Raje bi pojedla vrečo črvov in umrla

Ljuba moja Gala,

Kako za vedno preprečiti slabe intimne izkušnje? Včeraj na izjemnem FB live-u z zdravilko Matejo Vavtar, smo se dogovorili, da bomo na našem Gala dogodku to soboto, poleg vsega pestrega, kar prihaja, izvedli še posebno zdravljenje travm naših preteklih ali trenutnih odnosov, ter se naučili meditacije za dvig kundalini energije - kar je bistvo vseh jogisjkih in pomlajevalnih tehnik.

Kundalini je življenjska sila. Ko prosto teže po naši hrbtenici; vse v našem življenju teče.

Ko je tukaj blokada, se nam znova in znova in znova ponavljajo isti vzorci, ne glede na to, koliko jim želimo pobegniti.

Raje bi pojedla vrečo črvov in umrla

Ta vikend sem bila v Dallasu; študiram pri največji svetovni avtoriteti za odnose, Alison Armstrong. Namesto, da bi se veselila dela z njo; sem bila tako jezna nanjo.

Zakaj?
Ker je bil obvezni del programa, da zvečer vsi pojemo
karaoke. Če jih ne, ne moremo nadaljevati s študijem.

Mogoče so tebi karaoke nekaj čisto nestrašnega; jaz ti pa brez pretiravanja povem, da bi raje pojedla vrečo črvov, ali pa sama prespala v temnem gozdu, kot pa to.

Vse na svetu, raje kot to!!!
V prvem razredu me je tovarišica vrgla ven iz pevskega zbora; na sprejemu za pionirčke pa mi je zabičala, da lahko samo odpiram usta in nič drugega. Saj je imela prav - ne znam peti. Istočasno pa sem dobila največjo travmo in nikdar več nisem pela.

Sram in ponižanje

Alison sem povedala, da bom od strahu umrla.

Vseeno ji je bilo. Petje je obvezno.
Slabo mi je bilo, vrtelo se mi je. Bilo me je sram, vedela sem, da se bom ponižala. Dejstvo je, da ne znam in nikdar ne bom znala peti. Hotela sem pobegniti, zaključiti študij.
Potem pa sem se odločila, da se bom soočila s svojim sramom in ponižanjem.
In sem se.
Osramotila in ponižala.
(A to sem naredila tako, da je cela dvorana z mano plesala in skakala na Ice Ice Baby pesem; ter da sem dobila nagrado za najbolj zabaven nastop. Tresla sem se pa tako, da še eno uro nisem mogla držati kozarca v roki!)

Pripravljena si in pogumna si

Alison je bila v prvi vrsti in navijala zame. Po karaokah sva se objeli. Jokala je. Rekla mi je, da sem tako pogumna. In tako pripravljena. Povedala mi je, da če učitelj/predavatelj ne zmore ostati v svojih neprijetnih občutkih, ko se pojavijo; ne more držati varnega prostora svojim učencem/poslušalcem, da se pozdravijo, ko njim stare bolečine pridejo na plan.

Da šele ko sem se jaz zmogla soočiti s svojim sramom in ponižanjem - lahko pomagam drugim za vedno zaceliti to tako veliko blokado, ki nas ustavlja. Potem pa mi je povedala, da sem tako pogumna.

SPOROČILO NAJVEČJE SVETOVNE STROKOVNJAKINJE ZA ODNOSE:

“Veš, Gala Ženska in Moški dogodek je tako pogumen in samo za pogumne! Ni se lahko pogovarjati o odnosih in o intimi. Tako ranjeni smo tukaj. Toliko sramu. Ponižanja. Neprijetnosti smo doživeli na tem področju. Ampak ko se soočimo s to temo. Savina, tako ste pogumni vsi, ki boste tja prišli! In zato boste najbolj nagrajeni! Ta tema, ki jo odpirate v Sloveniji je tako zelo pomembna. Ne samo zaradi Slovenije, ampak zaradi vsakega, ki bo tja prišel. Zaradi celega sveta. To je tako pogumna tema in samo najbolj pogumni ljudje se upajo pogovarjati o odnosih, si upajo trenirati odnose. Si upajo pogledati svoje vzorce in spoznati, zakaj v odnosih niso uspešni, ali kako so lahko še bolj uspečni, zakaj čutijo toliko ene praznine. To kar delate je zelo pomembo. To je zmaga. Najbolj pogumni ljudje bodo tja prišli in bodo tudi največ dobili.”

Nič več umika, niti manipulacije

Jaz verjamem, močno verjamem, da si ti tako pogumna. Lažje je zbežati iz odnosov (iz odnosa do sebe in do drugih); lažje se je umakniti, dvigniti v vzvišenost ali manipulacijo - pogumno pa se je soočiti.

A samo tukaj, samo tako nas Univerzum nagradi z vso ljubeznijo, ki si jo tako zelo zaslužimo in ki nam tako zelo pripada. Samo tako, dobimo v sebi tisto večno oazo miru in ljubljenosti, ki nam je nič in nihče nikdar ne more vzeti.

Verjamem, da si pripravljena, da res pogledaš vase, se soočiš s sabo in se odločiš zase. Gala Ženska in Moški dogodek, bo prava revolucija.

Nikdar se še v Sloveniji nismo tako pogovarjali, na tak način. Zdravilno bo, močno, za vedno te bo transformiralo - in najbolj zabavno bo. Jaz sem v Dallasu potem cel večer plesala in neskončno uživala. S posebnim nasmeškom in mirom. Z zavedanjem, da ne bežim iz tega, kar mi je neprijetno. Da se zmorem soočiti s tistim, pred čemer bi najraje zbežala. In to je taka zmaga, tako soočenje … zaradi tega bo celo moje življenje večje.

Z vsako celico sem prepričana, da bo tudi Gala Ženska in Moški tebi podaril prav to. To je največ, kar si lahko daš.

Rada te imam in se vidiva že čez dva dni!!!

Kar pogumno se prijavi, s tabo bom, držala ti bom varen prostor in najbolj navijam zate!!!