Kako moškim razložiti svojo naravo?

Ljuba Oceanka,

Kakšno super in pomembno temo odpirava danes! (Poudarek na ‘odpirava’. :-))

Kako nekaj moškim razložiti vse o tvoji ciklični naravi in darilih, ki jih prinaša tebi in njim.

In to razložiti na tak način, da te bodo res razumeli. Da boš res razumljena.

Kako jim pokazati, da so ženska valovanja v resnici blagoslov (tudi) zanje, ne pa nadloga?!

Nikoli ne bom pozabila besed moža od tantrične učiteljice Polone Sepe, Tora Hitchcoxa, ko nam je razlagal o ženski G-točki.

Rekel je: “G-točka točka definitivno obstaja. A kaj, ko jo imate ženske vsak dan na drugem mestu. In jo je treba znova in znova na novo odkriti.

Ta resnica se, po mojem mnenju, nanaša na celo našo naravo, ne samo na spolnost.

Ženske se vsak dan spreminjamo. Vsak dan smo drugačne. To, kar je včeraj delovalo in kar smo včeraj rabile - danes zelo verjetno ne bo več enako.

In to je dobro.

Ženska narava je kot ocean. Ocean je velik. Nepredvidljiv. Enkrat je miren - pomirja te in ti da zavetje. Drugič valovi - pretrese te in te premakne naprej. Širok je. Daje svobodo. Prostost. Obnavlja. Neguje. In ima neizmerno moč. Nikdar ne spregleda tvoje šibkosti. Vidi te skozi, do kosti. Nič mu ne moreš skriti. Lahko te vrže ob skale in ubije.

Moška narava je, kot mornar. Pravi mornar si ne želi jadrati v majhni luži. Niti ne more. V luži stagnira in počasi, na mestu, umira. Luža ga kastrira.

Večji kot je ocean, več strasti prinaša mornarju. Več možnosti mu daje, da izostri svojo vizijo in definira svoje cilje. Več prostora mu daje, da se giblje. In krepi svojo identiteto. Da potuje. Da se spozna. Pravi mornar si ne želi vedno mirnih vod. Sebe spozna takrat, ko so valovi. Pravi mornar neizmerno spoštuje ocean.

Ja, ve da ga lahko ubije. Kljub temu se mu popolnoma preda! Ker istočasno ga nič ne rodi in poživi tako, kot ocean.

Mornar obstaja zaradi oceana.  Brez njega je mrtev.

Če ženske ne sprejmemo svoje ciklične narave in če skozi cel mesec delujemo na moški način, se veličina našega oceana spreminja v majhno, posušeno lužo.

Še zdaleč ne samo metaforično. Zelo fizično! Hormonski sistem se nam izsuši.

Posušena luža postajamo tudi vsakič, ko gremo čez sebe. Ko se ne poslušamo. Ko zatiramo svojo moč. In ne živimo svoje resnice.

Noben moški si v resnici ne želi jadrati po luži. Včasih to izbere samo zato, ker se mu zdi, da jo bo lažje obvladal. Da je bolj varen v njej.

In predvsem si jo izbere, ker ga je ocean že tolikokrat potolkel!

Ko je tako razbit, da ne more več. (Zato tudi včasih zamenja svojo žensko. Gre navidezno na ‘mlajši model’. A nikdar to ni to. Mlajši modeli v resnici pomenijo samo manjši, bolj obvladljivi oceani. Oziroma … luže.

Spet drugič pa ... zamenja lužo ... za ocean.)

Ko širok Ocean mornarju pokaže, da je varen: da bo sicer valovilo - a ga ne bo ubilo, samo okrepilo. Potem ni variante, da bo to izjemno pustolovščino zamenjal za čofotanje po mali luži.

Najpomembnejše je, da si zapomniš, da nič na svetu moškega ne osreči tako, kot to, da je njegova ženska srečna.

Nič ga ne osreči tako, kot to, da svojo žensko osreči.

Osreči jo pa lahko edino tako, da mu - njegova ženska - poveš, kaj potrebuješ.

Da priznaš, da potrebuješ.

Če ne priznaš, se sušiš. Postajaš luža.

Kitajski pregovor pravi, da ko moški neha graditi svojo hišo, si začne kopati grob.

Jaz pa trdim, da ko/če se njegov ocean začne sušiti (NJEGOV OCEAN SI PA TI!), začne sam umirati. Njegove sanje, njegovi cilji, njegova moč, njegov testosteron - vse tisto, zaradi česar ga ljubiš, začne usihati.

Naslednjič ti bom povedala tri resnične zgodbe, na kakšen način sem zelo različne moške naučila spoštovati ženski cikel. (Tudi take, ‘ta najbolj prizemljene’ in zaprte.) Ne samo spoštovati. V enem primeru ženska cikličnost pomaga reševati milijone evrov. (Resno. Iz lastne izkušnje govorim. Ti vse razložim - in verjemi mi, da bo to zanimalo tudi tvojega partnerja.)

Še naslednjič pa bom pripravila prav jasna NAVODILA ZA UPORABO, ki jih boš lahko pokazala svojemu partnerju, oziroma moškim, ki te obkrožajo. Da bodo vedeli kako ravnati s tabo, v določenem obdobju meseca. Hihi to je tako zabavno in istočasno 1000% deluje. To je taka popestritev in razbremenitev za odnos.

In … moški OBOŽUJEJO navodila za uporabo. 🙂

Do naslednjič, pa imaš domačo nalogo.

Prosim premišljuj, premisli, začuti in napiši si - kaj potrebuješ od svojega moškega. In moških v tvojem življenju. (Sin, oče, sodelavci.)

Kaj si želiš, da bi od njih dobila - da bi ti bilo lažje.

Kako ti lahko pomagajo, da jim boš še več dala.

In kako lahko pripomorejo, da živiš svojo najboljšo različico sebe.

Kaj potrebuješ od njih.

Še nekaj te prosim. Zaenkrat jim tega še ne povej. Ta čas še pride. Samo napiši si. Premisli. Opazuj. Definiraj. Ker do tega, kako izraziti svoje potrebe, da bodo res slišane, še prideva. Nima jih smisla izražati, dokler ne veš, da bodo spoštovane. Obljubim, da to pride na vrsto.

Lahko pa napišeš meni. Čisto vsako pismo, ki mi ga pošljete, preberem. Vsako. Na mnogo njih še nisem uspela odgovoriti. Še okoli 3000 njih me čaka, da jih odpišem. (In NE želim, da kdo drug odpisuje v mojem imenu!) Jih bom. Z veseljem. Tvoje se ne bo izgubilo v njih. Vse, kar mi poveš, slišim. In za vse ti dajem podporo.

Prosim te tudi, da si še 1x prebereš to celo pismo. Vseh zgornjih deset točk.

Tako zelo navajeni in zavedeni smo, da moški in ženske živimo na dveh različnih bregovih. Tako zelo razklani smo. Na bojišču.

V resnici smo pa na stičišču. In šele ko sprejmemo eden drugega, se spoštujemo in se razumemo, si lahko pomagamo.

To zavedanje si moramo na novo vtisniti v možgane.

Čudovite stvari te čakajo!

Vse lažje in vse lepše ti bo.

Obljubim ti!

Zaslužiš si. In čas je, da se vse tvoje trpljenje konča. Dovolj je bilo.