2 PREPROSTI VAJI za neprebojni IMUNSKI SISTEM

Ljuba moja,

zate sem danes pripravila VIDEO z dvema tehnikama, ki sta najmočnejši zaščitnik zate v tem času. Tvoj imunski sistem bosta naredili neprebojen! Po vrhu vsega pa sta tako preprosti, da jih lahko počne prav VSAK, saj je osnova za njiju DIHANJE! 

Dih je najbolj močno zdravilo in zaščitnik, na celem svetu. Je osnova za življenje. Tega zelo dolgo nisem verjela. Še več - dihanje sem totalno podcenjevala. Zdelo se mi je samoumevno (vsi namreč dihamo, nič posebnega!), vse dokler nisem v Indiji obiskala klinike, kamor prihajajo ljudje iz celega sveta na zdravljenje ter po energijo. 

Edino kar v tej kliniki počnejo je to, da se učijo dihalnih tehnik! To je to! In to je vse! Domov odhajajo zdravi in polni energije. Njihova formula pa je popolnoma preprosta! 

Zato bi te danes rada naučila dveh najbolj preprostih tehnik, ki ti bosta dali največ. Sploh pa v tem času, v katerem se nahajamo sedaj. 

Prva tehnika je 4000 let stara metoda za obnovo pljuč, dihal in imunskega sistema-  to je zvok taoistične medicine za krepitev oziroma razstrupljanje pljuč. Če boš vajo in zvok izvajala vsak dan, boš priča izjemnim rezultatom.

Druga izmed tehnik pa je trebušno dihanje. Ni je bolezni, ki je trebušno dihanje ne more sežgati, pravi taoistična medicina. Ko naš organizem diha trebušno (kakor dihajo tudi dojenčki ob rojstvu), potem se ves stres, vsi strahovi in panika, sprostijo iz našega telesa. Naša adrenalna žleza se pomiri in samo takrat, ko je pomirjena nas lahko ščiti. 

Zavrti si VIDEO in preizkusi ti dve odlični tehniki! Potem pa ju izvajaj vsak dan, kjerkoli in kadarkoli! 🙂

 

2 DIHALNI TEHNIKI za krepitev imunskega sistema

1 taoistična tehnika in zvok za razstrupljanje pljuč

Taoistični mojstri so ugotovili, da se ob določenemu zvoku, posamezen organ bolj odpre in zaradi tega bolj okrepi. 

Zvok za pljuča je "sss". 

VAJA: 

  1. Z vdihom pripelji dlani nad glavo in jih prepleti tako, da bosta gledali proti nebu. To bo odprlo tvoj prsni del in žlezo timus, ki se nahaja tukaj. 
  2. Z izdihom sprosti roke in izpihni zvok "sss".

Vajo ponavljaj vsaj 30 sekund, večkrat na dan. Če imaš večje težave s pljuči ali imunskim sistemom ti priporočam, da trajanje vaje še podaljšaš. 

2 TREBUŠNO DIHANJE

Trebušno dihanje je najpreprostejša vaja, kar jih obstaja! Prinaša pa največje možne učinke! 

VAJA: 

  1. Položi dlani na popek in zapri oči. 
  2. Dvigni ustne kotičke v nasmeh, s tem se ti namreč dvigne celotno vezivno tkivo telesa, vsi meridiani in predvsem vsa energija. 
  3. Z vdihom zapolni trebušno votlino z zrakom, kot da je balon. Poskrbi da boš napolnila tudi ledveni predel. 
  4. Izdihni skozi usta tako, da začneš popek pritiskati proti hrbtenici. 

Vajo ponavljaj vsaj 30 sekund. Ker te bo izjemno sprostila verjamem, da jo boš želela izvajati še dlje. 

Največje skrivnosti v življenju so najbolj preproste, čeprav večkrat raje mislimo, da delujejo samo tiste stvari, ki so velike, težke in naporne, to resnično ne drži. Najbolj močna zdravila in vaje so tiste, ki so skoraj samoumevne. Samo izjavati jih moramo redno.

Želim ti čim več zavestnega dihanja, odpiranja pljuč in umirjanja.