NAJ preproste in MOČNE vaje za imunski sistem

Ljuba moja,

pripavila sem ti čisto preprosto VIDEO sekvenco mini vaj, oziroma akupresurne masaže delov telesa, ki so najbolj ključne za optimalno delovanje tvojega imunskega sistema.

Masaže akupresurnih točk, mišic in žlez ne spadajo v področje mistike, ampak anatomije. Vsak dober specialist namreč ve, kako pomembno je predramiti in masirati glavne točke vezivnega tkiva telesa. Le ta se ovija okoli notranjih organov ter skrbi, da do njih prihajajo kri, kisik in hranilne snovi, potrebne za optimalno delovanje.

Že pred 4000 let so vedeli specialisti taoistične oziroma kitajske medicine, da so ravno meridiani tisti gumbki, ki prebujajo vezivno tkivo in mu pomagajo odplakniti tisto, kar tja ne spada. Preprosto povedano - promet se odpre, organ dobi potrebna hranila, zato da je močen, odporen in optimalno deluje.

V VIDEU, ki sem ti ga pripravila ti razložim 3 akupresurne točke ter preprosto in efektivno vajo joge obraza, ki še posebej skrbi za vitalnost vezivnega tkiva.

Priporočam ti, da preproste vaje, narediš večkrat na dan. Tako bomo z majhnimi koraki naredili čudeže ter prevzeli odgovornost za zdravje. Stanje imunskega sistema pa bomo s tem vzeli v svoje roke.

4 sladke in kratke vaje za krepitev imunskega sistema

1 akupresurna točka žleze timus

Timus je žleza imunskega sistema, ki se nahaja za prsnico, med pljučnima kriloma. Je žleza, kjer se proizvajajo bele krvničke, celotna obrambna linija tvojega telesa. Ko izvajaš masažo je lahko pritisk močnejši. Ne prestraši se, če te bo med in po masaži ta predel še malce bolel.

Za res globinsko masažo centra tvojega imunskega sistema lahko uporabiš tudi členek palca, povečaš pritisk in pregneteš celotno področje prsnice.

Točko zmasiraj večkrat čez dan, močno. Dovolj bo 30 sekund.

2 akupresurna točka vertna ribnika

Tam, kjer se stikajo mišice vratu in lobanje boš začutila dve vdolbinici, ki jima v kitajski medicini pravijo VETRNA RIBNIKA. Sta prav tako eni izmed glavnih točk munskega sistema in del vezivnega tkiva, ki ovija tvoje telo ter povezuje notranje organe med sabo. Pritisk na to točko je lahko malce neprijeten, kar pomeni, da sta tvoja dva vetrna ribnika zamašena in potrebujeta dodatno pozornost.

Točki zmasiraj večkrat čez dan, močno. Dovolj bo 30 sekund.

3 akupresurna točka debelega črevesja

Področje med palcem in kazalcem na roki je odlična akupresurna točka debelega črevesja, kjer se nahaja kar 80% celic imunskega sistema. Ta točka je zelo odzivna, zato masaže ne priporočam nosečnicam. Bo pa odlično delovala tudi proti migrenam.

Zmasiraj jo kadarkoli čez dan, močno, na obeh rokah. Dovolj bo 30 sekund.

4 vaja joge obraza - kleopatra

Vedno znova dobivam potrditve, kako pomembno je trenirati mišice od vratu navzgor. Povezane so namreč s celotnim vezivnim tkivom telesa in notranjimi organi. Tvoj obraz je tako stikalo za zdravje in pomlajevanje.

Pri vaji KLEOPATRA bova krepili temporalno mišico, ki pošilja cirkulacijo vse do žlez v glavi, ki so dirigentke našega telesa. Če je naša žleza v glavi, hipotalamus, neprekrvaljena, potem te vsak stres poruši, če pa je v dobri formi, pa pošilja imulze vsem ostalim žlezam, da se borijo in so močne.

VAJA:

  1. Pritisni pete dlani v svoja senca tako, da se ti malce dvigenjo obrvi;
  2. Povleci dlani nazaj in hkrati močno zamiži, kot da bi želela pogledati v notranjost glave;
  3. Konico jezika daj na nebo in s tem še dodatno aktiviraj žleze ter vratno mišico platizmo, ki pomasira ščitnico;
  4. Dihaj in zadrži vajo vsaj 30 sekund.
  5. Popusti in sprosti.

Res upam, da ti bodo te preproste vaje pomagale. Imajo namreč samo eno slabo lastnost - če jih ne delamo, ne delujejo, drugače pa so čudovite.