Kako aktivno regenerirati celoten organizem in pregnati izgorelost

Ljuba Čarobna, 

ali veš, da vsakič, ko smo pod stresom, ko hitimo, ko smo v paniki, v strahu, v travmi, takrat naše telo ne samo, da ima vključene stresne hormone, ampak se v našem organizmu zgodi še nekaj - začnemo plitvo dihati.

Dih igrivega in srečnega človeka je namreč dih, ki izvira iz trebuha, ki je popolnoma sproščen. V tradicionalni kitajski medicini celo pravijo, da je ni bolezni, ki je trebušno dihanje ne more sežgati in pozdraviti. 

Kadar dihamo s trebuhom, je čisto vsak izmed naših petih notranjih organov, oziroma čisto vsak aspekt izmed naših petih žensk, zmasiran, prekrvaljen, poln življenja. Tam kjer je dih, kjer je kisik, je namreč tudi življenje. 

Si že opazovala kdaj otročičke, kako dihajo? Ne samo, da dihajo trebušno, otročki znajo dihati tudi s stranskim delom, z rebri, s prsnico, z ledvenim delom in nadledvičnim delom. Za dih znajo uporabljati celo svoje telo. Tako dovolijo, da se energija življenja pretaka. 

Danes bi rada, da si za vedno zapomniš kako pomembno je zgolj in samo pravilno dihanje. Za to sem ti pripravila tudi meditacijo in poseben ritual v obliki videa. 

Kaj se zgodi v telesu, ko dihamo trebušno in ko ne dihamo trebušno?

Trebušno dihanje zmasira organizem od znotraj. Krči se avtomatsko začnejo topiti, telo sproščati, zdraviti, obnavljati in pomlajevati. Takšna masaža v celicah naredi prostor za čudeže!

Če smo pod stresom, če smo v čustveni travmi, če smo v preživetvenem strahu, če smo zaskrbljene, če imamo kortizol, adrenalin, če hitimo, če nas skrbi, če imamo povišan inzulin, jemo preveč sladkorja, preveč ogljikovih hidratov, potem ne dihamo trebušno, ampak dihamo plitvo. Bolj kot smo v neki paniki, ali čustveni ali fizični, bolj je naš dih plitek.

Največja skrivnost v jogi, tai-chi-ju in v vseh borilnih veščinah ter pomlajevalnih tehnikah je trenušno dihanje. Če si samo eno minuto na dan pozorna na svoje dihanje in skušaš dihati s trebuškom, se bodo tvoje travme in naložen stres začele same od sebe topit. Dihanje namreč prinese v telo gibanje in pozmasira notranje organe.

Zakaj se nam trebušno dihanje upira?

Ker se je nam ženskam zgodilo toliko stvari v življenju, ki so nas pomanjšale, ki so nas zaprle, da se mi počutimo varno takrat, ko smo skrčene v svoj oklep. Četudi v tem oklepu ne moremo zadihati s polnimi pljuči in odpreti srca, smo z leti začele pozablajti, da nas je kdajkoli tiščal. Zato nam je tudi varno, da svetu ne pokažemo svojih talentov in ne živimo sebe. Ostajamo v osnosih, ki nas ne izpoponjujejo in službah, ki nas izčrpavajo. 

Dovoli si, da vsaj zadihaš... Daj možnost, da s eoklep začne počasi odpirat in da se začneš sproščati in plusti s tokom življenja, ki ti vseskozi odpira nova vrata priložnosti. 

Daj sedaj, v tem trenutku položi roke na svoj trebuh in vanj močno vdihni. Napolni ga kot balonček in nato iz njega iztisni zrak, kakor prazni pasti za zobe. ko tako ponoviš 3 vdihe in izdihe pa si zavrti spodnjo meditacijo:

BONUS MEDITACIJA

Ta meditacija ti pomaga vrniti se v telo, prekiniti tok negativnih čustev, postaviti energetske meje in temelje za tvoje čarobno življenje in pretočna čustva.

ZAKAJ JE TREBUŠNO DIHANJE JE temelj za regeneracijo in zdrave ledvice

  • Ob trebušnem dihanju se ledvica in nadledvične žleze za 3 centimetre dvignejo, zmasirajo in postanejo prekrvavljene.
  • Organizem se pri trebušnem dihanju obnovi, saj odplavlja stres in škodljive stvari iz telesa.
  • Trebušno dihanje je masaža vseh glavnih petih notranjih organov.
  • Poganjamo limfo, ki odplavlja odpadne snovi iz telesa. Če je limfa zastala, ne moremo shujšati ali se znebiti celulita, saj ni drenaže v telesu.
  • Iz nadledvične žleze odplavlja stresni hormon in zato lahko preklopimo iz simaptičnega na parasimpatični živčni sistem. Parasimpatični živčni sistem je bolj sproščen. 🙂
  • Postanemo magnetične in to, kar smo, naše ljube Venere pa so navlažene.

dihalna masaža vseh petih notranjih organov

Vse je v praksi!
Najboljše od vsega pa je, da je najboljše superživilo, najboljša vadba in najboljša tehnika, zgolj in samo trebušno dihanje.
Tako preprosto, dano ob rojstvu!
V meditaciji sva se postavili v telo, v spodnji dihalni vaji pa te popeljem še globlje v organe. Z dihom bova potovali in predihali vseh pet notranih organov, zato se udobno  namesti, ter končno zadihaj!

PLONKEC ZA TREBUŠNO DIHANJE

Ne glede na to, kje si, ali v službi ali doma, se tekom dneva večkrat spomni na trebušno dihanje. Daj dlani na popek in si predstavljaj, da je tvoj celoten trup ovit v oklep, ki ga lahko razbije samo globok vdih v trebuh. Vdihni tako, da čutiš, kako razmakneš medenične kosti, rebra in se razširiš na vse strani. Vdihni v spodnji del trebuha, v svojo Venero. Pri izdihu si predstavljaj, da oklepi padajo in vse zastalo se topi, vate pa prihaja val sveže in pretočne energije.