovorno jih uporabljaj. Tvoje želje so ukaz Univerzumu.

Tvoj najbolj dejaven organ je SRCE.

Potrebna skrb za imunski sistem in žlezo timus.

Bodi pazljiva (zato, da bo tebi lažje!), da nisi pretirano materinska do drugih, predvsem do svojega partnerja. Zdaj si kraljica, ne skrbnica! Ženska si, ne pa medicinska sestra ali policajka. Zdaj je čas, da se z njim ljubiš, ne da ga vzgajaš.

V teh dneh imaš moč, da iz žabca narediš kralja ali pa iz kralja žabca. Zavedaj se te moči.

V tem trenutku vidiš svet malo lepši kot je. Vseeno čuvaj svoje meje in se ne razdajaj preveč.

Ne rešuj težav drugih, če te zato ne prosijo. Ne dajaj nasvetov, brez povabila.

Ne pusti se izkoriščati. Tvoja energija je dragocena.

Podpri svoje moške prijatelje. Daj potrditev moškemu svetu. Pohvali njihova prizadevanja in napredek.

Ne rešuj vseh okoli sebe. Ne skušaj nadzorovati vsega in vseh okoli sebe, tudi če veš kaj je najbolje za druge, jim pusti, da nekatere stvari ugotovijo sami.

Ne manipuliraj. Ne uporabi svoje spolne privlačnosti, da bi od svojega partnerja (ali kogarkoli drugega) karkoli izsilila/obrnila sebi v prid.

Ljudje ti zdaj jedo iz roke. Zlahka dosežeš, kar želiš. Ampak tega ne izkoriščaj.

Priporočljiva hrana in dodatki: povečaj količino surove hrane in dobrih beljakovin. Solate na sto in en način. Pa spirulina, goji jagode, omega 3 olje, chia semena. Bolj pomembno, kot kaj ješ, je kako uživaš, ko ješ. Kako in kaj bi jedla, če bi se imela neskončno rada? Tako jej. V tem času ne štej kalorij. Če že moraš kaj šteti, štej orgazme. Hihi (teh je več vrst in niso povezani samo s spolnostjo.)

Sicer si pa v teh dneh najboljša kuharica. Razvajaj svoje ljube z domačo hrano. V tej fazi ti je kuhanje v veselje, bolj kot kdajkoli.

Ljuba moja, to je to za danes. Zdaj pa počasi obe absorbirajva in ponotranjiva te informacije. In se čim bolj opazujva.

Naslednjič se bom dotaknila veliko bolj občutljivih in ranljivih faz. Pa PMS-ja in MENOPAVZE. Ženske črnine, ki pa ni strašna. Tako zelo polna je, če se le potopimo vanjo. Z njeno pomočjo zasvetimo, kot zvezdnato nebo.

Obe z zvezdico Zvezdano se neskončno veseliva tega četrtka in močno upava, da se nam pridružiš tudi ti, ob 21ih, na mojem javnem profilu, s klikom na Facebook live video, ki se ti bo pokazal.

Objemam te!

Hvala ti, da lahko skupaj spoznavava globine in višine najine ženske narave.