Čustva brez umetnih sladil

Ljuba Čuteča,

Odraščala sem v okolju, kjer je bilo prepovedano čutiti. V okolju kjer so čustva, kot npr. žalost, jeza, strah … veljala za negativna, neduhovna.
Vse je bilo potrebno potlačiti, zanikati in odpustiti. Nobenih postavljanj zdravih mej, nobenega ‘NE!’, nobenega poguma.

Vzgajali so me v duhovno, otopelo robotko.

To, da ne čutimo celotnega spektra čustev je strup za naše fizično in mentalno zdravje - vodi v neravnovesja, ki se odražajo na vse mogoče načine. Zloraba hrane, sebe, škodljivih substanc, toksični odnosi, samo-sabotaža, depresija …

Zame je bilo nekaj najtežjega, da sem se naučila čutiti jezo. Ko sem končno prišla do nje (v vseh nas je) - je bilo to nekaj najbolj zdravilnega, prebojnega in osvobodilnega.

Danes sem poslušala izjemno dr. Christiane Nortrup, avtorico številnih uspešnic, med drugim meni tako ljube ‘Žensko Telo, Ženska Modrost’. Razlagala je o tem, kako so pri neki skupini budističnih menihov, ki so bili izurjeni v tem, da so neprestano v vibraciji Ljubezni … odkrili nenormalno veliko primerov sladkorne bolezni. Njihova prehrana še zdaleč ni bila takšna, da bi jo povzročala.
Vzrok je bil nekje drugje.
V tem, da je bilo njihovo možgansko delovanje in endrofini neprestano v občutku ‘sladkobe’.

Preveč sladkega ni dobro.

Obstaja 5 okusov. 5 elementov kreacije. 5 glavnih čustev. Ravnovesje med njimi je ključ za zdravje in pravi stik s svojo Dušo, ter Notranjimi Močmi.

Vibracija Ljubezni je absolutno ena najvišjih frekvenc, kar jih je. Je naš Dom. A vanjo je potrebno priti naravno. Ne umetno. Ne z umetnim sladilom. Ampak z naravnim.
Naravno se pride vanjo tako, da se občuti in čuti VSA čustva. Da se jih na zdrav način izrazi. Potem pa izbere frekvenco v kateri želimo biti in se SKOZI ozaveščena čustva dvigne vanjo.

Zdaj smo v času, ko vlada takšno neravnovesje okoli nas. Na eni strani imamo toliko strahu in ujetosti vanj. Na drugi pa rožnata očala zanikanja, da je vse v redu in da se svet ‘samo’ premika v novo stopnjo zavesti.

To, da v teh časih ne čutimo niti pikice strahu, jeze in skrbi … ni naravno.

To, da znamo začutiti, spustiti, iti skozi in se dvigniti pa je recept, ki nam daje pravo, naravno Moč. Ta moč pa potem neguje naš imunski sistem, ustvarja naše hormone, naši hormoni vplivajo na naše možgane in nevrotransmiterje - iz tukaj ven pa se potem rojeva jasnost za prave odločitve in delovanje.

Bodimo nežni do sebe v teh časih.

Bodimo v stiku s svojimi čustvi.
So - čutni.
Vse - čutni.
Dajmo si podporo in oporo.

Ker … ko si dovolimo čutiti VSE, se naša frekvenca sama od sebe dvigne, mi pa opolnomočimo.

Trdno verjamem, da bomo iz tega prišli močnejši, kot kadarkoli prej.

Prava moč se rodi, ko gremo vase.

Vase pa lahko vstopimo, ko se čutimo. In ničesar kar čutimo ne obsojamo ali zanikamo. Vse objamemo.

VSA ČUSTVA SO TVOJA MOČ! 

Rada te imam,
Savina